Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarŞəkər çörəyi

Ləvazimatlar:

Un – 400 q

Şəkər kirşanı – 125 q

Kərə yağı – 250 q

Fındıq – 30 q

Qabartma tozu – 1 ç.q.

Üzəri üçün:

Yumurta sarısı – 1 ədəd

Hazırlanma qaydası

1.Xəmir üçün: dərin bir qaba şəkər kirşanı əlavə edilir, üzərinə otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağı əlavə olunub mikserlə çalınır.
2.Şəkər-yağ qarışığına ələnmiş un, qovrulmuş və üyüdülmüş fındıq və qabartma tozu əlavə edilərək mikserlə bir az da çalınır və sonda əl ilə yumşaq xəmir yoğrulur.
3.Hazır xəmirdən “təpəcik”lər hazırlanıb soba listinə yığılır.
4.”Təpəcik”lərin üzərinə yumurta sarısı nöqtə şəklində vurulub əvvəlcədən 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 10-15 dəq. bişirilir (şəkər çörəyi qızarmamalıdır). Ardı »

ŞirniyyatlarRəngli meyvəli vafli

Rəngli meyvəli vafli

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
2 su stəkanı süd
100 q kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
4 xörək qaşığı şəkər tozu
8 xörək qaşığı ilə un

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Banan
Kivi
Yaşıl fıstıq
Fındıq
Qaragilə
Sürülə şokolad
Karamel sos
Meyvəli sos
Şokolad sos

İÇİ:

Yumurtaları qırırıq, şəkəri əlavə edib çırpma teliylə çalırıq. Südü, duru yağı, əridilmiş kərə yağını töküb qarışdırırıq. Qabartma tozunu və vanili da əlavə edirik. 8 xörək qaşığı ilə un qoyuruq, yaxşıca qarışdırırıq.

Vaffli aparatını söndürə taxıb istiləşməsini gözləyirik. Duru yağla aparatının üst və alt hissəsini Ardı »

ŞirniyyatlarÜzümlü və köklü keks

Üzümlü və köklü keks

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su s. Duru yağ
1,5 su s. Toz şəkər
1 çay s. Süd
1 çay s. Damla şokolad
1 su s. Qoz
1 yerkökü
1 alma
1 kasa üzüm
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
Ustasından un ölçüsü

İÇİ:

Yerkökü və alma soyuruq və doğrayırıq. Tavaya alma və yerkökü əlavə edirik. 2 şorba q. Şəkər tozu qoyuruq və xırdalıyırıq. Soyumağa qoyuruq. Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və çırpma teliylə 3-4 dəqiqə çalırıq. Sıvıyağı,sütü, kişmişi, qırılmış qozun yarısını, sotelenmiş alma və yerkökü, damcı şokoladın yarısını qoyuruq. Hamısını çırpma teliylə qarışdırırıq. Qabartma Ardı »

ŞirniyyatlarQarışıq Giləmeyvəli Keks

[color=#c238dd][i][b]QARIŞIQ GİLƏMEYVƏLİ KEKS

Ərzaqlar

2 stəkan əla növ un
2 çay qaşığı qabartma tozu (baking powder). Əgər yoxdursa, 2/3 çay qaşığı soda ilə əvəz edin.
1/2 çay qaşığı duz
1/2 stəkan otaq hərarətində yumuşaldılmış kərə yağı (ərinmiş yağ deyil)
1 stəkan şəkər tozu
4 yumurta
1 stəkan qatıq (turş olmasın)
1 stəkan qarışıq giləmeyvələr (istədiyiniz giləmeyvədən 3 növ seçin: çiyələk, moruq, böyürtgən və sairə. Çiyələkdən istifadə edəcəksinizsə, onu iri-idi doğrayın. Digər giləmeyvələr bütöv qalsın).
2 xörək qaşığı sürtkəcin iri dişindən keçirilmiş portaqal qabığı (istəyə görə limon qabığıyla da əvəz oluna bilər).


