Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarCemli peçenyalar

Ləvazimatlar

240 qram un

120 qram pudra weker

120 qram kere yagi

1 paket vanil

3 biwmiw yumurta sarisi

Hazırlanma qaydası

Kere yagi ile wekeri cirpin, sonra biwmiw yumurta sarisini ezib kere yagi ustune atilir, sonra unu atib yogurmaga baslayiriq.

Biraz dinlendikden sonra xemiri 2 sm qalinliginda acib formalarda kesirik ve ustune cem elave edilib pece qoyulur. Nuw olsun!! Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı keks

Bu kekslər həm incə alınır, həm də ətirli tam verir

Ərzaqlar:

3 ədəd yumurta

80 qram şəkər tozu

80 qram qara şokolad

30 ml portağal şirəsi

30 qram un

1 ç.q. qabartma tozu

1 ç.q. vanilin şəkəri

duz

Keksləri bəzəmək üçün:

şəkər pudrası

şokolad ovuntuları

Hazırlanma qaydası:

Şokoladları xırdalayıb, balaca qazana tökərək, buxar vannasında əridin.

Una qabartma tozu əlavə edib, qarışdıraraq, ələkdən keçirin. Yumurtanın ağını sarısından ayırıb, soyuducuya qoyun. Yumurtanın sarısını şəkər tozu ilə mikserlə çalın. Üzərinə vanil şəkəri və portağal şirəsi tökərək, 8 dəqiqə ərzində mikserlə çalmağa davam edin. Sonra üzərinə əridilmiş şokolad və unu əlavə edib, qarışdırın. İstəsəniz, üstünə sürtkəcdən keçirilmiş portağal qabığı (sedra) tökün. Yumurtanın ağına duz səpib, yaxşıca çalın. Ardı »

ŞirniyyatlarQuru meyvəli mini kekslər

Quru meyvəli mini kekslər

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı toz fındıq
1 su stəkanı duru yağ
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı hindistan qozu
1 çay stəkanı quru ərik
1 çay stəkanı quru üzüm
1 çay stəkanı quru tut
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
5 xörək qaşığı un

İÇİ:

Quru ərik və üzümə yumşalması üçün isti su töküb 10 dəqiqə istirahət etdiririk. İnadı keçdikdən sonra süzürük.

Tortları üçün, geniş bir qarışdırma qabına 3 yumurta qırırıq. Şəkər tozunu töküb mikserlə 3-4 dəqiqə çalırıq. Duru yağ və südü əlavə edib bir az daha Ardı »

ŞirniyyatlarMarmeladlı pirojna resepti

Tərkibi:
Xəmir üçün:
3 st. un
1 yumurta
250 q marqarin
1 x.q. sirkə
duz

İç üçün:
150-200 q marmelad

Hazırlanması:
Una bir çimdik duz əlavə edərək yağla döyün. Yumurtanı stəkanın içinə qırın, çəngəllə çalın, sirkə və stəkan dolanadək buz kimi soyuq su əlavə edin. (Suyun çox soyuq olması xəmirin qat-qat alınması üçündür).
Bu qarışığı un-yağ qarışığına əlavə edib xəmir yoğurun. Xəmiri 1 saat soyuducuda saxlayın. Sonra çıxarıb 2-3 kündə tutun.
Kündələri yayın. Alınan dairəni ortadan bölün, sonra isə hər tərəfini üçbucaqlara ayırın (mütəkkə kimi). Üçbucaqların "oturacağına" ikiyə bölünmüş marmelad qoyun, bükün.
Siniyə düzüb 160 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Sobanın istiliyi çox olmamalıdır ki, pirojnaların içi də bişsin.
Bişdikdən sonra pirojnaları soyudun, üzərinə Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı qızıl güllər peçenyesi

Ərzaqlar:

Xəmir 60 ədəd peçenye üçün nəzərdə tutulub

Xəmir üçün:

