beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Armudlu ürək peçenyəsi
Armudlu ürək peçenyəsi

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 çay stəkanı şəkər kirşanı
1 paket vanil
Yarım paket qabartma tozu
150 q kərə yağı
2 yumurta

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

2 armud
1 yerkökü
1 çay stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı qoz
1 çay qaşığı darçın

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şəkər kirşanı

İÇİ:

Armudları və yerkökü soyuyoruz və rəndələyirik. Tavaya yerkökü və armudu qoyuruq soteliyoruz. Şəkər tozunu əlavə edirik və bişiririk. Bişməsinə yaxın üyüdülmüş qoz və darçın qoyuruq. Bir az daha qarışdırırıq və qızılı bağlayırıq. Daxili xərcimizi bir kasaya alırıq və soyumağa qoyuruq.

Xəmiri üçün, unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, vanili və qabartma tozunu qoyuruq, qarışdırırıq. Ortasına otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtalarını qırırıq. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Ələ yapışmayan konsistensiya bir xəmir əldə edirik. Xəmirin üzərinə yüngül un səpirik və pərlə 1 sm qalınlığında açırıq. Ürəkli qəlibə tök xəmirdən parçalar kəsirik. Qəlblərin üzərinə iç xərci bölüşdürürük. Üzərinə bir qəlib xəmir bağlayırıq. Kənarlarını çəngəllə yatıraraq həm yapışdırırıq, həm də şəkil veririk. Yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına diziyoruz. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Sobadan çıxıb ilk temperaturu çıxanda da üzərinə şəkər kirşanı səpərək süfrəyə veririk.


Tarix: 25.03.2015 / 12:15 Müəllif: Nurana Baxılıb: 59 Bölmə: Şirniyyatlar