Çox xəmir məmulatları qəbul etmək qadınlarda tüklənməyə səbəb ola bilər. İngiltərə Universitetinin endokrinoloqu Rina Davisonunun sözlərinə görə, tüklənmə genlərlə bağlı olduğu kimi qəbul edilən qidalarla da bağlıdır. Fenomen.az-in Türkiyə mətbuatına istinadla verdiyi məlumata görə, qadınların artıq çəkidən sonra ən çox şikayət etdiyi problem tüklənmədir. Bunun ən önəmli səbəblərindən biri qlisemik indeksi yüksək olan, yəni yüksək kalorili və şəkərli keks, börək kimi xəmir qidaların çox qəbul edilməsidir.
Belə ki, yüksək karbohidratlı və şəkərli qidaların çox qəbulu zamanı orqanizm daha çox insulin istehsal edir, bu da kişilik hormonu olan testesteronun həddindən çox yaranmasına səbəb olur. Nəticədə qadının bədənində, xüsusilə üz bölgəsində kişiyə xas tüklənmə prosesi gedir.
Tarix: 21.05.2013 / 21:23 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 111 Bölmə: Maraqli Melumatlar ve gozellik sirleri