Qidalanma və Dieta → Qovun, qarpız və üzümü birlikdə yeməyin
Qovun, qarpız, üzüm kimi meyvələri qarışdıraraq istehlak etmə ishala səbəb olur.
Daxili Xəstəliklər Mütəxəssisi Dr. Murad Soysal, yaz ayının qovun, qarpız, üzüm kimi meyvələri qarışdıraraq istehlak etmənin ishala səbəb olduğunu bildirib.
Tibbdə "qastroenterit" olaraq adlandırılan qida zəhərlənməsində isə ürək bulanma, qusma, ishal, qarın ağrısı baş verir. Qastroenteritdə, mədə və bağırsaq hərəkətləri pozulur, ağızdan alınan yeməklərin həzm sistemini sürətli və əriməmiş tərk etmələri nəticəsində ishal ortaya çıxır.
Bəzi yeməkləri az miqdarda istehlak etmək problemi meydana gətirməsə də çox miqdarda yemək ishala səbəb olur: təzə ərik (ərik suyu), üzüm (üzüm suyu), ərik, albalı, qovun, qarpız.
Soysalın verdiyi məlumata görə alma, armud, şaftalıdan bir dənə, qarpız qovunda bir Ardı »