beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Zeytunlu rulet bulku
Zeytunlu rulet bulku

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 çay stəkanı süd
1 yumurta
1 su stəkan mineral su
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Duz
Su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

Ağ pendir
Zeytun əzməsi
Kəklikotu
Pulcuq istiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı
Qara zeytun

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik, ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə südü və zeytun yağını tökürük. Yumurtanın ağını əlavə edirik. Yumurta sarısını üzəri üçün ayırırıq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı mayelərlə əvvəl maya əridirik. Mineral suyunu da tökürük. Kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Xəmiri özleş-ənə qədər 3-4 dəqiqə yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Dəzgaha və xəmirə un səpirik. Oval və uzun bir xəmir açırıq.

Daha sonra ən çoxundan də bir az da açırıq. Düzbucaqlı bənzər bir xəmir əldə edirik. Xəmirin üzərinə zeytun əzməsi sürürük, təkcə xəmiri rulon etdikdə su edəcəyimiz qismə sürmürük. Üzərinə ağ pendiri rəndələyirik. Kəklikotu və pulcuq istiot səpirik. Xəmiri geniş kənarından başlayaraq rulon şəklində bükürük. Valının son qisminə barmağımızla su sürürük və yapışmasını təmin edirik. Rulonu 3 barmaq qalınlığında dilimləyorik.

Qandallı dairəvi keks qəlibini yağlayırıq və 3 valı ortaya dik olaraq qoyuruq. Kənarlarına da dilim rulonları tərəf olaraq qoyuruq. Formamızı bu şəkildə doldururuq. Üzərinə yumurta sarısı sürürük. Qara zeytunların tumlarını çıxarırıq. Qara zeytunları ikiyə kəsirik və xəmir parçaların üzərinə bir parça batırırıq. Xəmiri sobaya vermədən mayalanmaya buraxırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Keks qəlibindən poğaça-mızı çıxararaq xidmət edirik.


Tarix: 13.05.2015 / 16:22 Müəllif: Nurana Baxılıb: 233 Bölmə: Xəmir xörəkləri