beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Quru meyvəli keks
Quru meyvəli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı duru yağ
1 su stəkanı toz fındıq
1 su stəkanı qarışıq quru meyvə
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
9 xörək qaşığı ilə un

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Əridilmiş şokolad

İÇİ:

İlk növbədə quru meyvələri bir kasaya alırıq və isti su ilə ıslam yumşalmağa buraxırıq. Keks qəlibini kərə yağı və ya marqarin yağlayırıq. İçinə toz fındığı töküb bütün qəlibin içinə tökürük. Artıq toz fındığı torda qoymaq kimi bir qaba tökürük. Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənib rəngi ağarana qədər çalırıq.

Südü və duru yağı tökürük və təkrar çalırıq. Toz fındığı, qabartma tozunu, vanili əlavə edirik. İsladan meyvələri süzüb əlavə edirik. 9 xörək qaşığı ilə unu qoyuruq və qarışdırırıq. Keks qəlibinə tort xərcini tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 20 dəqiqə bişiririk. Sonra dərəcə 160a salırıq və 20 dəqiqə daha bişiririk. Keksi sobadan çıxarıb ilk temperaturu çıxanda boşqaba tərsinə çeviririk. Şokoladları mən mari üsulu buxarı üstündə əridirik. Yağlı kağızdan bir kornet edirik və içinə əridilmiş şokoladı tökürük. Keksin üzərinə tökərək şokolad sıxırıq və dilimləyib xidmət edirik.


Tarix: 25.03.2015 / 21:02 Müəllif: Nurana Baxılıb: 194 Bölmə: Şirniyyatlar