Şirniyyatlar → Portağallı Keks
Lazım olan ərzaqlar:
3 ədəd yumurta
2 st şəkər tozu
3,5 st un
1 st duru yağ
1 st qatıq
Bir paket qabartma tozu
Yarım st (0,5 st) rəndələnmiş portağal qabığı
İkinci rəng üçün 2 çay qaşığı kakao
Hazırlanması:
3 ədət yumurtanı şəkər tozu ilə birlikdə yaxşıca qarışdırırıq.
Daha sonra duru yağı əlavə edirik. Qatığı da əlavə edib qaışdırırıq. Unumuzu yavaş yavaş qatışığa əlavə edib qarışdırırıq. Qabartma tozunu və portağal qabığını əlavə edib qarışdırırıq. Kiçik bir qaba isə 1 çay qaşığı duru yağ töküb,( bu duru yağ içindəkindən ayrı istifadə edilir)üzərinə 2 çay qaşığı kakaonu əlavə edirik və yağla qarışdırırıq. Xəmirdən 1 Ardı »