QEYD: Burada qış boyu dükkanlarda buzluqda saxlanan giləmeyvələr satılır (frozen berries). Əgər yaşadığınız Ardı »

ŞirniyyatlarBallı Tort

Addım 1 – Kremi hazırlayın

Qeyd: Krem bir həftə əvvəl hazırlanıb lazım olana qədər soyuducuda saxlana bilər.

Krem üçün:
2 banka qatılaşmış süd (bişirdikdən sonra bir yarım bankadan istifadə edəcəksiniz)
300 q kərə yağı

Bankaları qazana qoyun. Qazanı bankaların üstünü örtənə qədər suyla doldurun. Qoyun 2 saat ərzində bişsinlər. Qazandakı su çəkildikcə bir kənarından qaynar su tökün. 2 saat sonra qazanı kənara çəkin. Qoyun bankalar suyun içində 5 dəqiqə qalsın. Sonra suyunu boşaldın, amma bankaları açmayın, yoxsa partlayarlar! Qoyun bankalar otaq hərarətində olana qədər soyusunlar. Sonra açın.

Bir qabra yağı mikserlə ağaranadək çalın. Sonra isə soyumuş qatılaşmış südün bir banka yarımını yağın üstünə əlavə edib Ardı »

ŞirniyyatlarSüd kremli və meyvəli ballı tort resepti

Tərkibi:
2 x.q. bal
4 yumurta
1 st. şəkər tozu
2 st. un
2 x.q. araq
2 x.q. kakao tozu
1 ç.q. soda
banan
kivi
likör (istənilən, məsələn, meyvəli)
300 q kərə yağı
2 banka qatılaşdırılmış süd (bankada bişirilmiş)

Hazırlanması:
Yumurtaları şəkər tozu ilə çalıb yavaş-yavaş bal (maye), araq, sirkədə söndürülmüş soda və un əlavə edin, xəmir yoğurun.
Xəmiri iki yerə bölün. Bir hissəsinə kakao töküb qarışdırın.
Sonra dairəvi siniyə ayrı-ayrılıqda töküb qızdırılmış sobada bişirin. İki korj alınacaq - açıq və tünd rəngli. Çıxarıb soyudun. Hər korju eninə iki yerə bölün, 4 korj alınacaq.
Hər bir korjun üzərinə yarıbayarı su ilə qarışdırılmış likör çəkin. Korjları perqament kağızının üzərinə qoyun.
Bankadakı qatılaşdırılmış südü bir neçə saat suda qaynadın (indi bunun Ardı »

ŞirniyyatlarMeyvəli mini pirog

Meyvəli mini pirog

MATERİAL SİYAHISI:

2 su s. Un
100 q. Kərə yağı
1 yumurta
2 şorba s. Şəkər kirşanı
Yarım pk. Qabartma tozu

KREMİ ÜÇÜN:

1,5 su s. Süd
1 şorba q. Un
1 şorba q. Nişasta
1 çay s. Toz şəkər
1 pk. Vanil
1 şorba q. Köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Nektar
Çiyələk
Qaragilə

İÇİ:

Kremi üçün, südü qazana tökürük. Unu, nişasta, şəkər tozu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq kremi bişiririk. Konsistensiya qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Xəmiri üçün, unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini və qabartma tozunu qoyuruq. Qarışdırırıq və ortasını hovuz kimi Ardı »

ŞirniyyatlarFincanda portağalli keks

Fincanda portağalli keks

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı fındıq
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı duru yağ
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 portağal
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
80 q. Bitter şokolad
1 xörək qaşığı kakao
7 xörək qaşığı ilə un

İÇİ:

Portağalın qabığını soyuruq və kiçik kub şəklində doğrayırıq. Kiçik bir qazana portağal qabığını və su töküb qaynadırıq. Beləliklə, qabığın acısını alırıq. Dalğalandıqca 3 dəfə suyunu dəyişdiririk və qaynadırıq. İstiyə dözümlü bir şüşə qaba kərə yağını qoyuruq və bitter şokoladı parça parça qoyuruq. Buxar üzərində qururuq və parlanma üsulu Ardı »