Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Salat tarifleriYunan üslubunda salat resepti

Tərkibi:
1 ədəd xiyar
2 ədəd pomidor
1 ədəd bolqar bibəri
1 ədəd qırmızı baş soğan
brınza pendiri
qurudulmuş reyhan
zeytun yağı
duz
istiot
bir neçə ədəd qara zeytun

Hazırlanması:
1. İnqredientlər hazırlanır.
2. Xiyarın qabığı soyulur.
3. Dairəvi şəkildə doğranılır.
4. Pomidorlar dörd yerə dilimlənir.
5. Qırmızı soğan təmizlənir və nazik halqalar şəklində doğranılır.
6. Bolqar bibəri tumlarından təmizlənərək xırda kubiklər şəklində doğranılır.
7. Brınza pendirinin bir hissəsi iki yerə kəsilir.
8. Xiyarlar, bibər və pomidorlar qarışdırılır, duz və istiot əlavə edilərək boşqaba yerləşdirilir. Üzərinə doğranmış qırmızı soğan, zeytunlar və pendir əlavə edilir. Salata zeytun yağı vurulur.
9. Qurudulmuş reyhan səpilir.
10. Hazırdır!
Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriPortağalli toyuq filesi salatı

Portağalli toyuq filesi salatı

İstifadə olunan məmulatlar:

300 qr toyuq filesi

3-4 ədəd portağal

200 qr təzə xiyar

mayonez

duz

Hazırlanması:

Toyuq ətini qaynadıb bişirin və xırda - xırda doğrayın

Portağalı yuyun və onu xüsusi bıçaq vasitəsi ilə dairəvi ziq zaq şəklibdə kəsin

alt


İki hisəyə bölün

alt


Portağalın içərisini boşaldın

alt


Portağalın iç hisəsini də xırda - xırda doğrayın

alt


Xiyarı yuyub xırda - xırda doğrayın

alt


Sonra toyuq ətini , xiyarı və portağalı qarışdırın və zövqə görə duzlayıb istiotlayın

alt


Üzərinə mayonez əlavə edib yenidən qarışdırın

alt


Sonra içərisi boşaldılmış portağal qabığının içərisini hazırladığınız salatla doldurun

alt


Salatın üstünü müxtəlif giləmeyvələr ilə bəzəmək olar Ardı »

Salat tarifleriQırmızı Lobya Salatı

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa qırmızı lobya
1 kasa kornişon turşu
2 közlenmiş istiot
1 pk. Göbələk
İstiotlu yaşıl zeytun
1 dəstə cəfəri
6 budaq təzə soğan
1 dəstə rəngli göyərti
1 limon
Zeytun yağı

İÇİ:

Göbələkləri ikiyə kəsib tavada, zeytun yağında qovururuq. İstiotlu yaşıl zeytunları, qırmızı köz bibərləri, kornişon turşu, göy soğanı və cəfəri doğrayırıq. Qırmızı lobya qarışdırma qabına alırıq.

Üzərinə yaşıl soğanı, cəfəri, yaşıl zeytunu və turşu əlavə edirik. Soyumuş olan göbələyi əlavə edirik. Zeytun yağını tökürük, limon suyunu sıxırıq. Duzunu və qara bibəri atıb qarışdırırıq. Boşqaba rəngli göyərtiləri əlimizlə qıraraq qoyuruq. Üzərinə salatını tökürük və Ardı »

Salat tarifleriHıllimli yaşıl salat

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə roka
1 dəstə qarışıq göyərti
1 dəstə quzu qulağı
1 paket hellim pendiri
1 limon
Zeytun yağı

İÇİ:

Xidmət qabının zəmininə göyərti qoyuruq. Üzərinə roka, qarışıq göyərti və quzu qulağını əlimizlə qıraraq ilə qoyuruq. Zeytun yağını və limon suyunu sıxırıq. Hellim pendirini dilim zeytun yağında qızardırıq. İlə qoyduğumuz salatın kənarlarına hellim-ləri düzürük və xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleriPendirli qözəl baxça salatı

