beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Almalı peçenya
Almalı peçenya

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı şəkər kirşanı
125 q kərə yağı
1 yumurta
2 xörək qaşığı qatıq
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

4 alma
1 çay stəkanı toz şəkər
1 şirin qaşığı darçın

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şəkər kirşanı

İÇİ:

Daxili xərci üçün; Almaları soyuyoruz və tavaya rəndələyirik. Şəkər tozunu tökürük və bişirməyə başlayırıq. Almalar yumşalanda toz darçını əlavə edirik və qarışdırırıq. Almalar bişəndə altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq.

Xəmiri üçün; Unu, kirşanını, qabartma tozunu və vanili qarışdırma qabına qoyub qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq və otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını qırırıq. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Xəmiri yaxşıca özleştir-ib ələ yapışmayan hala gətiririk. Xəmirdən qozdan bir az daha böyük qoparırıq və yuvarlayırıq. Xəmirləri pərlə bir az açırıq. Daxili xərci xəmirlərə bölüşdürürük. Xəmir ağzını büzürük və yağlanmış kiçik formalı qəliblərin içinə xəmirləri yerləşdiririk. Əlimizlə xəfifcə sıxaraq qəlibin formasını almasını təmin edirik. Diqqət etməyimiz lazım olan nöqtə; Xəmiri yığanda hamar olan hissəsi qəlibin fonuna uyğun gəlməsi lazımdır ki, yığdığımız hissə üstdə qalacaq şəkildə olmalıdır. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Tortun üzərinə şəkər kirşanı səpərək süfrəyə veririk.


Tarix: 25.03.2015 / 20:56 Müəllif: Nurana Baxılıb: 233 Bölmə: Şirniyyatlar