Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

TurşularTurşuya qoyulmuş şampinyon göbələyi resepti

Tərkibi:
1 kg şampinyon
2 stəkan su
50-60 qr sirkə cövhəri (30%)
10 ədəd (noxud dənələri) qara istiot
4 əd mixək
2 əd dəfnə yarpağı
10 qr duz
5 qr şəkər tozu
muskat

Hazırlanması:
1. Ərzaqlar hazırlanır.
2. Göbələklər 10 dəqiqə ərzində duzlu suda qaynadılır. Sonra su axıdılır.
3. Marinadın (şorabanın) hazırlanması. Su qaynama həddinə gətirilərək istiot, dəfnə yarpağı, mixək, muskat, sirkə, duz və şəkər tozu əlavə edilir. Göbələklərin üzərinə alınan marinad əlavə olunur və birdaha qaynama həddinə gətirilərək 5 dəqiqə bişirilir.
4. Göbələklər isti-isti bankalara doldurulub bağlanır. Göbələklər soyuduqda isə bankalar soyuducuya yerləşdirilir.
5. Turşu göbələkləri soyuyandan dərhal sonra artıq istifadə etmək olur. Ardı »

TurşularQış üçün şoraba tədarükü

Tərkibi:
1 kq xiyar
150 qr kök
150 qr soğan
150 ml tomat pastası
50 ml bitki yağı
1 x/q duz
1/3 ç/q əzilmiş qara istiot
1/2 stəkan perlova
1 x/q sirkə (9%)

Hazırlanması:
1. Perlova (arpa yarması) axşamdan soyuq suda islağa qoyulur.
2. Xiyarlar təmizlənib və yuyulandan sonra sürtkəcdən keçirilir, şirəsi çıxması üçün 30 dəqiqə qazanda saxlanılır.
3. Kök təmizlənir və sürtkəcdən keçirilir.
4. Soğan qabığından təmizlənir və xırda kubiklər şəklində doğranılır.
5. Tavaya bitki yağı əlavə edilir, ardınca doğranmış soğan və kök. Tərəvəzlər qızılı rəng alanadək qızardılır, sonra isə bağlı qapaq altında bir müddət saxlanılır.
6. Bişmiş tərəvəzlərin yanına xiyarlar, tomat pastası, perlova, duz və istiot əlavə edilir. Qarışdırılır və arabir qarışdıraraq təqribi 30-40 Ardı »

TurşularXiyar turşusu resept_)

Tərkibi:
3-4 kq kiçik körpə xiyar
5-6 budaq kərəviz yarpağı
1 baş sarımsaq
1 ədəd limon
1 dəstə şüyüd
2-3 ədəd dəfnə yarpağı
1 Litr su
6 x.qaşığı duz

Hazırlanması:
* Təzə, sərt, eyni boydakı xiyarları yaxşıca yuyub təmizləyin.
* Təmiz bir iynəylə bir neçə yerindən deşin.
* Bankanın dibinə bir neçə budaq kərəviz yarpağı yerləşdirin və bunun üzərinə də iki incə limon dilimi qoyun.
* Xiyarları möhkəmcə yerləşdirin.
* Aralarına sarımsaq dişlərini, dəfnə yarpağını və kərəviz yarpağını sıxışdırın.
* İncə limon dilimlərini xaricdən görüləcək şəkildə qabın kənarlarına yerləşdirin.
* Yerləşdirmə əməliyyatı bitincə, 1 litr suya (qaynadılmış və süzülmüş olması lazımdır ) 6 x.qaşığı duzu töküb suyunu hazırlayın.
* Duz əridikdən sonra bankaya tökün.
* Əgər su xiyarların üzərini Ardı »

TurşularSirkəyə qoyulmuş yaşıl pomidor və bolgar istiotu



Balaca yaşıl pomidor

Bolqar istiotu

Sarımsaq

Keşniş

Şüyüd

Nanə

Duza

Şərab sirkəsi


Göyərtini yuyub, doğrayın. Doğranılmış sarımsağı göyərtiylə qarışdırın, duz əlavə edin.
Bolqar istiotunun başlığını (papaq kimi) kəsin, amma axıradık yox. Tumlardan təmizləyin. Qaynar duzlu suda 5 dəq pörtün. Suyunu süzüb soyudun. İçini doldurub bankaya yığın, üzərinə sirkə tökülür. Bankanı bağlayıb soyuq yerə qoyun. 1,5 aya badımcanlar yetişir.

