beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Kartoflu böyrək
Kartoflu böyrək

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 paket instant maya
1 çay stəkanı qatıq
1 yumurta agı
2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

4 pörtmüş kartof
2 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 xörək qaşığı istiot abqora
Zeytun yağı
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Kartofları qaynadırıq və soyuruq. Kartofları bir kasaya əzirik. Soğanları yeməli doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük və soğanı qovururuq. Tomatları əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Kartofu da əlavə edirik və qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Daxili qabiliyyətimizin altını bağlayırıq. Xəmiri üçün, unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu və mayanı tökürük. Unu qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya qatıq və zeytun yağını tökürük. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını və yumurta ağını da əlavə edirik.

Ortadakı mayeləri əlimizlə yaxşıca qarışdırırıq. Kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Yaxşıca özleş-ənə qədər xəmiri yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Dəzgaha və xəmirə un səpirik pərlə böyük bir xəmir açırıq. Xəmirin üzərinə iç xərci qoyuruq və bir kənarını suyls yüngül isladırıq. Xəmiri iki qatlayırıq və yağlı kağız saldıgmız soba xonçasına qoyuruq. Əlimizlə yatıraraq məcməyi ölçüsünə gətiririk. Bıçaqla xəmiri iri kvadrat kvadrat dilimləyirik.Kvadratları də çarpraz kəsirik. Məcməyidə mayalandırırıq. Üzərinə yumurta sarısı sürürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.


Tarix: 12.05.2015 / 16:35 Müəllif: Nurana Baxılıb: 161 Bölmə: Xəmir xörəkləri