Şirniyyatlar → Qarışka tortu resepti
Tərkibi:
4 ədəd yumurta
800 qr kərə yağı
300 ml süd
1 kq un
1 paket qabartma tozu
1 banka qatılaşdırılmış qaynadılmış süd
150 qr qoz ləpəsi
Hazırlanması:
Bur qabda 800 qram yumuşaq kərə yağın və yumurtanı əlavə edib qatışdırık. Sonra üzərinə yavaş yavaş qizdırdıkımız sudu töküb qatışdırık. Sonra un və qabartma tozu toküb qatışdırık hazırladıkımız xəmiri soyuducuda saxlayırık.
Qatılaşdırılmış südü kərə yağı ilə qatışdırk krem halına gələnə kimi sonra üzırinə qoz ləpəsi əlavə edirik.
Sobanın listina yağlı kağız sərib soyuducudaki xəmri balaca balaca bölüb kağızın üzərina düzürük. Sobanı 180 dərəcədə qizdırıb parçaladıkımız xəmri pişməyə qoyuruk. Pişdikdan sonra xəmiri kremin içina töküb qatışdırık dağ formasinda qaba qoşaldırık. Üzərin istədiyiniz kimi bəziya bilərsiniz. Ardı »