Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarQırmızı alçalı keks

Qırmızı alçalı keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su b. Toz şəkər
1 çay b. Duru yağ
1 su b. Fındıq
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
2 şorba k. Kərə yağı
1 çay b. Süd
300 q Qırmızı alça
6 şorba k. İlə un

İÇİ:

Otaq temperaturunda yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozunu tökürük (toz şəkərin 2 xörək qaşığını alça üçün ayırırıq. Və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər 4-5 dəqiqə çalırıq. Duru yağ və süd tökürük. Otaq temperaturunda yumşalmış olan kərə yağını əlavə edirik.

6 xörək qaşığı ilə un, iri qırılmış fındıq, qabartma tozu və vanili qoyub qarışdırırıq. Keks Ardı »

ŞirniyyatlarSütlü aş

Ərzaqlar:

500 ml süd
3 x.q şəkər
kişmiş
1 x.q un.
Yarım st düyü
[color=#fd5b36][/color]


hazırlanması:

hamsını qarışdırıb-az qazda bişirin.

Düyülər bişdiyi zaman südün üzərinə çıxacaq.Bundan sonra 3-4 dəq daha bişirib,kənara çəkin.Servis edeceyiniz qablara süzün.
üzərinə qoz-fındıq əzilmişi səpib,qoyun soyumağa.Soyuducu da 1-2 saat saxlayıb,servis edə bilərsiz.Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarKəsmikli badam ləzzəti (Uşaqlar üçün)

Ərzaqlar:

700-800 q kəsmik
400 ml süd
3 yumurta
1 limon
100 q badam
100 q kişmiş
2/3 st. şəkər tozu
1 x.q nişasta
1/2 ç.q. duz
vanil
50 q kərə yağı

Hazırlanma qaydası:

Əvvəlcə qozu və limonun qabığını (sedra üçün) sürtgəcdən keçirin. Südü, kəsmiyi, yumurtaların sarısını, şəkər, limon qabığı, badam, vanil, nişasta, kişmişi qarışdırın. Yumurtaların ağını ayrıca, duzla çalın. Sonra o biri qarışığa əlavə edin. Dərin sinini yağlayıb qarışığı içinə tökün, sonra üzərinə kərə yağından dilimlər kəsib qoyun. 170 dərəcədə 40-50 dəqiqə, üstü azca qızarana qədər sobada bişirin. Soyuduqdan sonra doğrayın. Südlə, çay və ya qəhvə ilə masaya verə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarMeyvali pizza 2

Meyvali pizza 2

MATERİAL SİYAHISI:

2 su b. Un
100 q. Kərə yağı
1 yumurta
1 çay k. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
1 çay b. Toz şəkər

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

200 mln. krem
1 çay b. Toz şəkər
Çiyələk
Qaysı
Kivi

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Şəkər tozu, vanil və qabartma tozunu qoyub ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını qırırıq. Ortadakı materialları qarışdırırıq və kənarlara doğru açılaraq xəmiri yoğururuq. Qanımız yumşaq konsistensiya bir xəmir əldə edirik. Dart qəlibini yağlayırıq və xəmiri içinə qoyub, əlimizlə yayırıq. Üstünə çəngəllə dəliklər açırıq.

Əvvəldən isidilmiş 180 Ardı »

ŞirniyyatlarÇiyələkli-Qaymaq Kremli Tort

Çiyələkli-Qaymaq Kremli Tort
Williams-Sonoma Baking kitabıdan adaptə edilmişdir

Tortu hazırlamaq üçün lazım olanlar:

1 ədəd klassik süngər biskviti
Vanilli tort şərbəti (resept aşağıda verilib)
Qaymaqlı krem (resept aşağıda verilib)
Təxminən 1 stəkan halqalara bölünmüş çiyələk

Süngər biskviti keçiddə izah olunduğu kimi bişirin. Kənara soyuması üçün qoyun və şərbətlə kremi aşağıda göstərilən qaydada hazırlayın.

