beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şokalatlı qatlama çörək
Şokalatlı qatlama çörək

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
1 yumurta axı
2 xörək qaşığı kərə yağı
İlıq su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

1 kasa sürülə şokolad

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yumurta sarısı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Şəkər tozu üzərinə tökürük, ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yaş maya qoyuruq. Mayanın üstünə südü tökürük və otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurta ağını əlavə edirik. Bir az da ilıq su tökürük. Ortadakı materiallarla əvvəl maya əridirik. Kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Xəmiri özleş-ənə qədər 3-4 dəqiqə yoğururuq. Qulaq məməsi sükutunda bir xəmir əldə edirik.

Xəmiri tökürük və dəzgaha bir də xəmirin üzərinə un səpirik. Xəmiri pərlə incə və uzun şəkildə açırıq. Üzərinə şokolad sürürük. Geniş kənarından başlayaraq xəmiri sığınırıq. Rulonu iki bərabər boyda olacaq şəkildə kəsirik. Yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına alırıq. Məcməyidə mayalandırırıq. Üzərinə yumurta sarısı sürürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Çörəyimiz soyuyanda dilim xidmət edirik.


Tarix: 25.03.2015 / 11:47 Müəllif: Nurana Baxılıb: 82 Bölmə: Şirniyyatlar