beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Fındıqlı alcalı peroq
Fındıqlı alcalı peroq

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
125 q kərə yağı
1 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı qatıq
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 kasa mürdüm alça
1 su stəkanı filə fındıq
3 xörək qaşığı şəkər tozu
1 şirin qaşığı darçın

İÇİ:

Unu, şəkər tozu, qabartma tozunu və vanili qarışdırma qabına alırıq. Qarışdırırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurta qırırıq. Qatqı da qoyuruq və ortadakı materialları yoğururuq. Kənardakı toz materialları də xəmirmizə qatıb yoğururuq. Ələ yapışmayan konsistensiya bir xəmir əldə edirik.

Xəmirdən portağal boyunda bir parça xəmir qoparırıq. Yağlanmış tort qəlibinə böyük xəmiri qoyuruq və əlimizlə bütün qəlibi örtəcək şəkildə yayırıq. Üzərinə doğrayan mürdüm alçanı yayırıq. Üstünə toz şəkər səpirik. Toz darçını və onun üzərinə də filə fındığı səpirik. Ayırdığımız xəmirə un iştirak edərək bir az da yoğurub konsistensiyanı sərtləşdiririk. Piroqunun üzərinə bu xəmiri rəndələyirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Sobadan çıxarıb ilk istiliyi çıxınca üzərinə darçın və şəkər kirşanı səpərək süfrəyə veririk.


Tarix: 25.03.2015 / 11:09 Müəllif: Nurana Baxılıb: 70 Bölmə: Şirniyyatlar