İLK 10 DƏQİQƏ:
10 çay qaşığı şəkər bədəninizə daxil olur. (Gündəlik lazım olan şəkər miqdarının hamısı).
Fosforik turşu dad bilmə duyğunuzu azaldır.
Həddindən artıq şəkər yaradır.
20 DƏQİQƏ
Qanda şəkərin yüksəlməsinə səbəb olur.
Yüksək miqdarda insulin partlamasına səbəb olur.
Qaraciyəriniz bədəninizdəki şəkəri yağa çevirərək buna cavab verir.
Bu yalnız bir neçə dəqiqə içində baş verir.
Göz bəbəyi böyüyür.
Qan təzyiqi yüksəlir.
Qaraciyər qana daha çox şəkər verir.
Beyində dopamin ifrazatı artır.
Şəkər ehtiyacı təkrar his olunur.
Halsızlıq yaradır.
Bədəninizdə kola ilə aldığınız bütün su çölə atıldığı üçün susuzluğunuzu yenidən hiss edəcəksiniz. İndi şəkildəki kolaya baxıb iştahlana bilərsiniz! Lakin zərərlərini düşünüb, doğru qərar vermənizi təklif edirik.
Tarix: 22.08.2012 / 03:46 Müəllif: [Ram] Baxılıb: 631 Bölmə: Maraqlı Məlumatlar