Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarBananlı "dulçe de leçe" resepti

Dulçe de leçe - Cənubi Amerikada populyar olan bu şirniyyatın adı tərcümədə "süddən konfetlər" deməkdir, dadı bişmiş qatılaşdırılmış südü xatırladır. Ona müxtəlif ədviyyatlar və ərzaqlar əlavə edərək fərqli dadlar alırlar, məsələn, darçın, digər ədviyyatlar qatır, kokos, yaxud keçi südündən hazırlayırlar. Fransada dulçe de leçeni südlü konfitür adlandırırlar (confiture de lait). Onu ayrılıqda, yaxud da blinçik və ya dondurma ilə yemək, hətta piroqlar üçün iç kimi də istifadə etmək olar.

Tərkibi:
Xəmir üçün:
1,5 st. un
0,5 st. şəkər tozu
0,25 ç.q. duz
130 q çox soyudulmuş kərə yağı
1 yumurtanın sarısı

İç üçün:
1-2 banan
1 st. + 2 x.q. süd
3 yumurtanın sarısı
3 x.q. kərə yağı
0,25 st. un
8 x.q. şəkər tozu
1 Ardı »

ŞirniyyatlarKrep tortu

Lazım olanlar:
3 Yumurta
2,5 su stəkanı süd
2 su stəkanı un
1 / 2 stəkan şəkər
100 qr əridilmiş şokolad
1 paket vanil
1 çay qaşığı qabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne pendir
şokolad sousu

Hazırlama qaydası:
Krep tortuYumurta, süd, un, şəkər, qabartma tozu, vanil, çikolta mikser ilə çırpılıp krep xəmiri hazırlanır. Çox az yağlanılmış teflon tavaya çömçə ilə tökülərək mümkün qədər incə bir konsistensiyada krep hazırlanır. Nəhayət, sürmək üçün iki paket krem ​​şanti hazırlanır. Mikserdə bir paket labne pendir əlavə olunaraq yaxşıca çırpılır. Soyuyan krep arasına bu krem ​​sürtülərək krep üst-üstə düzülür. Ən üstə hazırlanan şokoladlı sous Ardı »

ŞirniyyatlarÇizkeyk

Bu gün çizkeyk sevənlər üçün çox ləzzətli bir resept yazacağam. Abbi adında bir xanımdan gələn reseptdir, amma mən bu reseptə bəzi əlavələr də etmişəm. Məsəl üçün çizkeykin üstünə xamadan düzəldilmiş krem ve çiyələk də əlavə etmişəm. Bunlar zəruri deyil, amma çizkeyk belə olduğunda daha ləzzətli və gözəl görünür. Çiyələyiniz yoxdursa, başqa meyvədən, məsəl üçün böyürtkən, morux, kivi və sairə kimi meyvələrdən istifadə edə bilərsiniz. Tortun üstündə nanə də var. Nanə şirniyyatlara rəng qatır. Burada nanədən şirniyyatları bəzəmək üçün geniş istifadə olunur.


ÇİYƏLƏKLİ ÇİZKEYK
Abbinin çizkeyk resepti əsasında


Qazmağı (dibi) üçün:
2 stəkan (180 q) kraker (peçenye) – ovulmuş
100 q kərə yağı Ardı »

ŞirniyyatlarYay möcüzəsi tortu

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

250 qram marqarin
1 stəkan şəkər tozu
2 ədəd yumurta
0,5 ç.q. soda
3 stəkan un
Krem üçün:
500 qram xama
1 stəkan şəkər tozu

Şokolad şirəsi üçün:

2 x.q. xama
2 ç.q. kakao
3 x.q. şəkər tozu
50 qram kərə yağı

Hazırlanma qaydası:

Xəmiri hazırlamaq üçün: marqarini əridib, şəkər tozu ilə qarışdırın. Üzərinə yumurta, un və sirkə ilə qarışdırılmış soda əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmir nə sıyıq, nə də bərk olmamalıdır (ələ yapışmamalıdır).

