beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Pendirli mini kruassan
Pendirli mini kruassan

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 çay stəkanı süd
50 q dil pendiri
100 q ağ pendir
1 yumurta
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu səpirik. Dil pendiri və ağ pendiri üzərinə rəndələyirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə zeytun yağını və südü tökürük. Yumurtanın ağını qoyuruq, sarısını üzəri üçün ayırırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı maye materiallarla əvvəl maya əridirik. Kənardakı materialları ortaya iştirak edib yoğurmağa başlayırıq.

Xəmiri özleş-ənə qədər 3-4 dəqiqə yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Hazırladığmız xəmiri 4 bərabər hissəyə ayırırıq. Dəzgaha və xəmir üzərinə un səpərək süfrə boşqabı böyüklüyündə xəmirlər açırıq. Xəmirləri əvvəl üstəgəl şəklində sonra çarpı formasında kəsirik. Bir dənə xəmirdən bütövlükdə 8 üçbucaq xəmir əldə edirik. Xəmir geniş kənarından başlayaraq rulon şəklində bükürük. Kruvasanları yağlı kağız etdirdiyimiz soba xonçasına düzürük. Üzərlərinə yumurta sarısını çəkirik. Məcməyidə mayalanmaya buraxırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.


Tarix: 13.05.2015 / 16:51 Müəllif: Nurana Baxılıb: 237 Bölmə: Xəmir xörəkləri