beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Mantı Toyqa Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Pörtmüş noxud
1 su s. Pörtmüş buğda
1 su s. Mandi
2 şorba q. Un
1 kasa qatıq
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 şorba q. Kərə yağı
Pastırma
Nanə
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Qazanda su qaynadırıq və içinə mantı atırıq. Mantınin pörtdemesine yaxın, pörtmüş buğda və noxudu əlavə edirik. Bütün materiallar bişəndə tərbiyəsini hazırlayırıq. Bir kasaya qatiqı, unu qoyuruq və çalırıq.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Bir az şorbanın şirəsindən tökürük, bir tərəfdən də sürətli çalırıq. Hazırladığımız tərbiyəni də şorbanin qazanına tökürük. Şorbanın duzunu atırıq və qaynamağa qoyuruq. Kiçik bir tavaya kərə yağı qoyub əridirik. Bastırma kub doğrayaraq tavaya qoyuruq və qızardırıq. İçinə toz qırmızı istiot və nanə atırıq. Bu sousu da şorbanın üzərinə gəzdirərək xidmət edirik.


Tarix: 23.01.2015 / 13:12 Müəllif: Aziza Baxılıb: 32 Bölmə: Şorbalar ve Helimler