Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarTiramisu

Tərkibi:Tiramisu
4 yumurta
100 q şəkər tozu
500 q maskarpone pendiri
250 q savoyardi (təxminən 34 ədəd)
350 ml qəhvə (əriyən və ya bişirilmiş)
kakao
2-3 x.q. şərab (“Marsala”, yaxud rom, likör, brendi, konyak – istəyə görə)

Krem üçün:
Yumurtanın ağını sarısından ayırın. Yumurta sarısını şəkər tozu ilə çalın. Maskarpone əlavə edib qaşıqla qarışdırın. Yumurtanın ağını qatı köpük alınana qədər çalın. Bunu yumurta sarısına əlavə edib səliqəylə qarışdırın.

Hazırlanması:
Savoyardiləri soyuq qəhvəyə batırın. Bunu çox cəld etmək lazımdır ki, peçenyelər çox islanmasın. Qəhvəni istəyinizə görə hazırlaya bilərsiniz, məsələn, 350 ml suya 4 ç.q. qəhvə tökə bilərsiniz. İstəyə görə qəhvəyə şərab, rom, likör, brendi və ya konyak əlavə edə bilərsiniz.

Qəhvədə isladılmış savoyardiləri Ardı »

ŞirniyyatlarKlassik Süngər Biskviti

Klassik Süngər Biskviti
Essentials of Baking, Williams-Sonoma kitabından adabtə edilmişdir

Qeyd: Qənnadçılar biskvit bişirəndə xüsusi metodla hazırlanan biskvit unundan istifadə edirlər. Mən sizə onun evdə hazırlanma qaydasını reseptdə izah edəcəyəm. Bu un biskviti yumuşaq və yüngül edir. Stəkan bir çay fincanı (servis çaşka kimi) qədər tutur.

1 stəkan biskvit unu (resepti aşağıda verilir)
5 ədəd iri yumurta – ağı sarısından ayırılmış – mütlər otaq temperatunda olmalıdırlar!
1 stəkan şəkər tozu
yarım çay qaşığı vanil ekstraktı (duru vanil)

Əvvəlcə biskvit ununu hazırlayın. Bunun üçün sizə adi əla növ buğda unu və qarğıdalı nişastası lazım olacaq (basqa nişastalar olmaz). Bir stəkan unu ölçün, sonra isə üstündən 2 Ardı »

ŞirniyyatlarBananlı "dulçe de leçe" resepti

Dulçe de leçe - Cənubi Amerikada populyar olan bu şirniyyatın adı tərcümədə "süddən konfetlər" deməkdir, dadı bişmiş qatılaşdırılmış südü xatırladır. Ona müxtəlif ədviyyatlar və ərzaqlar əlavə edərək fərqli dadlar alırlar, məsələn, darçın, digər ədviyyatlar qatır, kokos, yaxud keçi südündən hazırlayırlar. Fransada dulçe de leçeni südlü konfitür adlandırırlar (confiture de lait). Onu ayrılıqda, yaxud da blinçik və ya dondurma ilə yemək, hətta piroqlar üçün iç kimi də istifadə etmək olar.

Tərkibi:
Xəmir üçün:
1,5 st. un
0,5 st. şəkər tozu
0,25 ç.q. duz
130 q çox soyudulmuş kərə yağı
1 yumurtanın sarısı

İç üçün:
1-2 banan
1 st. + 2 x.q. süd
3 yumurtanın sarısı
3 x.q. kərə yağı
0,25 st. un
8 x.q. şəkər tozu
1 Ardı »

ŞirniyyatlarKrep tortu

Lazım olanlar:
3 Yumurta
2,5 su stəkanı süd
2 su stəkanı un
1 / 2 stəkan şəkər
100 qr əridilmiş şokolad
1 paket vanil
1 çay qaşığı qabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne pendir
şokolad sousu

Hazırlama qaydası:
Krep tortuYumurta, süd, un, şəkər, qabartma tozu, vanil, çikolta mikser ilə çırpılıp krep xəmiri hazırlanır. Çox az yağlanılmış teflon tavaya çömçə ilə tökülərək mümkün qədər incə bir konsistensiyada krep hazırlanır. Nəhayət, sürmək üçün iki paket krem ​​şanti hazırlanır. Mikserdə bir paket labne pendir əlavə olunaraq yaxşıca çırpılır. Soyuyan krep arasına bu krem ​​sürtülərək krep üst-üstə düzülür. Ən üstə hazırlanan şokoladlı sous Ardı »

