Sizi izah edən ovsunlayıcı qoxunuzu evdə özünüz etmək istəyərsinizmi? Təbiətdən gələn ovsunlayıcı qoxuların rəngi sizi qucaqlayacaq və çox rahatlaşdıracaq. Evdə ətir necə edilər, evdə ətir istehsalının pif nöqtələrini açıqlayaq.
Vəsaitlər:
1 qəhvə fincanı gül yarpağı,
yarım fincan spirt,
1 yemək qaşığı portağal qabığı rəndəsi,
1 çay qaşığı nanə,
2 ədəd qərənfil,
istəyə görə bir az şirin badam yağı.
Hazırlanması:
Ev ətiri etmək üçün 1 qəhvə fincanını dolduracaq qədər gül yarpaqları yarım fincan spirt içərisində 7 gün boyunca gözlədilər.
1 stəkan su qaynadılar və qaynadıqdan sonra içinə 1 yemək qaşığı qədər portağal rəndəsi, 1 çay qaşığı nanə ilə 2 dənə qərənfil əlavə edilib qarışıq 15 saat gözlədilər. 15 saat gözləyən qarışıq süzülər və 7 gün gözlədilmiş olan gül mayesi ilə bir-birinə qarışdırılar. Əldə edilən ev istehsalı ətir şüşə qabda və sərin yerdə saxlanmalıdır. İstifadə ediləcəyi zaman istəsəniz içinə bir az şirin badam yağı da əlavə edə bilərsiniz.
Tarix: 13.05.2013 / 20:42 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 94 Bölmə: Maraqli Melumatlar ve gozellik sirleri