300 qram kərə yağı

3 stəkan un

3/4 stəkan xama

1-1,5 ç.q. xəmir yumşaldıcı

Şokoladlı xəmir üçün:

100 qram kərə yağı

1 stəkan şəkər tozu

1 stəkan un

2 x.q. kakao

1-2 x.q. qoz ləpəsi

darçın


Hazırlanma qaydası:

Əvvəl açıq rəngli xəmiri hazırlayın. Ələkdən keçirilmiş unun üzərinə yumşaldılmış kərə yağını xırda- xırda doğrayıb, əlavə edin. Sonra bıçaqla yağı əzərək, qarışdırın.

Xamaya yumşaldıcı əlavə edib, qarışdırın. Sonra unla kərə yağın qarışığına əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmiri xüsusi ərzaq üçün nəzərdə tutulan nazik şəffaf kağıza büküb, 40 dəqiqə ərzində soyuducuya yerləşdirin.

Bu qayda ilə şokoladlı xəmiri də hazırlayın. Qoz ləpəsini blenderdən keçirin. Xəmirin üzərinə şəkər tozu, kakao, ovulmuş qoz Ardı »

ŞirniyyatlarAsan və sərfəli tort resepti

Tərkibi:
3 yumurta
2 s/t pesok
2 s/t qatıq
1 ç/q soda
1 s/t duru yağ
vanel
Aparana qədər un

Krem üçün:
1 banka malako
1 paçka sana yağı
vanel

Hazırlanması:
Xəmiri duru halda çaliriq. Çalışın duru olsun ki, biskivit yumuşaq alınsın. Xəmirin yarısına kakao vurun. Sonra bişmiş biskiviti 2 hissəyə bölüb, aralarını kremləyirik. Üstünü özünüz zövqünüzcə bəzəyin.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarQaymaqlı keks

Lazım olanlar:
1 su stəkanı duru süd qaymağı (kremdə ola bilər)
3 yumurta
1 çay stəkanı su
1 su stəkanı şəkər
2 su stəkanı un (un az gəlirsə 3 şorba qaşığı daha əlavə edin)
1 paket qabartma tozu
1 çay qaşığı vanil
Yarım su stəkanı çəkilmiş fındıq və ya fıstıq vs.
2 şorba qaşığı hindqozu rəndəsi

Qaymaqlı tortHazirlama qaydası:
Yumurta ilə şəkəri çırpın köpük köpük olub şəkər əriyincə su və qaymağı əlavə edin qarışdırmağa davam edin qaymaq qarışığın içində həll edilincə un üstünə qabartma tozu və onun üstünə vanil tozunu əlavə edib qarışdırın, çəkilmiş fındıq parçalarını və hindqozunu əlavə edib bir neçə səfər yoğurun və son olaraq listin içini yağlayıb bu qarışığı Ardı »

ŞirniyyatlarAsan biskvit

Ərzaqlar:

5 yumurta
1 st. şəkər tozu
5 dolu x.q. un
vanil

(Yumurtanın ağı ilə sarısını ayırın.)

Hazırlanması:

5 yumurtanın ağını yaxşıca çalın. Başqa qabda 5 yumurtanın sarısını çalın. Çalınmış yumurta ağı ilə qarışdırın. 1 st. şəkər tozunu hissə-hissə tökərək çalın (təxminən 4-5 dəfəyə). 5 dolu x.q. un və vanil əlavə edib yenə çalın.

Diametri təxminən 20 sm olan yastı qazanın içini yağlayın. Perqament döşəyin. Xəmiri tökün. Ağzına yaş dəsmala bükülmüş qapaq qoyun.
Qaz plitəsinin üzərinə bir tavanı ağzı aşağı çevirin. Qazanı onun üstünə qoyun. 1 saat ərzində vam odda bişirin. Bu müddətdə qazanın ağzını qəti surətdə açmayın. (Biskvit tort üçündə istifadə etmək olar)

Nuş olsun! Ardı »