Dolmalar → Zeytunyağlı Bibər Dolması
[color=#fd5b36]Hazırlanması çox rahatdır. Bibər dolmasını axşam dəvətlərinizdə yeməkdən öncə “soyuq başlanğıc” kimi təqdim edə bilərsiniz.
Ləzzəti və qoxusuyla dəvətinizin ən ləziz yeməyi olacaq.
8 nəfərlik Bişmə müddəti 15 -20 dəqiqə
İçindəkilər:
12 ədəd dolmalıq yaşıl bibər
1 stəkan düyü (20 dəqiqə duzlu isti suda isladılan və süzülən düyü)
4 ədəd orta ölçülü quru soğan
1 stəkan zeytun yağı
3 xörək qaşığı quş üzümü (suda isladılmışi)
1 dəstə şüyüd
1 çay qaşığı darçın
Yarım çay qaşığı duz
qara bibər
1 çay qaşığı şəkər
1 ədəd limon suyu
Hazırlanması:
Bibərlərin içini çıxarın, yuyun bir kənara qoyun. İçini hazırla-maq üçün, sürtkəcdən keçirdiyiniz soğanları zeytun yağında qovurun. Üzərinə isti və duzlu suda isladıb süzdüyünüz düyünü əlavə edin və 5 dəqiqə qovurun.
1 Ardı »