Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarPaxlava

Xəmir üchün

Maya – 30 gr

Yumurta – 1

Qızdırılmısh süd – 0,5 l

Un – 1 kg

Yağ – 250 gr

İci

Qoz – 1 kg, əvvəldən qovrulub chəkilmish

Shəkər – 1 kg

Kardamon

Üstü üchün

Maye-sirop: 1 stəkan su + 1 stəkan shəkər + 1 x.q. bal

Ərinmish yağ 10 x.q.


30-35 gradus Selsiya qızdırılmısh biraz südün ichində mayanı əridin. Un və 1 x.q. shəkər əlavə edin. Orta kütlə (nə bərk, nə də ki yumshaq) alınsın. İsti yerə qoyun, kütlə 3-4 dəfə artmalıdır.

Yağı əridin və qalmısh südü qatın ichinə. Otaq temperaturuna qədər soyudun.

Bir qaba unu töküb chuxur achın və oraya mayalanmısh kütləni tökün. Sonra yumurtanı və yağla südü əlavə edin. Əvvəlcədən Ardı »

ŞirniyyatlarÇiyələkli keks

Çiyələkli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su b. Toz şəkər
1 su b. Toz fındıq
125 q. Kərə yağı
2 şorba k. Qatıq
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
Ustasından un ölçüsü

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Çiyələk
Şəkər kirşanı

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu, qabartma tozunu, vanili və toz fındığı tökürük. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını və qatqı qoyuruq, yoğurmağa başlayırıq. 8 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Yenə yoğururuq.

Keks xəmrindən daha qatı, piroq xəmirindən daha yumşaq bir xəmir əldə edirik. Yağlanmış dairəvi xonça kimi bir qəlibə xəmri qoyuruq və spatula-la yayırıq. Üstünə, ikiyə Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı şirni

Almalı şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 şorba k. Un
1 şorba k. Nişasta
2 şorba k. Düyü unu
1 pk. Vanil

BAZA ÜÇÜN:

5 qırmızı alma
1 su b. Toz şəkər
1 çay b. Qoz
1 pk. Petibör biskvit
1 çay k. Darçın

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Şəkər tozunu, unu, nişasta, düyü ununu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Almaları soyuruq və tavaya rəndələyirik. Şəkər tozunu atırıq və qarışdıraraq bişiririk. Almalar yumşalan darçın əlavə edirik.

Qozu əl dəyirmanından keçiririk. Tavaya əlavə edirik. Ardı »

ŞirniyyatlarPortağalli peçeniya

Portağalli peçeniya

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
150 q kərə yağı
2 yumurta
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

1 kasa portağal qabığı mürəbbəsi
1 çay stəkanı toz fındıq
1 su stəkanı hindistan qozu

İÇİ:

Unu, kirşanını, qabartma tozunu və vanili qarışdırma qabına alıb qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Hovuzun içinə otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları ortaya qırırıq. Əvvəl kərə yağı yumurta qarışdırırıq. Kənardan toz materiallardan alıb yaxşıca yoğururuq. Xəmiri yaxşıca yogururuq,xirdaliyiriq. Orta hesabla 20 yumuru çıxarırıq.

Daxili xərci üçün, portağal mürəbbəni, toz fındığı Ardı »

Şirniyyatlarİspanaq tortu resepti

Ərzaqlar:

3 yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan ispanaq püresi
2 stəkan un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

Krem üçün

2 stəkan süd
1 stəkan şəkər tozu
3 xörəık qaşığı un

Üstü üçün

1 paket krem-şanti

Hazırlanma qaydası:

Yumurta və şəkər tozunu dəmir qabda mikserlə 10-15 dəqiqə, şəkər əriyənə qədər qarışdırın. Sonra digər inqradientləri əlavə edin, keks qəlibinə qoyun, 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada bişirin, sonra soyudun.

Krem üçün inqradientləri bir qazanda qarışdıraraq bişirin, mikserdə 5-10 dəqiqə qarışdırın. İlıq hala gəlincə tort yarımfabrikatını ikiyə kəsin, arasından 1 stəkan bişmiş xəmiri çıxarın, əlinizlə yumşaldın.

Krem şantini 1 stəkan süd ilə qarışdırın, sonra krem-şantidən 1 xörək qaşığı götürün, kəsilmiş hissələri Ardı »

ŞirniyyatlarPortağallı kakaolu keks

Portağallı kakaolu keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı duru yağ
2 xörək qaşığı kakao
1 paket qabartma tozu
7 xörək qaşığı ilə un

SOSU ÜÇÜN:

2,5 su stəkan portağal suyu
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 paket köpükləndirilmiş şəndi

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə iyiec köpüklənən qədər çalırıq. Südü və duru yağı əlavə edirik. Təkrar çalırıq. Kakao, qabartma tozunu və vanili əlavə edirik. 7 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Mikserlə son dəfə çalırıq. Ardı »

ŞirniyyatlarSırnik (uşaqlar üçün)

Hazırlanması:

150 qr tvoroq 1 yumurta 2-3 x\q un. 1 x\q xama. 1 ç\q kərə yağı şəkər və duz..
tvoroqun üstünə yumurtanı, xamanı, yağı, duzu, şəkər və unu tökürük, qarışdırırıq kotlet kimi suxarıya batırıb qızardırıq (ələ yapışmasın deyə əlimizə bir az günəbaxan yağı sürtürük)
qızardılmış sırniklərin üstünə şəkər səpirik və xama tökürük. Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı peçenya

Almalı peçenya

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı şəkər kirşanı
125 q kərə yağı
1 yumurta
2 xörək qaşığı qatıq
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

4 alma
1 çay stəkanı toz şəkər
1 şirin qaşığı darçın

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şəkər kirşanı

İÇİ:

Daxili xərci üçün; Almaları soyuyoruz və tavaya rəndələyirik. Şəkər tozunu tökürük və bişirməyə başlayırıq. Almalar yumşalanda toz darçını əlavə edirik və qarışdırırıq. Almalar bişəndə altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq.

Xəmiri üçün; Unu, kirşanını, qabartma tozunu və vanili qarışdırma qabına qoyub qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq və Ardı »