Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dusbere

Qoyun əti – 108 q,

buğda unu – 4 q,

yumurta – ¼ əd,

baş soğan - 18 q,

şərab sirkəsi – 10 q,

keşniş – 15 q,

nanə qurusu – 10 q,

istiot,

duz.


Düşbərə hazırlamaq üçün sümüklərdən bulyon bişirilir, qoyun ətinin yumşaq hissəsindən soğan və ədviyyat qatmaqla qiymə hazırlanır. Mayasız yoğurulmuş bərk xəmir 1 mm qalınlığında yayılıb kiçik kvadratlar şəklində doğranır. Hər kvadratın ortasına 2-3 qram qiymə qoyulur. Kvadratlar ortadan və ya üçkünc qatlanıb küncləri geriyə dartılır. Düşbərəni bulyonda 5 dəqiqə bişirirlər. Ev şəraitində düşbərəni elə xırda hazırlayırlar ki, bir qaşığa 4-5 ədəd yerləşir. Süfrəyə verilən zaman yanına sarımsaqla sirkə qoyulur, üstünə isə keşniş və ya quru nanə səpilir.


Tarix: 21.12.2012 / 20:19 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 479 Bölmə: Xəmir xörəkləri
loading...