Pendirli qözəl baxça salatı

MATERİAL SİYAHISI:

1 böyük kasa qarışıq göyərti
1 paket hellim pendiri
Bənövşəyi kələm
Turp
Qırmızı istiot
1 kasa qarğıdalı
2 xiyar
Gilas pomidor
Limon
Zeytun yağı

İÇİ:

Qarışıq yaşıllıqla əlimizlə qırırıq. Üzərinə qarğıdalı səpirik. Xiyar, bənövşəyi kələm, turp, qırmızı istiot və gilas pomidorları doğrayıb üzərinə qoyuruq. Limonu sıxırıq zeytun yağı tökürük. Hellim pendirləri zeytun yağında qızardırıq və salatın qıraqlqrına düzərək xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleriMeksika Lobyalı Kartof Salatı

MATERİAL SİYAHISI:

4 pörtmüş kartof
1 kasa meksika lobyası
1 kasa kornişon turşu
1 dəstə cəfəri
2 xörək qaşığı xardal
Zeytun yağı
1 limon

İÇİ:

Pörtmüş kartofları soyuruq və küp doğrayırıq. Kornişon turşu da doğrayırıq. Böyük bir qarışdırma qabına xardalı və zeytun yağını tökürük. Limonun suyunu sıxırıq. Çırpma teliylə sosu qarışdırırıq. Doğranmış da kartofu və turşu sosun qabına qoyuruq. Cəfərini doğrayaraq əlavə edirik və qarışdıraraq boşqaba alırıq. Üzərinə meksika lobyanı tökərək servis edirik. Ardı »

Salat tarifleriToyuq ətli salat resepti

Tərkibi:
2 ədəd toyuq filesi
0.5 ç.q xardal
0.5 ç.q quru paprika bibəri
Mayonez
0.5 ç.q duz
Bir neçə çür istiot - cəmi 0.5 ç.q
Suxarı (1 batonun 1/3 hissəsi)
50-70 q qara zeytun
Pendir
3-4 ədəd kahı yarpağı
1 x.q "Möcüzə" duru yağı

Hazırlanması:
Toyuğun filesini uzun-uzun doğrayırıq.
Sonra isə bu doğranmış əti duz, istiot və xardal qarışığında 20 dəqiqə basdırma kimi saxlayırıq ki, ət dad götürsün.
Daha sonra 1 x.q zeytun yağı ilə qızardırıq (7 dəqiqə, ət qızılı rəngdə olana qədər). Tez bir qaba boşaldın ki, soyusun.
Sonra kahı yarpaqlarını əlimizlə xırda parçalara bölürük və ətin üzərinə əlavə edirik.
Pendiri də kub formasında doğrayırıq.
Zeytunu da doğrayırıq. Əgər zeytunlar kiçikdirsə, onda bütöv əlavə edin. Suxarını Ardı »

Salat tarifleriRəngli kartof salatı

Rəngli kartof salatı

MATERİAL SİYAHISI:

5 pörtmüş kartof
1 limon
1 dəstə cəfəri
1 dəstə şüyüd
Zeytun yağı
Duz

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 çay bardağ pörtmüş yaşıl noxud
1 çay stəkanıqarğıdalı
1 pörtmüş yerkökü
Qara zeytun
İstiotlu zeytun
1 köz istiot
Süzmə qatıq
Ketçup
Xardal

İÇİ:

Pörtmüş kartofları əzirik. Cəfəri və şüyüd incə nazik doğrayırıq. Hamısını qarışdırma qabına alırıq. İçinə limonun suyunu sıxırıq zeytun yağını və duzunu tökürük. Xərcimizi yoğururuq. Altı çuxur piroq qəlibinə soyuducu poketinə bükürük İçinə kartoflu xərci qoyuruq və əlimizlə basdırıb üstünü düzəldirik. 10 dəqiqə soyuducuda sakitləşdiririk.

Boşqaba kartofu tərsinə çeviririk. Yerkökü balaca kub şəklində doğrayırıq. Ardı »