Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarKəsmikli badam ləzzəti (Uşaqlar üçün)

Ərzaqlar:

700-800 q kəsmik
400 ml süd
3 yumurta
1 limon
100 q badam
100 q kişmiş
2/3 st. şəkər tozu
1 x.q nişasta
1/2 ç.q. duz
vanil
50 q kərə yağı

Hazırlanma qaydası:

Əvvəlcə qozu və limonun qabığını (sedra üçün) sürtgəcdən keçirin. Südü, kəsmiyi, yumurtaların sarısını, şəkər, limon qabığı, badam, vanil, nişasta, kişmişi qarışdırın. Yumurtaların ağını ayrıca, duzla çalın. Sonra o biri qarışığa əlavə edin. Dərin sinini yağlayıb qarışığı içinə tökün, sonra üzərinə kərə yağından dilimlər kəsib qoyun. 170 dərəcədə 40-50 dəqiqə, üstü azca qızarana qədər sobada bişirin. Soyuduqdan sonra doğrayın. Südlə, çay və ya qəhvə ilə masaya verə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarYaşıl fıstıqlı peçenya

Yaşıl fıstıqlı peçenya

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
150 q kərə yağı
2 yumurta
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
1 su stəkanı şəkər kirşanı
2 xörək qaşığı toz fındıq

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

100 q südlü şokolad
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına tökürük. Qabartma tozunu, vanili, kirşanını və toz fındığı əlavə edirik, qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları da qırırıq. Ortadakı materialları araşdırdıqdan sonra kənardan toz malzemleri əlavə edirik yaxşıca yoğururuq. Elə yapışmağa qoymayan bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən və qozdan bir az daha böyük parçalar qoparırıq. Yağlı kağız sərilmiş Ardı »

ŞirniyyatlarLimonlu Dördbucaqlar

Ərzaqlar

Bu resept üçün sizə təxminən 2 ədəd iri limon lazım olacaq
1 stəkan + 2 xörək qaşığı un
1 stəkan + bir stəkanın dörtdə üçü qədər şəkər kirşanı (pudrası) + əlavə olaraq üstünə səpmək üçün
2 xörək qaşığı rəndələnmiş limon qabığı
Bir çimdik duz
115 qram soyuq kərə yağı – xırda-xırda doğrayın
Yarım çay qaşığı qabartma tozu
3 ədəd iri yumurta – otaq hərarətində
Dörtdə bir stəkan + 3 xörək qaşığı təzə sıxılmış limon suyu



Hazırlanma Qaydası

Soba telini sobanın orta rəfinə yerləşdirin. Sobanı 175C-dək qızdırın. Ölçüsü 20 sm olan dördbucaq formanın dibini və kənarlarını yağlayın.

İri kasada unun 1 stəkanını, şəkər kirşanının dörtdə bir Ardı »

ŞirniyyatlarNağıl tortu

Tərkibi:

xəmir üçün:
5 x.q. un
5 x.q. şəkər tozu
3 yumurta

krem üçün:
170 q kərə yağı
90 q şəkər pudrası
70 q qatılaşdırılmış süd
kakao tozu
qida boyaları

sirop üçün:
80 ml su
4 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. ağ desert şərabı

bəzək üçün:
bir ovuc sukat

Hazırlanma qaydası:

Əvvəlcə sobanı 180 dərəcə qızdırın. Düzbucaqlı sinini azca əridilmiş kərə yağıyla yaxşıca yağlayın, üzərinə un səpin. Unun artığını sinini üzüaşağı tutmaqla boşaldın.

Unu ələyin. Bir ləyənçədə yumurtaları şəkər tozu ilə mikserlə çalın. Şəkər tozu tam əriyincə və kütlənin həcmi təxminən 2,5 dəfə artınca çalın. Ehtiyatla unu əlavə edib tez qarışdırın.
Xəmiri hazırladığınız siniyə tökün. 30-35 dəqiqə, qızılı rəng Ardı »

ŞirniyyatlarAnanaslı keks

Ananaslı keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı duru yağ
1 su stəkanı toz badam
1 xörək qaşığı kakao
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
8 xörək qaşığı ilə un

FONU ÜÇÜN:

1 ananas
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı kərə yağı
Gilas şirniyyat

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər 33-4 dəqiqə çalırıq. Südü və duru yağı tökürük, təkrar çalırıq. Toz badamı, kakao, vanili və qabartma tozunu əlavə edirik. 8 xörək qaşığı ilə unu əlavə edirik. Son Ardı »

ŞirniyyatlarFındıqlı alcalı peroq

Fındıqlı alcalı peroq

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
125 q kərə yağı
1 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı qatıq
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 kasa mürdüm alça
1 su stəkanı filə fındıq
3 xörək qaşığı şəkər tozu
1 şirin qaşığı darçın

İÇİ:

Unu, şəkər tozu, qabartma tozunu və vanili qarışdırma qabına alırıq. Qarışdırırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurta qırırıq. Qatqı da qoyuruq və ortadakı materialları yoğururuq. Kənardakı toz materialları də xəmirmizə qatıb yoğururuq. Ələ yapışmayan konsistensiya bir xəmir əldə edirik.

Ardı »

ŞirniyyatlarƏrikli keks

Ərikli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su b. Əsmər şəkər
1 çay b. Duru yağ
1 çay b. Süd
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
1 su b. Qoz
1 kasa ərik
Ustasından un ölçüsü

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

Dondurma

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. 1 su stəkanı toz şəkər tökürük və mikserlə köpüklənib qədər çalırıq. Südü və duru yağı tökürük. Çırpma teliylə qarışdırmağa davam edirik. Qozu əl dəyirmanından keçirib üyüdürük. Qozun yarısını tort qarışığına əlavə edirik. Vanil, qabartma tozu və 7 xörək qaşığı ilə un qoyuruq.

Dart qəlibini yağlayırıq. Üzərində qalan əsmər şəkər səpirik. Ərikləri dilimliyib Ardı »

ŞirniyyatlarMacar tortu resepti)

Madjaritsa, yaxud "macar tortu" - Xorvatiya mətbəxinə aiddir. Qatı kremli, 5-7 nazik qatlı, üzəri şokoladla örtülü pirojnaya baxanda onun ev şəraitində hazırlanmasına inanmaq çətindir.

Tərkibi:
600 q un
1 ç.q. qabartma tozu
220 q kərə yağı
2 yumurta
200 q şəkər tozu
1 ç.q. vanilli şəkər tozu və ya 1 vanil budağı
6 ç.q. xama
sinini yağlamaq üçün yağ və ya bir qədər un

Krem üçün:
400 q şəkər tozu
1 l süd
100 q tünd şokolad
130 q qarğıdalı nişastası (bir qədər artıq da lazım ola bilər)
330 q kərə yağı

Qlazur üçün:
100 q şokolad
1 x.q. yağ
2-3 x.q. su

Hazırlanması:
Xəmir üçün olan ərzağı qarışdırıb yoğurun, iri kündə halına salıb Ardı »