beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Hörüklü bulku
Hörüklü bulku

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı süd
Yarım paket yaş maya
1 yumurta
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Ağ pendir
Kaşar pendiri

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu atırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə südü və zeytun yağını tökürük, yumurta ağını qoyuruq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını da qoyuruq və bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə maya əridirik. Ortadakı materialları tam yetişdirdikdən sonra kənardan un alaraq yoğururuq. Xəmiri özleş-ənə qədər 4-5 dəqiqə yoğururuq. Xəmiri tökürük və un vurduğumuz bir boşqaba alıb üzərini örtərək mayalanmaya buraxırıq.

Daxili xərci üçün, ağ pendiri və kaşar pendiri qarışdırma qabına rəndələyirik. Xəmirdən 8 bərabər hissə kəsirik. Xəmirləri yuvarlayırıq və dəzgaha un səpirik. Xəmir üzərinə də un səpirik və pərlə xidmət boşqabı böyüklüyündə xəmirlər açırıq. Xəmir üzərinə iç xərci bölüşdürürük və rulon şəklində bükürük. Yağlı kağız üzərinə 4 rulon xəmiri yan-yana düzürük. Geri qalan 4 dənə də səbət hörür kimi bir altdan bir üstdən keçiririk. Daha sonra yan-yana olan ucları birləşdiririk. Üzərinə yumurta sarısı sürtürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.


Tarix: 13.05.2015 / 18:43 Müəllif: Nurana Baxılıb: 226 Bölmə: Xəmir xörəkləri