Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarÇizkeyk

Bu gün çizkeyk sevənlər üçün çox ləzzətli bir resept yazacağam. Abbi adında bir xanımdan gələn reseptdir, amma mən bu reseptə bəzi əlavələr də etmişəm. Məsəl üçün çizkeykin üstünə xamadan düzəldilmiş krem ve çiyələk də əlavə etmişəm. Bunlar zəruri deyil, amma çizkeyk belə olduğunda daha ləzzətli və gözəl görünür. Çiyələyiniz yoxdursa, başqa meyvədən, məsəl üçün böyürtkən, morux, kivi və sairə kimi meyvələrdən istifadə edə bilərsiniz. Tortun üstündə nanə də var. Nanə şirniyyatlara rəng qatır. Burada nanədən şirniyyatları bəzəmək üçün geniş istifadə olunur.


ÇİYƏLƏKLİ ÇİZKEYK
Abbinin çizkeyk resepti əsasında


Qazmağı (dibi) üçün:
2 stəkan (180 q) kraker (peçenye) – ovulmuş
100 q kərə yağı Ardı »

ŞirniyyatlarYay möcüzəsi tortu

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

250 qram marqarin
1 stəkan şəkər tozu
2 ədəd yumurta
0,5 ç.q. soda
3 stəkan un
Krem üçün:
500 qram xama
1 stəkan şəkər tozu

Şokolad şirəsi üçün:

2 x.q. xama
2 ç.q. kakao
3 x.q. şəkər tozu
50 qram kərə yağı

Hazırlanma qaydası:

Xəmiri hazırlamaq üçün: marqarini əridib, şəkər tozu ilə qarışdırın. Üzərinə yumurta, un və sirkə ilə qarışdırılmış soda əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmir nə sıyıq, nə də bərk olmamalıdır (ələ yapışmamalıdır).

Hazır xəmiri 3 hissəyə bölün. Birinci hissəsindən korj hazırlayıb, forma qabına yerləşdirin.
Xəmirin qalan hissəsini xırda-xırda kündələrə tutub, girdələyib, korjun qıraqlarına düzün.
Sobada bişirəndən sonra, soyumaq üçün kənara qoyun.
Krem hazırlamaq Ardı »

ŞirniyyatlarQuru meyvəli mini kekslər

Quru meyvəli mini kekslər

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı toz fındıq
1 su stəkanı duru yağ
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı hindistan qozu
1 çay stəkanı quru ərik
1 çay stəkanı quru üzüm
1 çay stəkanı quru tut
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
5 xörək qaşığı un

İÇİ:

Quru ərik və üzümə yumşalması üçün isti su töküb 10 dəqiqə istirahət etdiririk. İnadı keçdikdən sonra süzürük.

Tortları üçün, geniş bir qarışdırma qabına 3 yumurta qırırıq. Şəkər tozunu töküb mikserlə 3-4 dəqiqə çalırıq. Duru yağ və südü əlavə edib bir az daha Ardı »

ŞirniyyatlarQozlu Ordubad dürməyi

Əla növ buğda unu – 400q,

xama – 180q,

kərə yağı – 120q,

qoz ləpəsi – 220q

şəkər tozu – 180q,

bal - 40q,

darçın - 2q,

yumurta - 1 əd.


Xəmir hazırlamaq üçün kərə yağı xama ilə qarışdırılır, ələnmiş un töküb xəmir yoğrulur. İç hazırlamaq üçün qoz ləpəsi azacıq tavada qovrulur, ətçəkən maşından keçirilir, şəkər tozu, bal və ədviyyat qatılıb qarışdırılır. Xəmir 300 qramlıq paylara bölünüb 3-4 mm qalınlıqda yayılır. Yayılmış xəmir üzərinə hama lay şəklində 200 qram içlik qoyulur və xəmir bükülərək rulet formasına salınır. Üzərinə yumurta sarısı sürtülür, 190-2000 S tempraturda 30-35 dəqiqə bişirilir. Bəzən xəmir maya ilə hazırlanır. Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı Şarlotka