ŞirniyyatlarÇizkeyk

Bu gün çizkeyk sevənlər üçün çox ləzzətli bir resept yazacağam. Abbi adında bir xanımdan gələn reseptdir, amma mən bu reseptə bəzi əlavələr də etmişəm. Məsəl üçün çizkeykin üstünə xamadan düzəldilmiş krem ve çiyələk də əlavə etmişəm. Bunlar zəruri deyil, amma çizkeyk belə olduğunda daha ləzzətli və gözəl görünür. Çiyələyiniz yoxdursa, başqa meyvədən, məsəl üçün böyürtkən, morux, kivi və sairə kimi meyvələrdən istifadə edə bilərsiniz. Tortun üstündə nanə də var. Nanə şirniyyatlara rəng qatır. Burada nanədən şirniyyatları bəzəmək üçün geniş istifadə olunur.


ÇİYƏLƏKLİ ÇİZKEYK
Abbinin çizkeyk resepti əsasında


Qazmağı (dibi) üçün:
2 stəkan (180 q) kraker (peçenye) – ovulmuş
100 q kərə yağı Ardı »

ŞirniyyatlarYay möcüzəsi tortu

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

250 qram marqarin
1 stəkan şəkər tozu
2 ədəd yumurta
0,5 ç.q. soda
3 stəkan un
Krem üçün:
500 qram xama
1 stəkan şəkər tozu

Şokolad şirəsi üçün:

2 x.q. xama
2 ç.q. kakao
3 x.q. şəkər tozu
50 qram kərə yağı

Hazırlanma qaydası:

Xəmiri hazırlamaq üçün: marqarini əridib, şəkər tozu ilə qarışdırın. Üzərinə yumurta, un və sirkə ilə qarışdırılmış soda əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmir nə sıyıq, nə də bərk olmamalıdır (ələ yapışmamalıdır).

Hazır xəmiri 3 hissəyə bölün. Birinci hissəsindən korj hazırlayıb, forma qabına yerləşdirin.
Xəmirin qalan hissəsini xırda-xırda kündələrə tutub, girdələyib, korjun qıraqlarına düzün.
Sobada bişirəndən sonra, soyumaq üçün kənara qoyun.
Krem hazırlamaq Ardı »

ŞirniyyatlarQuru meyvəli mini kekslər

Quru meyvəli mini kekslər

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı toz fındıq
1 su stəkanı duru yağ
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı hindistan qozu
1 çay stəkanı quru ərik
1 çay stəkanı quru üzüm
1 çay stəkanı quru tut
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
5 xörək qaşığı un

İÇİ:

Quru ərik və üzümə yumşalması üçün isti su töküb 10 dəqiqə istirahət etdiririk. İnadı keçdikdən sonra süzürük.

Tortları üçün, geniş bir qarışdırma qabına 3 yumurta qırırıq. Şəkər tozunu töküb mikserlə 3-4 dəqiqə çalırıq. Duru yağ və südü əlavə edib bir az daha Ardı »

ŞirniyyatlarQozlu Ordubad dürməyi

Əla növ buğda unu – 400q,

xama – 180q,

kərə yağı – 120q,

qoz ləpəsi – 220q

şəkər tozu – 180q,

bal - 40q,

darçın - 2q,

yumurta - 1 əd.


Xəmir hazırlamaq üçün kərə yağı xama ilə qarışdırılır, ələnmiş un töküb xəmir yoğrulur. İç hazırlamaq üçün qoz ləpəsi azacıq tavada qovrulur, ətçəkən maşından keçirilir, şəkər tozu, bal və ədviyyat qatılıb qarışdırılır. Xəmir 300 qramlıq paylara bölünüb 3-4 mm qalınlıqda yayılır. Yayılmış xəmir üzərinə hama lay şəklində 200 qram içlik qoyulur və xəmir bükülərək rulet formasına salınır. Üzərinə yumurta sarısı sürtülür, 190-2000 S tempraturda 30-35 dəqiqə bişirilir. Bəzən xəmir maya ilə hazırlanır. Ardı »