beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Mengen Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

4 xörək qaşığı bulqur
2 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 şirin qaşığı istiot abqora
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
2 xörək qaşığı un
1 su stəkanı ət suyu
Duru yağ
Duz
Nanə
Pulcuq istiot

İÇİ:

Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana kərə və duru yağ tökürük. Soğanı qovururuq. Digər tərəfdən bulquru ayrı bir qazanda qaynadırıq. Soğan qızaranda unu əlavə edib, unun iyi çıxana qədər qovururuq. Sonra tomatları əlavə edirik. Qarışdıraraq qovururuq. Əvvəl soyuq suyla konsistensiyanı açırıq, çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini qarşısını alırıq. Ət suyunu və isti suyunu verib şorbanın konsistensiyanı tənzimləyirik. Şorba su qaynayanda pörtmüş bulquru əlavə edirik. Duzunu atırıq və bişməyə qoyuruq. İçinə nanə və pul bibər qoyub qarışdıraraq xidmət edirik.


Tarix: 23.01.2015 / 11:42 Müəllif: Aziza Baxılıb: 63 Bölmə: Şorbalar ve Helimler