[i]ALMALI ŞARLOTKA

5 ədəd turşməzə alma (1 kg)
1 xörək qaşığı çörək qırıntısı (suxarik)
bir-iki çimdik darçın (zəruri deyil)
4 ədəd yumurta, oda hərarətində (soyuducudan hardasa 30 dəqiqə əvvəldən çıxardın)
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan un
bir çimdik vanil və ya bir neçə damcı vanil ekstraktı
şəkər kirşanı (pudrası), üstü üçün
[/i]


1. Əvvəlcə almaları soyun. Sonra 4 hissəyə bölüb, hər hissəni nə çox nazik, nə də çox qalın dilimlərə doğrayın.

2. Kənarları çıxan tort formasının (23 cm diametri olan) dibini və kənarlarını yağlayın. Əgər belə formanız yoxdursa, onda adi formadan da istifadə edə bilərsiniz. Dibinə çörək qırıntısı səpin. Alma dilimlərini formaya yığın. Əgər Ardı »

ŞirniyyatlarAbşeron tortu

Tərkibi:

3 st. un

4 yumurta

2 st.şəkər tozu

4 xörək qaşığı sirkə

0.5 çay qaşığı soda

4 xörək qaşığı mürəbbə suyu

1 paket vanil

Üstü üçün krem:

Kremşanti

1 st süd

Içi üçün krem:

1 banka qatlaşdırılmış süd

200 qr. kərə yağı

Hazırlanması:

Yumurta və şəkər tozu yaxşıca çalınır. Stəkana 4 xörək qaşığı sirkə tökürsən. Və üstünə 0.5 çay qaşığı sodanı onun üstünə töküb qaşıqla qarışdırırsan. Bu zaman sirkə köpürür. Bu qarışığı yumurta və şəkər tozu qarışığına töküb, sonra mürəbbə suyunu, vanilı əlavə edib, qarışdırırıq. Xəmiri 3 hissəyə bölüb bişiririk. Yağlanmış tavaya 1-ci hissə tökülür. 180°C-də əvvəlcədən qızdırılmış sobaya verilir. Üzəri qızılı rəng alanda götürülür. Digər hissələrdə bu qayda ilə bişirilir.Kekslərin arasina qatlaşdırılımış südlə 200 Ardı »

ŞirniyyatlarQuru üzümlü keks resepti

Qadınlar.biz üzüm qurusu tərkibli ləzzətli keksin reseptini təqdim edir.

Tərkibi:
200 qr kərə yağı
200 qr şəkər tozu
1 çimdik duz
4 yumurta
250 qr un
50 qr buğda nişastası
1 limon qabığı rəndəsi
250 qr üzüm qurusu
Şəkər pudrası
Qabartma tozu

Hazırlanması:
Şəkər və yumurtanı mikserlə ağarana kimi çalışın. İçinə ələyərək unu, buğda nişastası, isti olmayan ərimiş yağı, duzu qatıb mikserlə qarışdırın. Xəmir özünə gəlincə üzüm qurusu, limon qabığı rəndəsi və qabartma tozunu qatın. Hazırlanan xəmiri yağlanmış və un səpilmiş soba qabına tökün. 180 dərəcədə isinmiş 35-45 dəqiqə bişirin. Bişdikdən sonra süfrəyə verəndə üzərinə şəkər pudrası tökün.
Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarAğ ganajlı keks

Ağ ganajlı keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 su s. Süd
1 su s. Duru yağ
1 su s. Toz fındıq
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
Ustasından un ölçüsü

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 su s. Ağ şokolad
1 pk. Krem
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Südü və duru yağı töküb çalmağa davam edirik. Toz fındığı, qabartma tozunu, vanili və 6 xörək qaşığı ilə unu qoyuruq.Keksin içinə kərə yağı yağlayırıq. Keks xərcini içinə tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Keks-imiz qabaranda Ardı »