Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarQarışka tortu resepti

Tərkibi:
4 ədəd yumurta
800 qr kərə yağı
300 ml süd
1 kq un
1 paket qabartma tozu
1 banka qatılaşdırılmış qaynadılmış süd
150 qr qoz ləpəsi

Hazırlanması:
Bur qabda 800 qram yumuşaq kərə yağın və yumurtanı əlavə edib qatışdırık. Sonra üzərinə yavaş yavaş qizdırdıkımız sudu töküb qatışdırık. Sonra un və qabartma tozu toküb qatışdırık hazırladıkımız xəmiri soyuducuda saxlayırık.
Qatılaşdırılmış südü kərə yağı ilə qatışdırk krem halına gələnə kimi sonra üzırinə qoz ləpəsi əlavə edirik.
Sobanın listina yağlı kağız sərib soyuducudaki xəmri balaca balaca bölüb kağızın üzərina düzürük. Sobanı 180 dərəcədə qizdırıb parçaladıkımız xəmri pişməyə qoyuruk. Pişdikdan sonra xəmiri kremin içina töküb qatışdırık dağ formasinda qaba qoşaldırık. Üzərin istədiyiniz kimi bəziya bilərsiniz. Ardı »

ŞirniyyatlarKremli çiçək peçenyesi

Kremli çiçək peçenyesi

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
2 xörək qaşığı kakao
1 çay stəkanı şəkər kirşanı
2 yumurta
125 q kərə yağı
1 xörək qaşığı qatıq

KREMİ ÜÇÜN:

2 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı un
1 şirin qaşığı nişasta
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı labne

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Əridilmiş şokolad

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, kakao əlavə edirik və əlimizlə qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq, yumurtaları qırırıq. Qatığını qoyuruq. Ortadakı materialları qarişdırdıqdan sonra kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Xəmirin konsistensiya ortaya çıxanda yuvarlayırıq.
Ardı »

ŞirniyyatlarAnanaslı piroq

Ananaslı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
125 q. Kərə yağı
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 yumurta
1 çay qaşığı qabartma tozu
2 xörək qaşığı toz fındıq
Su

KREMİ ÜÇÜN:

2,5 su stəkanı süd
4 xörək qaşığı un
1 çay stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Ananas

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, qabartma tozunu və toz fındığı əlavə edirik, qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını sınırıq və yarım çay stəkanı soyuq su tökürük. Ortadakı materialları qarışdırırıq və kənardan un Ardı »

ŞirniyyatlarYeni il Çörəyi

Ingredients
2 stəkan un
1.5 stəkan kekun tozu
3 yumurta
1.5 stəkan toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 sup qaşığı bahar çiçəyinin əzilmiş tozu
1 qabartma tozu
2 damla saqqızı
1/2 marqarin
Directions

Bir qaba unu boşaldıb marqarini otaq istiliyində yumşaldaraq şəkər tozu, saqqız, süd, qabartma tozu və iki yumurta ilə birlikdə mikserdə qarışdırın.
Yağlanmış yumru keks qabına 1 qarışıq qarışımdan tökün.
Qalan yumurtanı çörəyin üzərinə sürüb 150 dərəcə sobada 50 dəqiqə bişirin.


Hakkında: çörəkdə istifadə edilən damla saqqızı Ege bölgəsin sadəcə bəzi bölgələrində yetişən saqqız ağacının öz suyundan əldə edilən təbii saqqızdır. Nadir bölgələrdə yetişdiyi və istehsalı az olduğu üçün olduqca bahalı təbii maddədir.

Nuş Olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarMeyvə kremli keks

Meyvə kremli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 çay stəkanı duru yağ
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
Ustasından un ölçüsü

KREMİ ÜÇÜN:

1,5 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 su stəkanı qarışıq quru meyvə

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Hindistan qozu

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabının içinə sındırıb şirniyyat birlikdə mikser köməyi ilə 4-5 dəqiqə çalırıq. Süd, duru yağ, qabartma tozu, vanil və 7 xörək qaşığı ilə unu əlavə edib bir az daha qarışdırandan sonra yağlanmış keks qəlibinə piroq Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı peçenya 2

Almalı peçenya 2

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
150 q kərə yağı
1 su stəkanı şəkər kirşanı
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil
1 yumurta
2-3 qaşıq su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

5 alma
1 çay stəkanı toz şəkər
1 şirin qaşığı darçın
1 çay stəkanı qoz

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına tökürük. Kirşanı şəkərini, qabartma tozunu və vanili qoyuruq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını qırırıq. Ortadakı kərə yağını və yumurta yoğururuq və kənardakı materialları də iştirak edərək xəmiri yoğururuq. Bir az da su əlavə edib xəmiri yaxşıca yoğururuq.

Daxili xərci Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı dondurma tortu

Tortun dadı hər kəsin əhval-ruhiyyəsini qaldıracaq

(17×17 forması üçün nəzərdə tutulub)

Ərzaqlar:

200 qram undan hazırlanmış yumşaq şokoladlı peçenye
50-70 qram kərə yağı
500 qram plombir
badam və ya fındıq
Şirə üçün:
100 qram qatılaşdırılmış süd
100 qram qara şokolad
1 x.q. şəkər tozu
1/3 ç.q. kərə yağı
bir çimdik vanilin

Hazırlanma qaydası:

Peçenyeni ətçəkən maşından və ya mətbəx kombayndan keçirib, ovun. Sonra yumşalmış kərə yağını əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Hazırladığınız kütlə nə çox qatı, nə də çox yumşaq olmamalıdır. Sonra hazırladığınız kütləni xüsusi bişirmək üçün forma qabına yerləşdirib, 20 dəqiqə ərzində dondurucu kamerada saxlayın.
Donmuş kütlənin üzərinə yumşalmış dondurmanı yerləşdirib, səliqəli formada hər tərəfə yayırsız ki, Ardı »

ŞirniyyatlarƏrikli vatruşkalar

Üzərinə kəsmik, ərik və mürəbbə yaxılmış qalın qoğallar

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

100 qram kəsmik

1 ədəd yumurta

2 x.q. şəkər tozu

1,5 ç.q. qabartma tozu

1-1,5 stəkan un

2,5 x.q. bitki yağı

duz

20 qram pudinq tozu

2-3 x.q. şəkər tozu

270-280 ml süd

1 yumurta sarısı

ərik, şaftalı və başqa meyvələr

Hazırlanma qaydası:

Xəmiri hazırlamaq üçün: unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın. Kəsmiyi qaşıqla əzib, yaxşıca qarışdırın. Üzərinə şəkər tozu, duz, bitki yağı və çalınmış yumurtaları əlavə edib, qarışdırın. Sonra üzərinə un əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmir nə sıyıq, nə də bərk olmamalıdır. Xəmiri 15-20 dəqiqə ərzində soyuducuda saxlayın.

Pudinqi hazırlamaq üçün: pudinq tozunu boşqaba töküb, üzərinə şəkər tozu və 2 xörək qaşığı süd Ardı »