beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Gürzə

Qoyun əti – 217 q,

baş soğan – 30 q,

un – 80 q,

ərinmiş yağ – 25 q,

qatıq – 50 q,

sarımsaq – 2 q,

darçın – 0,1 q,

istiot – 0,1 q,

duz.


Ətlə soğandan hazırlanmış qiyməyə istiot, duz vurulub qızardılır. Undan bərk xəmir yoğrulub 1 mm qalınlığında yayılır və bundan diametri 5 sm ölçüdə dairələr kəsilir. Xəmir dairələrinin ortasına qiymə qoyulub tikiş yuxarı və bir ucu açıq qalmaq şərtilə bükülür. Hazırlanmış gürzə suda bişirilir, aşsüzəndən süzülür və süfrəyə verildikdə üstünə darçın səpilir, yanına sarımsaqlı qatıq qoyulur.


Tarix: 12.12.2012 / 11:16 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 287 Bölmə: Xəmir xörəkləri