Orta ölçülü yaşıl pomidor da istiot kimi eyni hazərlanır. Pomidorun saplağı birləşdiyi yer papaq şəklində kəsilir və içi çıxarılır. Amma bu içi tullamayın, kənara qoyun. Pomidoru hazırlanmış içlə doldurun və kəsilən papağı iylə örtün. İçi doldurulmuş pomidor cərgə ilə şüşə bankanın içinə yığılır. Bankaya heç bir şey əlavə etməyin. Pomidor öz şirəsini Ardı »

TurşularHəftəbecər Turşu

[color=#173bd3][u][i][b]HƏFTƏBECƏR TURŞUSU

2 litrlik banka üçün

500g badımcan (təxminən 3 ədəd) – kiçik kublara doğranmış
1 kg (1 orta boy) kələm – yarı bölünüb nazik-nazik doğranmış
250 g (2 ədəd) yaşıl bibər – iri-iri doğranmış
1 acı bibır (əgər turşunuzun bir az acı olmasını istəyirsinizsə istifadə edin) – iri-iri doğranmış
500 g (4 ədəd) göy pomidor – iri-iri doğranmış
500 g (4 ədəd) yerkökü – uzunsov nazik-nazik doğranmış (digər tərəvəzlər kimi də doğraya da bilərsiniz)
1 kərəvizin sapı – iri-iri doğranmış
1 baş sarımsaq – doğranmış
1 stəkan xırda doğranmış nanə
1 stəkan xırda doğranmış cəfəri
4 xörək qaşığı duz
təxminən 300 ml Ardı »

TurşularKələm tursusu

Tərkibi:
10 kq kələm
200-250 q süfrə duzu
Qeyd:
Bundan artıq duz vurmayın! Kələmin üst yarpaqlarını artlayıb, özəyini çıxarın, doğrayın. Əgər çəlləkdə şoraba qoyursunuzsa: çəlləyin dibinə bir lay tərtəmiz yuyulmuş kələm yarpağı döşəyin. Üstünə doğradığınız kələmi qoyun. Duz səpin. Əlinizlə basın. Üstünə bir lay kələm yarpağı döşəyin. Yarpaqların üzərinə ikiqat cuna çəkib üstünə ağır yük qoyun (məsələn, içi su ilə dolu balon). Əgər bankada şoraba qoyursunuzsa: doğranmış kələmi duzla ovxalayın, bankaya sıx yığın və əlinizlə basın ki, şirəsini buraxsın. Kələm şorabasının saxlandığı yerdə temperatur 20 dərəcə C-ni keçməməlidir. İş bununla bitmir. Qıcqırma dövrü bitənədək kələmin üzərində yaranan köpüyü yığıb atmaq lazımdır. Əgər şorabanı çəlləkdə Ardı »

TurşularGöyəm turşusu

Ərzaqlar :
Göyəm
Sarımsaq
Duz
Şəkər tozu
Sirkə ( 60%-lı)
Yapışqan

Hazırlanması:
Göyəmi saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq.
Hər 800q -1kq bankaya 1 x.q duz, 1 ç.q şəkər tozu, 1 ç.q az sirkə və 1 balaca diş sarımsaq əlavə edirik.
Üstünə qaynar su tökürük.
Qapaqları qaynar suya salıb bankaların ağzını qapaqla bərk bağlayıb yapışdırıcı ilə yapışdırırıq. Bankaları çalxalayırıq duzu tamam əriyir.
Ədyalın arasına qoyub bükürük. Soyuyanda əgər dibinə duz yığılıbsa yenə çalxalayıb götürürük.

Nuş olsun! Ardı »

TurşularAcı bibər turşusu

Tərkibi:
2 kq. acı bibər
1 su stəkanı üzüm sirkəsi
10 diş sarımsaq
4 yemək qaşığı xörək duzu
Aldığı qədər su

Hazırlanma qaydası:
Bibərləri yaxşıca yuyun və bankaya boşaldın.
Xörək duzunu banka alacağı qədər suda əridin və sirkəylə qarışdırıb bankaya boşaldın.
Sarımsaqları soyub bibərlərin arasına yerləşdirin.
Qapağını möhkəmcə bağlayıb quru və sərin yerdə 15-20 gün gözlədin.
(Turşu qabının ən üstünə kərəviz yarpağı və cəfəri də əlavə edə bilərsiniz.)

Nuş olsun! Ardı »