Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Kartoflu ispanaqlı şorba
Kartoflu ispanaqlı şorba

MATERİAL SİYAHISI:

3 kartof
2 xörək qaşığı un
1 dəstə ispanaq yarpağı
1 soğan
2 diş sarımsaq
2 xörək qaşığı qatıq
Duru yağ
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 xörək qaşığı kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Kartofları soyuruq və küp doğrayırıq. Soğanı və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğan və sarımsağı qovururuq. Sonra kartofu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk və kartofu bişiririk. Duzunu atırıq. Kartof bişəndə əl blendırından keçirərək püre halına gətiririk. Ayrı bir kasaya qatıq və unu qoyuruq. Soyuq su da qoyuruq, çırpma teliylə qarışdırırıq. İsti suyu yavaş-yavaş əlavə edirik, bir yandan da qarışdırırıq.

Hazırladıqlarmızı, kartof şorbasına yavaş-yavaş əlavə edərək bir tərəfdən də qarışdırırıq. İsti su ilə şorbanın konsistensiyanı tənzimləyirik. Duzunu nəzarət edirik. Xörək bişirəndə ocaqdan almadan dərhal əvvəl nazik doğranmış ispanağı iştirak edirik və qarışdırırıq. Kərə yağını tavada əridib qızardırıq. Toz qırmızı bibəri qoyuruq və qarışdırırıq. Şorbanın üzərinə bu sousu gəzdirərək tökürük və xidmət edirik.


Tarix: 08.04.2015 / 16:36 Müəllif: Nurana Baxılıb: 119 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...