beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Otlu xəmir qızartması
Otlu xəmir qızartması

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
1 şirin qaşığı karbonat
1 çay stəkanı qatıq
1 yumurta
On beş limon
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
Duz
Su

LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:

Gilas pomidor
İstiotlu yaşıl zeytun
Krem pengasas

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına qoyuruq. Duzunu səpirik. Cəfəri və şüyüd nazik doğrayırıq və unla qarışdırırıq. Ortasını hovuz bəzi açırıq, ortaya karbonatı tökürük. Karbonat üzərinə limon suyunu sıxırıq. Qatqı tökürük, yumurta qırırıq. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı materialları sıyıq halına gətiririk. Kənardan un tökərək xəmiri yoğururuq. Yumşaq bir xəmir əldə edirik. Xəmiri tökürük. Bir qaba un səpirik və xəmiri qoyuruq. Xəmirin üzərinə də az un səpirik, üstünü streç paketlə bağlayaraq sakitləşdiririk.

Dəzgaha un səpirik və xəmiri dəzgaha alırıq. Xəmirə da un səpirik və pərlə açırıq. Xəmirdən istədiyimiz şəkildə bir qəliblə kəsirik. Kəsdiyimiz parçaları duru yağda qızardırıq. Gilas pomidor, istiotlu zeytun ve krem pendirlə süfrəyə veririk.


Tarix: 12.05.2015 / 20:03 Müəllif: Nurana Baxılıb: 83 Bölmə: Xəmir xörəkləri