Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Fincanda portağalli keks
Fincanda portağalli keks

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı fındıq
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı duru yağ
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 portağal
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
80 q. Bitter şokolad
1 xörək qaşığı kakao
7 xörək qaşığı ilə un

İÇİ:

Portağalın qabığını soyuruq və kiçik kub şəklində doğrayırıq. Kiçik bir qazana portağal qabığını və su töküb qaynadırıq. Beləliklə, qabığın acısını alırıq. Dalğalandıqca 3 dəfə suyunu dəyişdiririk və qaynadırıq. İstiyə dözümlü bir şüşə qaba kərə yağını qoyuruq və bitter şokoladı parça parça qoyuruq. Buxar üzərində qururuq və parlanma üsulu əridirik. Çatanda qarışdırırıq və içinə toz şəkəri qoyub qarışdırırıq. Buxardan alırıq, yumurtaları bir-bir sınırıq və qarışdırırıq. Duru yağı, südü əlavə edirik. Qarışdırandan sonra vanili, qabartma tozunu, kakao və fındığı əlavə edirik. Baxdığımız və soyudan portağal qabığını qoyuruq, qarışdırırıq. 7 xörək qaşığı ilə un qoyuruq və təkrar qarışdırırıq. Yağlanmış çay fincanlarına qarışığı bölüşdürürük. Boşqaba keks qarışığını bölüşdürürük. Keks saldığımız fincanları qazana yanaşı düzürük Qazana, fincanlara su qaçırmadan, fincanların yarısına gələcək qədər isti su qoyuruq. Qapağını bağlayırıq və 15 dəqiqə bişiririk.


Tarix: 26.03.2015 / 12:30 Müəllif: Nurana Baxılıb: 54 Bölmə: Şirniyyatlar
loading...