Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

DolmalarSoğan dolması

Qoyun əti – 163q,

baş soğan – 178q,

düyü - 15q,

qoyun quyruğu – 20q,

ərinmiş yağ – 20q,

qatıq – 50q,

darçın – 0,1q,

istiot – 0,1q,

duz.


Qiymə bibər dolmasında olduğu kimi hazırlanır. Lakin ona qızardılmış soğan qatılır. İri baş soğanın özəyi çıxarılıb içərisinə qiymə yerləışdirilir. Qazana yığıb azacıq bulyon əlavə edərək öz buğunda bişirilir. Süfrəyə verdikdə üstünə xörəyin öz şirəsindən tökülür və yanına darçın qatılmış qatıq qoyulur. Ardı »

DolmalarŞirin bibər dolması resepti

Tərkibi:
1 kilo rəngbərəng xırda bibərlər (qırmızı, sarı və narıncı)

İçi Üçün:
2 baş soğan – xırda-xırda doğrayın (2 stəkan)
Yarım stəkan zeytun yağı
Yarım xörək qaşığı tomat

Yarım xörək qaşığı qırmızı bibər məti (tomat kimi olur, amma bibərdən hazırlanır – turkçə Bibər salçası adlanır)
1 stəkan + bir stəkanın dörtdə biri qədər yumru düyü – yuyub süzün
1 çay qaşığı şəkər tozu
1 xörək qaşığı narın ovulmuş quru nanə
1 çay qaşığı duz

Digər ərzaqlar:
2 stəkan su
Üstü üçün zeytun yağı (zəruri deyil)

Harırlanması:
Əvvəlcə içi hazırlayın. Soğanı bir tavada yağsız öldürün. Zeytun yağını əlavə edin. Yağ qızanda (soğan sadəcə yumuşalmalıdır, qızarmalı deyil) tomatı və bibər mətini əlavə edib, qarışdırın. Düyü və şəkəri də Ardı »

DolmalarQuru badımcan və bibər dolması resepti

Tərkibi:
10 ədəd quru badımcan
10 ədəd quru bibər
Bir yarım su stəkanı düyü
250 qram qıyma
2 xörək qaşığı soğan
8 diş sarmısaq
2 xörək qaşığı bibər tomatı
1 çay stəkanı duru yağ
1 çay qaşığı limon turşusu
Duz
İstiot

Hazırlanması:
Quru badımcanları yarım saat qaynadın. Ocaqdan götürmədən əvvəl bibərləri əlavə edib, yumşaldın. Dərin bir qaba qıyma, əvvəldən isladılmış düyü, duz, istiot, 1 xörək qaşığı bibər tomatı, incə doğranmış soğan və sarmısaqları əlavə edərək qarışdırın. Hazırlanmış olan vəsaiti bibər və badımcanlara doldurun. Badımcanları alta gələcək şəkildə qazana düzün. 1 litr suya 1 qaşıq bibər tomatı, duru yağ və 1 çay qaşığı limon turşusu əlavə edib, dolmaların üzərinə gəzdirin. Qazanın qapağını bağlayıb, 45 dəqiqə Ardı »

DolmalarHeyva dolması

Qoyun əti – 108q,

heyva – 400q,

ərimiş yağ – 25q,

şabalıd - 25q,

şüyüd - 12q,

şəkər – 5q,

duz.


Qoyun ətindən hazırlanmış qiyməyə duz, göyərti və qabıqdan təmizlənmiş şabalıd qatılır. Heyvanın içi çıxarılıb oraya qiymə doldurulur, üstünə bulyon töküb öz buğunda bişirilir. Ardı »

DolmalarQaymaqlı göbələk dolması resepti

Tərkibi:
400 q göbələk
1 qırmızı bibər
3 x.q. xırda doğranmış cəfəri
2 dilim tost (çörək)
duz
qara istiot
60 q sürtgəcdən keçirilmimş holland pendiri
1 diş sarımsaq
30 q kərə yağı
1 x.q. qaymaq

