Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

MürəbbələrƏncir mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq əncir
1 kq şəkər tozu
0,25 stəkan su
bir az limon turşusu

Hazırlanması:
Mən əncirin qabığını soyuram, amma qabığlı da mürəbbə bişirmək olar.

Qabığından soyulmuş əncirin üstünə şəkər tökülüb bir neçə saat saxlanılır.

Bu müddətdə əncir şirəsini buraxır. Sonra zəif alov üzərinə qoyulur ¼ stəkan su (hər 1 kq-ya) tökülür. Bir saatadək bişirilir. Yaxşı olar ki üstündək yığılan kəfi tullayasız.

Hazır olana yaxın limon turşusu ya limon şirəsi əlavə edilir (amma bu mütləq deyil).

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrŞaftalı mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1,5 kq çəyirdəyi çıxarılmış şaftalı
1 kq şəkər tozu
darçın çubuğu
limon

Hazırlanması:
Yetişmiş, amma bərk şaftalı eçin. Yuyun (üstünə qaynar su töküb qabığını soymaq da olar). Dənəsini çıxarıb dilimləyin.

Üzərinə şəkər tozu səpib 1 saat saxlayın. Çox zəif ocağın üstünə qoyun. İçinə darçın çubuğu salın. Qaynara düşəndə ocaqdan götürün.

Proseduru daha iki dəfə təkrar edin. Hər dəfə də çox zəif odda, hərdənbir taxta qaşıqla qarışdıraraq bişirin. Axırıncı dəfə bir limonun şirəsini əlavə edib daha 10-15 dəqiqə qaynadın. Ardı »

MürəbbələrPomidor mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
Pomidor — 1kq
Şəkər — 1,3kq
Vanilin – 0,5q

Hazırlanması:
Mürəbbə bişirmək üçün xırda gavalıya oxşar pomidorlar götürülür.
Pomidorlar 5-8 saniya qaynayan suya salınıb dərhar soyuq suda soyudulur və qabığı təmizlənir.

Pomidorların üzərinə qaynar şərbət tökülüb 1 gün saxlanılır.
İkinci gün şərbət süzülür, qaynadılır və pomidorların üstünə tökülür.
Üçüncü gün əməliyyat təkrar edilir.
4-cü günü isə mürəbbə hazır olana kimi bişirilir.
Ətir üçün vanilin və ya meyvə cövhəri əlavə edilir.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrQabıqlı naringi mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq mandarin
1 kq şəkər tozu
3/4 st. su

Hazırlanması:
Xırda naringiləri 5 dəqiqə qaynar suda saxlayın. Sonra çıxarıb soyuq suya salın və 1 saat saxlayın. Meyvələrin üstündə bıçaqla kəsiklər edin, yaxud ikiyə bölün. 1 kq şəkər tozu və 3/4 st. sudan şərbət bişirin, naringiləri içinə qoyun. Vam odda bişirin.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrQuru ərik marmeladı resepti

Tərkibi:
500 gr quru ərik
150 gr toz şəkər
3 xörək qaşığı bal
2 stəkan isti su
1 çay qaşığı maye vanil
1 çay qaşığı badam esansı

Hazırlanması:
Quru ərikləri 1 stəkan isti suda 3 saat qədər gözlədərək isladın. Daha sonra suyunu süzüb bir qazana alın. 2 stəkan qaynar su əlavə edib ərikləri qaynadın. 10 dəqiqə sonra şəkərini əlavə edin və 40 dəqiqə qədər az odda bişirin. Daha sonra blendrdan keçirib püre halına gətirin.
Əriklər suyunu çox çəkmişsə 1 fincan daha qaynar su əlavə edə bilərsiniz. Balı, vanili və badam esansını əlavə edin. 5 dəqiqə daha bişdikdən sonra oddan götürüb farfor ya da şüşə bir qabda soyudun. Soyuduqdan sonra saxlanacaq Ardı »

MürəbbələrÜzüm mürəbbəsi

Bizdə Bakıda tumsuz balaca sarı üzüm kişmiş adlanır. Üzüm təzə olmalıdır. Əgər onların içində xarab olmuş gilə varsa, onlardan istifadə etməyin. Mən adi tumsuz ağ üzüm istifadə etmişəm.

1 kg üzüm

1 kg şəkər

1 stəkan su

Üzümü saplaqlardan təmizləyib yuyun və qazanın və ya teştin içinə yığın, üstünə şəkər əlavə edib, 8-9 saat saxlayın.

Gilələrin üstünə su töküb odun üstündə 5 dəq. qaynadın. Odun üstündən qaldırıb soyudun. Bu proseduru 3 dəfə təkrar edin. Qaynadıb, soyudub və s. Bişmiş gilələr kəhrəbaya oxşayırlar, şirəsi isə bal kimidir. Gilələr nə çox bərk, nə də çox yumşaq olmalıdılar.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrMoruq mürəbbəsi resepti

Tərkibi:
1 kq moruq
1-2 kq şəkər tozu (istəyə görə)

Hazırlanması:
Təmizlənmiş moruğun üzərinə şəkər tozunun yarısını səpin. Soyuq yerdə saxlayın. Moruq şirəsini buraxandan sonra onu süzün. Şəkər tozunun qalanını bu şirənin içinə tökün. Zəif ocağın üstünə qoyun. Şəkər tozu əriyənədək bişirin. Soyudun. Soyumuş şərbətin içinə giləmeyvələri əlavə edib vam odda hazır olanadək bişirin. Mürəbbəni steril bankalara isti-isti yığın.

Nuş olsun! Ardı »

MürəbbələrHeyva mürəbbəsi

1 kq təmizlənib doğranmış heyva

1 kg şəkər

1 stəkan su

Heyvanı yuyubç qabığdan təmizləyinş Heyvanı 5-7 mm ölçüdə nazik doğrayın.
Suda şəkəri əridib qaynadın. Sirop qaynayan kimi, heyva dilimlərini tökün. Qaşıqla heyvaları siropun içinə basın. 3-4 dəq. qaynadın, sonra odun üstündən gətirib, soyudun.

Yenə odun üstünə qoyub 3-4 dəq qaynadın, yenə soyudun. 3-4 dəfə bu proseduru təkrar edin. Mən 5 dəfə bu proseduru keçirtdim. Hazır mürəbbənin konsistensiyası jele kimi və xoşagələn qırmızı rəngi olmalıdır.

Nuş olsun! Ardı »