Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarMeyvəli təpəcik tortu

Ərzaqlar:

Biskvit üçün:
4-5 ədəd yumurta
1 stəkan un
1 stəkan şəkər tozu
1 x.q. kartof nişastası
1-2 x.q. kakao

Krem üçün:
2-3 x.q. tez həll edilə bilən jelatin
500-600 ml qaymaq (33%)
0,75 stəkan şəkər pudrası
300 ml ərik və yaxud şaftalı yoqurtu
200 ml ərik və yaxud ananas kompotu

Korjların üzərinə çəkmək üçün:
200 ml ərik və yaxud portağal siropu
1 banka konservləşdirilmiş ərik və yaxud şaftalı (400 qr)
1 banka konservləşdirilmiş ananas (500 qr)
1-2 ədəd banan
20 qram südlü və yaxud acı şokolad
Tortu bəzəmək üçün çalınmış qaymaq

Hazırlanma qaydası:
Şokoladlı biskviti hazırlayıb, onu 2 hissəyə bölün. Birinci korjun üzərinə istədiyiniz siropu Ardı »

ŞirniyyatlarKəsmikli Kətə

Kəsmikli Kətə “Zərif”

Xəmir üçün:
200 q soyuq kərə yağı
1/2 çay qaşığı soda
1/2 xörək qaşığı qatıq və ya xama
2 stəkan un
1/2 stəkan şəkər tozu

İçi üçün:
400 q kəsmik
1 stəkan şəkər tozu
2 yumurta
bir çimdik vanil


Əvvəlcə xəmiri hazırlayın. Bunun üçün soyuq kərə yağını sürtgəcin iri dişlərindən bir qabın içinə keçirin.Stəkanda sodanı qatıq və ya xamada həll edib yağ olan qaba əlavə edin. Unu və şəkər tozunu da oraya əlavə edib, çəngəllə əzmədən, təxminən noxud boyda umaj əldə edənə qədər qarışdırın. MİKSERDƏN İSTİFADƏ ETMƏYİN!

İndi isə içi hazırlayın. Bunun üçün içə lazım olan ərzaqları bir qaba qoyub, qarışdırın.
20 x Ardı »

ŞirniyyatlarKivi souslu çörək şirnisi

Kivi souslu çörək şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

9 dilim duzsuz qızarmış çörək
1 su stəkanı süd
3 xörək qaşığı şəkər tozu

KREMİ ÜÇÜN:

1 lt. Süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 paket labne pendiri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi


SOSU ÜÇÜN:

6 kivi
1 çay stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı su
1 şirin qaşığı nişasta

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta, vanili əlavə edirik və çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Bişmiş olan kreminin altını bağlayanda dərhal Ardı »

ŞirniyyatlarSırnik (uşaqlar üçün)

Hazırlanması:

150 qr tvoroq 1 yumurta 2-3 x\q un. 1 x\q xama. 1 ç\q kərə yağı şəkər və duz..
tvoroqun üstünə yumurtanı, xamanı, yağı, duzu, şəkər və unu tökürük, qarışdırırıq kotlet kimi suxarıya batırıb qızardırıq (ələ yapışmasın deyə əlimizə bir az günəbaxan yağı sürtürük)
qızardılmış sırniklərin üstünə şəkər səpirik və xama tökürük. Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı şarlotka

Daha bir dadlı şirniyyat növü

Ərzaqlar:

4 ədəd yumurta

1 stəkan şəkər tozu (170 qram)

1 stəkan un (100 qram)

2 ədəd alma

1 dilim limon

kərə və yaxud bitki yağı

Hazırlanma qaydası:

Almaları yuyub, təmizləyərək, nazik dilimlərə doğrayın. Sonra doğranılmış alma dilimlərini boşqaba yerləşdirib, üzərindən bir az limon şirəsi səpin(almalar qaralmasın deyə).

Yumurtaları şəkər tozu ilə qarışdırıb, mikserlə çalın. Sonra üzərinə un əlavə edib, qaşıqla qarışdırın.

Bişirmək üçün xüsusi forma qabını yağlayıb, üzərindən bir az un səpin. Sonra xəmirin yarı hissəsini töküb, üstündən alma dilimlərini yerləşdirin. Alma dilimlərin üstündən qalan xəmiri töküb, 180 dərəcə qızdırılmış sobada 35-40 dəqiqə ərzində bişirin. Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı piroq

Almalı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 yumurta
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
2 xörək qaşığı qatıq
150 q kərə yağı

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

6 alma
1 çay stəkanı toz şəkər
1 şirin qaşığı darçın

İÇİ:

Almaları soyuyoruz və bir tavaya rəndələyirik. Şəkər tozunu qoyub qarışdırırıq və inadı keçənə qədər bişiririk. Yanvardan almaq ərəfəsində toz darçını atıb qarışdırırıq və qızılı bağlayırıq.

Xəmiri üçün, unu, kirşanını, vanili və qabartma tozunu qarışdırma qabına alırıq. Qarışdırırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yumurta qırırıq, qatqı qoyuruq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını Ardı »

ŞirniyyatlarƏdvalı Bananlı-Qozlu Keks

[color=#fe5e5e][b]Əlinizin altında yumuşalmış banan varsa, və onu artıq yeyən yoxdursa, mütləq bu keksi sınaqdan keçirin. Bir qədər nəm və sıx olan bu keksə ədvalar xüsusi dad əlavə edir, içərisinə yeridilən qozlu-darçınlı iç isə keksi daha da zəngilləşdirir. Çaya da, kofeyə də yaraşır.
Asan hazırlanan keksdir. Heç mikserə gərək də yoxdur.

Ədvalı Bananlı-Qozlu Keks
Lisa Yockelsonun ”Baking by Flavor” kitabından adaptə edilmişdir

Bir ədəd ölçüsü 22 cm x 12 sm olan keks (kərpic forması) üçün

Qeyd – burada gördüyünüz 3/4 və buna bənzər rəqəmli ölçülər 3dən 4də qədər demək deyil, dörtdə üç deməkdir. Xahiş edirəm bunu nəzərə alaraq digər rəqəmli ölçüləri də özünüz hesablayasınız. Məsəl üçün 1/2 Ardı »

ŞirniyyatlarPortağallı Keks

Lazım olan ərzaqlar:

3 ədəd yumurta
2 st şəkər tozu
3,5 st un
1 st duru yağ
1 st qatıq
Bir paket qabartma tozu
Yarım st (0,5 st) rəndələnmiş portağal qabığı
İkinci rəng üçün 2 çay qaşığı kakao


Hazırlanması:

3 ədət yumurtanı şəkər tozu ilə birlikdə yaxşıca qarışdırırıq.
Daha sonra duru yağı əlavə edirik. Qatığı da əlavə edib qaışdırırıq. Unumuzu yavaş yavaş qatışığa əlavə edib qarışdırırıq. Qabartma tozunu və portağal qabığını əlavə edib qarışdırırıq. Kiçik bir qaba isə 1 çay qaşığı duru yağ töküb,( bu duru yağ içindəkindən ayrı istifadə edilir)üzərinə 2 çay qaşığı kakaonu əlavə edirik və yağla qarışdırırıq. Xəmirdən 1 Ardı »