Hazırlanması:
Göbələyin ayaqlarını çıxarın. Limonlu suda bir qədər saxlayın. Ayaqlarını xırda doğrayıb duzlu suda bişirin, bir kasaya yığın. Qıraqları kəsilib çıxarılmış tostları xırdalayın. Doğrayıb bişirdiyiniz göbələk ayaqları ilə qarışdırın. Sarımsağı sürtgəcdən keçirin, qırmızı bibəri xırda doğrayın, duz, qara istiot, cəfəri, sürtgəcdən keçirilmiş holland pendiri və qaymağı da buraya əlavə edin, qarışdırın.

Göbələkləri limonlu sudan çıxarın, siniyə düzün. İçlərinə kərə yağından az-az kəsib qoyun, 200 dərəcə qızdırılmış sobada 10 dəqiqə bişirin. Sobadan çıxarın, qaymaqlı qarışığı içlərinə doldurun. Yenə sobaya qoyub Ardı »

DolmalarAlma dolması

Qoyun əti – 60q,

ərinmiş yağ – 10q,

alma – 200q,

baş soğan – 15q,

şəkər – 5q,

şərab sirkəsi – 10q,

zəfəran – 0,1q,

duz.


Qoyun ətindən qiymə yağda qızardılır, üzərinə şəkər və sirkə əlavə edib hazır vəziyyətə çatdırılır. Orta ölçülü yumru almaların özəyi çıxarılır. Hazırlanmış almaya qiymə doldurulur və azacıq bulyonda bişirilir. Süfrəyə verildikdə üstünə yağda qızardılmış soğan qoyulur. Ardı »

DolmalarUzunsov yarpaq dolması resepti

Tərkibi:
1 kq tənək yarpağı
1 baş doğranmış soğan
2-3 diş doğranmış sarımsaq
250 qram orta yağlı dana əti
1 stəkan dolmalıq düyü
2 xörək qaşığı əridilmiş kərə yağı
1 xörək qaşığı tomat
1 xörək qaşığı bibər sousu
1/2 dəstə doğranmış cəfəri
Duz
Qara bibər
Reyhan
Quru nanə
Pul bibər

Üstü üçün:
2-3 xörək qaşığı tomat püresi
Kiçik kərə yağı parçası

Hazırlanması:
Tənək yarpaqlarını saplaqlarını kəsin, duzlu suda qaynadın.
Qabın içinə düyünü və bütün inqradientləri tökərək qarışdırın.
Tənək yarpaqları kiçik parçalara ayrılandan sonra hazırlanmış içdən bir çay qaşığı qoyaraq dolma şəklində sarıyın.
Geniş qazana düzərək üzərinə tomat püresi tökün və bişirin.

Nuş olsun! Ardı »

DolmalarQuzuqulağı dolması resepti

Tərkibi:
1/2 kq buğda yarması
4-5 sap göy soğan
2-3 xörək qaşığı tomat pastası
2-3 xörək qaşığı zeytun yağı
Cəfəri
Nanə
Duz
Qara istiot

Hazırlanması:
Buğda yarmasını bir qaba qoyub üzərini örtəcək qədər qaynar su da qaynadın.
Suyu çəkilən kimi tomat pastası əlavə edin.
Cəfəri, nanə, göy soğan, istiot, duz və zeytun yağı əlavə edin və qarışdırın.
Digər tərəfdə quzuqulağının damarlı hissələrini bıçaqla sıyırıb böyüklüyünə görə 2 və ya 3 hissəyə bölün.
Yaxşıca yaxaladıqdan sonra böyük bir qazanda duzlu su qaynadın.
Quzuqulağını qaynayan suyun içinə atıb tərs üzünə çevirin və tez çıxardın. (Çox saxlamayın, yarpaqlar incə olduğundan çox saxladıqda dağılır.)
Daha sonra quzuqulağını parlaq tərəfi içəridə qalacaq şəkildə içini doldurun və yarpaq dolmasını bükdüyünüz kimi bükün.
Qazana Ardı »