Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Xəmir xörəkləriQuymaq resepti

Buğda unu – 150 qr

Ərinmiş yağ – 150 qr

Su – 1,5 l

Şəkər

Darçın


Ərinmiş yağa un əlavə edilir və un yağda açıq qəhvəyi rəng alınca qovrulur (halvada olduğu kimi). Kütlə təxminən 15 dəqiqəyə hazır olur.

Unu qovurarkan, suyu qaynadın. Nəzərinizə çatdırım ki, quymaq bişirmək üçün geniş qab götürmək lazımdır. Arası kəsilmədən qarışdırmaqla üç dəfəyə bir litr qaynar suyu qovrulmuş una əlavə edin. Bu zaman ehtiyatlı olun, kütlə qaynayır və sıçrayır. Unla su eynicinsli hala düşüncə qarışdırılmalıdır. Kütlənin arasına biraz su tökün və qapaqla örtün. Zəif od üzərində 1 saat ərzində dəmləyin.

Quymaq süfrəyə dərin boşqabda verilir. Üstünə darçın və şəkər tozu səpilir.

İranda quymağı su əvəzinə Ardı »

Xəmir xörəkləriSortuq

Sortuq üçün ərzaqlar.

Xəmiri düzəltmək üçün.

500 qram un

Aldığı qədər su

50 qram duz.

İçini düzəltmək üçün.

500 qram çəkilmiş ət.

10 15 qram duz stiot.


Xəmiri yayın, yumru yumru kəsin, qıymanı içinə qoyub şar kimi bükün.
və sonra suyu qoyun qaynağa, qaynıyanda xəmirləri içinə tökün. 3, 4 dəqiqə gözləyib. servis edin. Nuş olsun Ardı »

Xəmir xörəkləriÇudu

Yumurta sarısı 5 dənə

Xama 250 gr

İç

Mal ətindən qiymə (ya da ki mal-qoyun ətindən qiymə)

Baş soğan

Duz, istiot

Lavaşana


Unu yağla qum zərrəsinədək kəsin, sonra xamanı və yumurta sarısını əlavə edib yoğurun. Xəmiri soyuq yerdə saxlayıb bir-neçə saatdan sonra bişirə bilərsiniz.
Xəmiri qoz boyda (50 gr) xırda kürəciklərə bölün. Onları 7-8 sm diametrli dairələr şəklidə yayın.
İç – mal qiyməsi və ya yarıbayarı mal-qoyun qiyməsinin qarışığından soğan əlavə etməklə hazırlanır. Hazırlanmış qiyməyə lavaşana qatılır və 5 dəqiqə yenə qızardılır. Ət turshməzə olumalıdır. Yayılmış xəmirin içinə ət qoyulur. Sonra onlardan qıraqları bərk-bərk birləşdirilərək, aşağı hissədən hörülməklə çudu (pirojki) düzəldilir. Çudunun qırağı aşağıdan yuxaarıyadək barmaglarla dartılıb, böyük barmaqla içəri Ardı »

Xəmir xörəkləriKartoflu pendirli bulku

Kartoflu pendirli bulku

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı duru yağ
1 su stəkanı qatıq
1 yumurta
1 paket instant maya
Ala bildiyi qədər un
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

3 pörtmüş kartof
150 q kaşar pendiri
50 q ağ pendir

Üzəri üçün

Suxarı
İÇİ:


Duru yağı, qatqı qarışdırma qabına alırıq. Yumurtasını qırırıq. Aldığı qədər un və instant maya əlavə edirik. Bir az da ilıq su tökürük. Xəmiri özleş-ənə qədər yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən naringi böyüklüyündə yoxlar qoparırıq və yuvarlayırıq.

Daxili xərci üçün ayrı bir kasaya pörtmüş kartofları rəndələyirik. Kaşar pendiri və ağ pendiri də rəndələyirik. Duzunu Ardı »

Xəmir xörəkləriDusbere

Qoyun əti – 108 q,

buğda unu – 4 q,

yumurta – ¼ əd,

baş soğan - 18 q,

şərab sirkəsi – 10 q,

keşniş – 15 q,

nanə qurusu – 10 q,

istiot,

duz.


Düşbərə hazırlamaq üçün sümüklərdən bulyon bişirilir, qoyun ətinin yumşaq hissəsindən soğan və ədviyyat qatmaqla qiymə hazırlanır. Mayasız yoğurulmuş bərk xəmir 1 mm qalınlığında yayılıb kiçik kvadratlar şəklində doğranır. Hər kvadratın ortasına 2-3 qram qiymə qoyulur. Kvadratlar ortadan və ya üçkünc qatlanıb küncləri geriyə dartılır. Düşbərəni bulyonda 5 dəqiqə bişirirlər. Ev şəraitində düşbərəni elə xırda hazırlayırlar ki, bir qaşığa 4-5 ədəd yerləşir. Süfrəyə verilən zaman yanına sarımsaqla Ardı »

Xəmir xörəkləriBasdırmalı rulet

Basdırmalı rulet

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
3 xörək qaşığı zeytun yağı
Duz
Su

YAĞLAMAQ ÜÇÜN:

2 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

3 köz qırmızı istiot
100 q ağ pendir
100 q kaşar pendiri
1 dəstə ispanaq
50 q pastırma

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Daxili xərci üçün, ispanaqları doğramamış, tavaya az zeytun yağıyla qoyub qısa müddət qovururuq Suyunu qoymadan altını bağlayırıq. Ağ pendiri və kaşar pendiri rəndələyirik.

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu atırıq. Ortaya zeytun yağı tökürük və bir az da ilıq su tökürük. Ardı »

Xəmir xörəkləriPendirli çobanyastığı kətəsi

Pendirli çobanyastığı kətəsi

MATERİAL SİYAHISI:

4,5 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
100 q çərkəz pendiri
150 q ağ pendir
1 çay stəkanı süd
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
1 yumurta
Duz
Su

QAT ARALARI ÜÇÜN:

100 q kərə yağı

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı
Çörək otu
Küncüt

İÇİ:

Kərə yağını tavada əridirik və soyumağa qoyuruq. Unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu tökürük. Ortasını hovuz kimi açırıq. Maya ortaya qoyuruq. Üzərinə südü və zeytun yağını tökürük. Yumurtasını qırırıq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə əvvəl maya əridirik. Üzərinə ağ pendiri və çərkəz pendiri rəndələyirik. Xəmiri yaxşıca Ardı »

Xəmir xörəkləriMayalı Blinçik


Ərzaqlar

60 qram – Şəkər tozu
3 ədət – yumurta
100 ml – günəbaxan yağı
300 ml – süd
yarım çay qaşığı – duz
7 qram – quru maya
300 qram – un


Hazırlanma qaydası:

Etap 1.

Şəkər tozunu, yumurtanı, duzu qarışdırın, şəkildə ki kimi olmasını gözləyirik.

Etap 2.

Quru mayanı, günəbaxan yağını, unu, südü yaxşıca mikserlə qarışdırıb 200 ml su (südə əlavə edirik)
Hazırladığımız xəmiri 2 qat olub qabarana qədər isti yerdə saxladırıq. qabardıqdan sonra birdəfə qarışdırırıq ki xəmirin havası çıxsın və yenə isti yerdə 2 qat olana qədər saxladırıq. 2 ci dəfə qabardıqdan sonra qarışdırmaq olmaz…

Qızdırılmış tavanı kərə yağıyla yağlıyıb xəmiri böyük qaşıqla töküb tavaya yayırıq. Ardı »