Vanilli Tort Şərbəti

üçdə bir stəkan şəkər tozu
üçdə bir stəkan su
yarım limonun suyu (təxminən 3 xörək qaşığı)
1 çay qaşığı vanil ekstraktı (duru vanil)

Balaca qazanda şəkər tozu və suyu qaynadın. Şəkər əriyəndə, qazanı kənara çəkib içinə limon suyu və vanil ekstraktını əlavə edin. Qoyun kənarda soyusun.

Qaymaqlı Krem

1 stəkan yarım soyuq qaymaq
3 xörək qaşığı Ardı »

ŞirniyyatlarBalqabaqlı keks

Tərkibi (20 ədəd üçün):

300 q təmizlənmiş balqabaq
150 q kərə yağı
150 q şəkər
3 yumurta
1 limon
2 ç.q. qabartma tozu və ya 1 ç.q. soda
200-250 q un
istəyə görə:
qlazur
şokolad
boranı tumu


Boranını sürtgəcin orta gözündən keçirin. Əgər suyu çox çıxsa, süzün. Limonun sedrasını ayırın (qabığını sürtgəcdən keçirin), suyunu sıxın, təxminən 50 ml limon şirəsi lazımdır. Yağı şəkərlə qarışdırın. Yumurta əlavə edib çalın. Limon şirəsi əlavə edib qarışdırın. Sedra, boranı əlavə edib qarışdırın. Qabartma tozu və un da əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun. Xəmiri formalara doldurun. Çox doldurmayın, 2-3 sm qalınlıqda yetərlidir. 180 dərəcə qızdırılmış sobaya qoyun. 25-30 Ardı »

ŞirniyyatlarŞəkər çörəyi

Ləvazimatlar:

Un – 400 q

Şəkər kirşanı – 125 q

Kərə yağı – 250 q

Fındıq – 30 q

Qabartma tozu – 1 ç.q.

Üzəri üçün:

Yumurta sarısı – 1 ədəd

Hazırlanma qaydası

1.Xəmir üçün: dərin bir qaba şəkər kirşanı əlavə edilir, üzərinə otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağı əlavə olunub mikserlə çalınır.
2.Şəkər-yağ qarışığına ələnmiş un, qovrulmuş və üyüdülmüş fındıq və qabartma tozu əlavə edilərək mikserlə bir az da çalınır və sonda əl ilə yumşaq xəmir yoğrulur.
3.Hazır xəmirdən “təpəcik”lər hazırlanıb soba listinə yığılır.
4.”Təpəcik”lərin üzərinə yumurta sarısı nöqtə şəklində vurulub əvvəlcədən 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 10-15 dəq. bişirilir (şəkər çörəyi qızarmamalıdır). Ardı »

ŞirniyyatlarTrüfel tortu

Ərzaqlar:

170 qram acı şokolad (59-70% kakao)

170 qram kərə yağı

250 qram şəkər tozu

3 ədəd yumurta

125 qram un

1 ç.q. qabartma tozu

bir çimdik duz

Krem üçün:

25 qram şokolad

50 ml qaymaq (35%)

Trüfel üçün:

150 qram şokolad

70 ml qaymaq (35%)

2 x.q. kakao

1 x.q. şəkər pudrası

Şirə üçün:

50 qram acı şokolad

70 ml qaymaq (35%)

1 x.q. şəkər pudrası

Hazırlanma qaydası:

Xəmiri hazırlamaq üçün: əridilmiş şokoladın üzərinə xırda doğranılmış kərə yağı töküb, buxarda istilədərək, əridin. Sonra üstünə şəkər tozu əlavə edib, həll olunana qədər qarışdırın. Soyutmaq üçün kənara qoyun. Sonra üstünə tədricən yumurtaları əlavə edib, qarışdırın. Unu qabartma tozu ilə qarışdırıb, şokoladlı qarışığın içinə tökün.

Diametri 26 santimetr olan yumru tort formasını yağlayın Ardı »