Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarKremli kala gülü resepti

Tərkibi:
4 ədəd yumurta
1 st un
1 st pesok
Vanel qabartma tozu
Qatılaşdırılmış süd
200 qr kərə yağı

Hazırlanması:
Əvvəlcə yumurta pesok köpürənə qədər mikserlə çalınır. Sonra üzərinə un qabarma tozu vanel əlavə edib qatışdırık. Sonra xəmiri ya tavada ya da vafli edən qabda pişirik. Qabın dibin azca yağlayıb qaşıkla xəmiri töküb hər iki tərəfin pişirib götürük.


Krem üçün:
200 qram yağı mikserlə çalıb üzərinə qatılaşdırılmış südü əlavə edib krem halına gələnə kimi çalırık. Krem hazır oldukda 20 dəq soyuducuda saxlayırık. Sonra pişirdiyimiz biskiviti aşaqı hissədən büküb içinə krem qoyuruk. Və artık kremli kala gülü hazırdı.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarCənnət həzzi tortu resepti

Tərkibi:
Xəmir üçün:
250 qram kərə və ya marqarin yağı
200 qram şəkər tozu
200 qram un
2-2,5 çay qaşığı qabartma tozu
4 yumurta
4 xörək qaşığı süd
3 xörək qaşığı kakao tozu

Krem üçün:
500 ml süd
6 xörək qaşığı mannı yarması
200 qram yağ
200 qram şəkər
200 qram kakos dənəcikləri

Şirəsi üçün:
180 qram südlü şokolad

Hazırlanması:
Bütün ərzaqları qarışdırın, xəmiri yağlanmış qəlibdə, 175 dərəcə temperaturda təxminən 50 dəqiqə bişirin. Soyuyandan sonra tort xəmirini iki hissəyə, laya bölün.
Süddən mannı sıyığı bişirin, yağla şəkər tozunu ayrıca çalın. Sonra yağlı kütləni və kakosu mannı sıyığına əlavə edin, yenidən qarışdırın. Tort layına bu kremden çəkin.
Südlü şokoladı buxarda əritdikdən sonra tortun üzərinə tökün və soyuq yerdə saxlayın. Ardı »

ŞirniyyatlarŞaftalı piroqu

Lazım olanlar:
Un - 230 q
Yumurta - 2 ədəd
Kərə yağı - 110 q
Şəkər tozu - 200 q
Xama - 200 q
Soda - 1 ç.q.
Qabartma tozu - 1 ç.q.
Duz - bir çimdik
Vanil - 10 q

İçlik üçün:

Şaftalı - 3 ədəd (yetişmiş)
Şəkər tozu - 60 q
Qoz ləpəsi - 60 q
Darçın - 1 ç.q.


Hazırlanma qaydası:

Saaftalı piroqu1. Xəmiri hazırlamaq üçün: kərə yağı və şəkər tozu mikserlə ağaranacan çalınır.
2. Kütləyə yumurta əlavə edilib yenidən çalınır.
3. Proses xama əlavə olunaraq yenidən təkrarlanır.
4. Un, vanil, qabartma tozu, soda, duz qarışdırılıb çalınmış kütləyə əlavə edilir və Ardı »

ŞirniyyatlarKofeli sufle

Kofeli sufle

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su b. Toz şəkər
150 q. Kərə yağı
80 q. Bitter şokolad
80 q. Südlü şokolad
1 şorba k. Kakao
2 şorba k. Kimyəvi qəhvə
Yarım çay b. Su
4 şorba k. İlə un

İÇİ:

Kərə yağını və şokoladları bir qaba qoyuruq. İçində su qaynayan kiçik bir qazanının ağzına salaraq parlama üsulu ilə əridirik. Materiallar çatarkən içinə toz şəkəri də qoyuruq. Qarışdırırıq, şəkərin tamamilə çatmasını gözləmirik. Qazan üstündən görürük və bir az yəni mənimdir. Yumurta sarılarını içinə qatırıq və qarışdırırıq. Kimyəvi qəhvə yarım çay stəkanı su tökürük. Bu qarışığı da əlavə edirik.
Ardı »