Hazır xəmiri 3 hissəyə bölün. Birinci hissəsindən korj hazırlayıb, forma qabına yerləşdirin.
Xəmirin qalan hissəsini xırda-xırda kündələrə tutub, girdələyib, korjun qıraqlarına düzün.
Sobada bişirəndən sonra, soyumaq üçün kənara qoyun.
Krem hazırlamaq Ardı »

ŞirniyyatlarQuru meyvəli mini kekslər

Quru meyvəli mini kekslər

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı toz fındıq
1 su stəkanı duru yağ
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı hindistan qozu
1 çay stəkanı quru ərik
1 çay stəkanı quru üzüm
1 çay stəkanı quru tut
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
5 xörək qaşığı un

İÇİ:

Quru ərik və üzümə yumşalması üçün isti su töküb 10 dəqiqə istirahət etdiririk. İnadı keçdikdən sonra süzürük.

Tortları üçün, geniş bir qarışdırma qabına 3 yumurta qırırıq. Şəkər tozunu töküb mikserlə 3-4 dəqiqə çalırıq. Duru yağ və südü əlavə edib bir az daha Ardı »

ŞirniyyatlarQozlu Ordubad dürməyi

Əla növ buğda unu – 400q,

xama – 180q,

kərə yağı – 120q,

qoz ləpəsi – 220q

şəkər tozu – 180q,

bal - 40q,

darçın - 2q,

yumurta - 1 əd.


Xəmir hazırlamaq üçün kərə yağı xama ilə qarışdırılır, ələnmiş un töküb xəmir yoğrulur. İç hazırlamaq üçün qoz ləpəsi azacıq tavada qovrulur, ətçəkən maşından keçirilir, şəkər tozu, bal və ədviyyat qatılıb qarışdırılır. Xəmir 300 qramlıq paylara bölünüb 3-4 mm qalınlıqda yayılır. Yayılmış xəmir üzərinə hama lay şəklində 200 qram içlik qoyulur və xəmir bükülərək rulet formasına salınır. Üzərinə yumurta sarısı sürtülür, 190-2000 S tempraturda 30-35 dəqiqə bişirilir. Bəzən xəmir maya ilə hazırlanır. Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı Şarlotka

[i]ALMALI ŞARLOTKA

5 ədəd turşməzə alma (1 kg)
1 xörək qaşığı çörək qırıntısı (suxarik)
bir-iki çimdik darçın (zəruri deyil)
4 ədəd yumurta, oda hərarətində (soyuducudan hardasa 30 dəqiqə əvvəldən çıxardın)
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan un
bir çimdik vanil və ya bir neçə damcı vanil ekstraktı
şəkər kirşanı (pudrası), üstü üçün
[/i]


1. Əvvəlcə almaları soyun. Sonra 4 hissəyə bölüb, hər hissəni nə çox nazik, nə də çox qalın dilimlərə doğrayın.

2. Kənarları çıxan tort formasının (23 cm diametri olan) dibini və kənarlarını yağlayın. Əgər belə formanız yoxdursa, onda adi formadan da istifadə edə bilərsiniz. Dibinə çörək qırıntısı səpin. Alma dilimlərini formaya yığın. Əgər Ardı »

ŞirniyyatlarAbşeron tortu

Tərkibi:

3 st. un

4 yumurta

2 st.şəkər tozu

4 xörək qaşığı sirkə

0.5 çay qaşığı soda

4 xörək qaşığı mürəbbə suyu

1 paket vanil

Üstü üçün krem:

Kremşanti

1 st süd

Içi üçün krem:

1 banka qatlaşdırılmış süd

200 qr. kərə yağı

Hazırlanması:

Yumurta və şəkər tozu yaxşıca çalınır. Stəkana 4 xörək qaşığı sirkə tökürsən. Və üstünə 0.5 çay qaşığı sodanı onun üstünə töküb qaşıqla qarışdırırsan. Bu zaman sirkə köpürür. Bu qarışığı yumurta və şəkər tozu qarışığına töküb, sonra mürəbbə suyunu, vanilı əlavə edib, qarışdırırıq. Xəmiri 3 hissəyə bölüb bişiririk. Yağlanmış tavaya 1-ci hissə tökülür. 180°C-də əvvəlcədən qızdırılmış sobaya verilir. Üzəri qızılı rəng alanda götürülür. Digər hissələrdə bu qayda ilə bişirilir.Kekslərin arasina qatlaşdırılımış südlə 200 Ardı »