Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarŞaftalı piroqu

Lazım olanlar:
Un - 230 q
Yumurta - 2 ədəd
Kərə yağı - 110 q
Şəkər tozu - 200 q
Xama - 200 q
Soda - 1 ç.q.
Qabartma tozu - 1 ç.q.
Duz - bir çimdik
Vanil - 10 q

İçlik üçün:

Şaftalı - 3 ədəd (yetişmiş)
Şəkər tozu - 60 q
Qoz ləpəsi - 60 q
Darçın - 1 ç.q.


Hazırlanma qaydası:

Saaftalı piroqu1. Xəmiri hazırlamaq üçün: kərə yağı və şəkər tozu mikserlə ağaranacan çalınır.
2. Kütləyə yumurta əlavə edilib yenidən çalınır.
3. Proses xama əlavə olunaraq yenidən təkrarlanır.
4. Un, vanil, qabartma tozu, soda, duz qarışdırılıb çalınmış kütləyə əlavə edilir və Ardı »

ŞirniyyatlarŞokaladlı çubuk peçenyaları

Şokaladlı çubuk peçenyaları

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
150 q kərə yağı
2 xörək qaşığı qatıq
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

BƏZƏMƏK ÜÇÜN:

Ərinmiş şokolad
Rəngli şəkərlər
Hindistan qozu
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, vanili və qabartma tozunu qoyuruq, qarışdırırıq. Ortasına otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Qatqı əlavə edirik və qanımızı yoğururuq. Elə yıpaşmayan bir xəmir əldə edirik. Dəzgaha un səpirik, gəldiyimiz xəmiri dəzgaha alırıq. Onun üzərinə də un səpirik və pərlə qurğuşun qələm qalınlığında bir xəmir əldə edirik. Xəmiri çarxla 1 barmaq qalınlığında zolaqlar kəsirik. Ardı »

ŞirniyyatlarBrauniz pirojnaları

Dadlı şirniyyatın daha bir resepti

Ərzaqlar:
170 +30 qram acı şokolad (59-70% какао)
170 qram kərə yağı
250-300 qram şəkər tozu
3 ədəd yumurta
125 qram un
1 ç.q. qabartma tozu
bir çimdik duz
0,5 stəkan qoz ləpəsi və yaxud təmizlənmiş badam

Hazırlanma qaydası:
Xəmiri hazırlamaq üçün: əridilmiş şokoladın (170 qram) üzərinə xırda doğranılmış kərə yağı töküb, buxarda istilədərək, əridin. Sonra üstünə şəkər tozu əlavə edib, həll olunana qədər qarışdırın. Soyutmaq üçün kənara qoyun. Sonra üstünə tədricən yumurtaları əlavə edib, qarışdırın. Unu qabartma tozu ilə qarışdırıb, duz səpərək, şokoladlı qarışığın içinə tökün.
Şokolad (30 qram) və qoz ləpəsini xırda-xırda doğrayıb, xəmirə əlavə edərək, Ardı »

ŞirniyyatlarAsan və dadlı peçenye topları -Resept

Ərzaqlar:
1 paket peçenye
1–1,5 ədəd banan
20 qr fındıqlı şokolad əzməsi
20 qr kokos

Hazırlanması:
Peçenye əl blenderi ilə (doğrayıcı mətbəx əşyası) əzilir. Sonra soyulan bananlar və şokolad yağını əlavə edib qarışdırın. Hazırlanan məhsulu əl ilə top şəklinə salıb, kokosa batırın.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarMoruqlu rulet

Yay şirniyyatın daha bir resepti

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

3 ədəd yumurta

1 x.q. şəkər tozu

0,5 banka qatılaşdırılmış süd

100 qram kərə yağı və ya marqarin

4-6 x.q. un

qabartma tozu

Krem üçün:

200 qram moruq (2 stəkan)

400-500 ml moruq və ya vanilli yoqurt

0,5-0,75 stəkan şəkər tozu

150 ml qaymaq (33%)

0,5 stəkan şəkər pudrası

2 x.q. jelatin (tez həll olunan)

Hazırlanma qaydası:

Unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın. Kərə yağı və yaxud marqarini əridib, kənara qoyun. Yumurtaları şəkər tozu ilə mikserdə çalıb, üzərinə tədricən qatılaşdırılmış südü əlavə edin. Sonra üzərinə unu tökərək, yenidən yaxşıca mikserlə çalın. Sonra çalınmış xəmirin üzərinə əridilmiş yağı əlavə edib, yaxşıca qarışdırın.

Bişirmək üçün xüsusi forma qabına perqament kağızı qoyub Ardı »

ŞirniyyatlarArmudlu keks

Armudlu keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı duru yağ
1 çay stəkanı toz fındıq
2 xörək qaşığı kakao
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
5 xörək qaşığı ilə un

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 böyük armud
1 çay stəkanı bütün fındıq

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənib bərk qorxana qədər çalırıq. Südü və duru yağı tökürük. Mikserlə qarışdırırıq. Toz fındığı və kakao qoyub təkrar çalırıq. 5 xörək qaşığı ilə un qoyuruq, vanili və qabartma tozunu əlavə edib ki, son dəfə mikserlə qarışdırırıq. Ardı »

ŞirniyyatlarÜzümlü və köklü keks

Üzümlü və köklü keks

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su s. Duru yağ
1,5 su s. Toz şəkər
1 çay s. Süd
1 çay s. Damla şokolad
1 su s. Qoz
1 yerkökü
1 alma
1 kasa üzüm
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
Ustasından un ölçüsü

İÇİ:

Yerkökü və alma soyuruq və doğrayırıq. Tavaya alma və yerkökü əlavə edirik. 2 şorba q. Şəkər tozu qoyuruq və xırdalıyırıq. Soyumağa qoyuruq. Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və çırpma teliylə 3-4 dəqiqə çalırıq. Sıvıyağı,sütü, kişmişi, qırılmış qozun yarısını, sotelenmiş alma və yerkökü, damcı şokoladın yarısını qoyuruq. Hamısını çırpma teliylə qarışdırırıq. Qabartma Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı çizkeyk

Avropa mətbəxinin ləziz şirniyyatı

Ərzaqlar:

200 qram peçenye

100 qram kərə yağı

2 x.q. şəkər tozu

2 ç.q. limon şirəsi

iç üçün:

500 qram kəsmik (yağsız)

200 qram qaymaqlı pendir (Filadelfiya, Maskarpone və s.)

3 ədəd yumurta

25 qram xaşxaş

200 qram şəkər tozu

1 ç.q. vanil şəkəri

2-3 ədəd alma

bir çimdik duz

Hazırlanma qaydası:

Peçenyeni xırdalayıb, blenderdən kiçirin. Peçenyenin üzərinə şəkər tozu, limon şirəsi və yumuşaldılmış kərə yağı əlavə edib, blenderdən keçirin və yaxud iti bışaqla doğrayın.

Yumru forma qabına bitki yağı çəkib, içinə hazırladığınız qarışığı tökərək, dibini və kənarlarını bərabər şəkildə yayın. Forma qabın üstünü örtüb, soyuducuda 15 dəqiqə müddətində saxlayın.

Sonra 180 dərəcə qızdırılmış sobada 10 dəqiqə ərzində bişirin. Duxovkadan Ardı »