ŞirniyyatlarAnanaslı piroq

Ananaslı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
125 q. Kərə yağı
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 yumurta
1 çay qaşığı qabartma tozu
2 xörək qaşığı toz fındıq
Su

KREMİ ÜÇÜN:

2,5 su stəkanı süd
4 xörək qaşığı un
1 çay stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Ananas

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, qabartma tozunu və toz fındığı əlavə edirik, qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını sınırıq və yarım çay stəkanı soyuq su tökürük. Ortadakı materialları qarışdırırıq və kənardan un Ardı »

ŞirniyyatlarAğlayan tort

Lazım olan ərzaqlar:

- 3 ədəd limon;

- 1 stəkan şəkər tozu;

- 1 paket krem-şanti;

- 1 stəkan süd;

- 1 paket limon jelesi;

- 2,5 stəkan isti su;

- 2,5 stəkan soyuq su.

Hazırlanma qaydası:

Süd və krem-şantini möhkəm qarışdırıb soyuducuda saxlayın. Limonu sürtgəcdən keçirib suyunu sıxın. Şəkər tozu və limon suyunu şəkər əriyənədək qarışdırın. Qaynayan suda limon jelesini də əriyənə qədər həll edib mikserə tökün, şəkərli limon suyu və krem-şantiyi də əlavə edib möhkəm qarışdırın, düzbucaqlı şüşə qaba qoyub soyuducuda bir gecə saxladıqdan sonra süfrəyə verin. Ardı »

ŞirniyyatlarKlassik Süngər Biskviti

Klassik Süngər Biskviti
Essentials of Baking, Williams-Sonoma kitabından adabtə edilmişdir

Qeyd: Qənnadçılar biskvit bişirəndə xüsusi metodla hazırlanan biskvit unundan istifadə edirlər. Mən sizə onun evdə hazırlanma qaydasını reseptdə izah edəcəyəm. Bu un biskviti yumuşaq və yüngül edir. Stəkan bir çay fincanı (servis çaşka kimi) qədər tutur.

1 stəkan biskvit unu (resepti aşağıda verilir)
5 ədəd iri yumurta – ağı sarısından ayırılmış – mütlər otaq temperatunda olmalıdırlar!
1 stəkan şəkər tozu
yarım çay qaşığı vanil ekstraktı (duru vanil)

Əvvəlcə biskvit ununu hazırlayın. Bunun üçün sizə adi əla növ buğda unu və qarğıdalı nişastası lazım olacaq (basqa nişastalar olmaz). Bir stəkan unu ölçün, sonra isə üstündən 2 Ardı »

ŞirniyyatlarQarışqa yuvası tortu

Qarışqaların yaratdığı möcüzəvi mənzərəni təsvir edən tortun resepti

Ərzaqlar:

Xəmir üçün: 200 qram kərə yağı

3 x.q. şəkər tozu

3 x.q. xama

1,5-2 ç.q. yumşaldıcı

4 stəkan un

bir az vanilin

Krem üçün:

200 qram kərə yağı

1 banka qatılaşdırılmış süd (suda bişmiş olsun)

Tortu bəzəmək üçün:

şokolad

30-50 qram qoz ləpəsi

Xaşxaş

Hazırlanma qaydası:

Unu ələkdən keçirib, yarı hissəsinə yumşaldıcı əlavə edin. Kərə yağını əridib, təmiz boşqaba tökün. Kərə yağın üzərinə şəkər tozu, xama, vanilin əlavə edib, qarışdırın. Tədricən un əlavə edərək, xəmir yoğurun (əvvəlcə yumşaldıcı qarışdırılan unu, sonra isə qalan unu əlavə edin). Xəmir yoğurandan sonra 30-40 dəqiqə ərzində soyuducuya yerləşdirin.

Soyudulmuş xəmiri ətçəkən maşından və yaxud sürtkəcin iri gözündən (onda Ardı »