Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

DolmalarMilli üç rəngli dolma

Hazırlanma qaydası:

yarım kilo qıyma

3 4 baş soğan

yağ duz istiot

5 edet bibər, badımcan, pomidor


badımcanları qaynanmış duzlu suda pörtün sonra sıxıb acısını çıxardın.

əti soğanı çekip qıyma halına gətirdikdən sonra duzunu istiotunu vurub yaxşıca qarışdırın.

300qram kərə yağıyla qıymanı tavada qovurun.

bibər, pamidor, badımcan içliklərini təmizlədikdən sonra qıymalarla doldurub tavaya düzün zəif odda 15 dəqiqə pişirin. Ardı »

DolmalarQuru badımcan və bibər dolması resepti

Tərkibi:
10 ədəd quru badımcan
10 ədəd quru bibər
Bir yarım su stəkanı düyü
250 qram qıyma
2 xörək qaşığı soğan
8 diş sarmısaq
2 xörək qaşığı bibər tomatı
1 çay stəkanı duru yağ
1 çay qaşığı limon turşusu
Duz
İstiot

Hazırlanması:
Quru badımcanları yarım saat qaynadın. Ocaqdan götürmədən əvvəl bibərləri əlavə edib, yumşaldın. Dərin bir qaba qıyma, əvvəldən isladılmış düyü, duz, istiot, 1 xörək qaşığı bibər tomatı, incə doğranmış soğan və sarmısaqları əlavə edərək qarışdırın. Hazırlanmış olan vəsaiti bibər və badımcanlara doldurun. Badımcanları alta gələcək şəkildə qazana düzün. 1 litr suya 1 qaşıq bibər tomatı, duru yağ və 1 çay qaşığı limon turşusu əlavə edib, dolmaların üzərinə gəzdirin. Qazanın qapağını bağlayıb, 45 dəqiqə Ardı »

DolmalarYalançı tənək dolması resepti

Tərkibi:
təzə tənək yarpağı
200 q yumru düyü
100 q quyruq
1-2 baş soğan
1 dəstə təzə nanə
1 dəstə şüyüd
1 dəstə keşniş
1 dəstə göy soğan
kəvər (istəyə görə)
1 diş sarımsaq (istəyə görə)
duz
istiot
sarıkök (istəyə görə)
2 x.q. kərə yağı
0,5 st. qaynar su

Hazırlanması:
Bir iri, yaxud iki ortaboy baş soğanı xırda doğrayın. Göyərtiləri yuyub xırda doğrayın. Quyruğu ət maşınından keçirin. Sarımsağı əzin.

Düyüyə yarım stəkan qaynar su, quyruq, kərə yağı (bitki yağı da olar), doğranmış soğan və göyərti, duz, istiot, sarıkök əlavə edib qarışdırın.

Təzə yarpağı qaynar suda yuyun, rəngi dəyişəndə aşsüzənə düzün. Sonra yumru, yaxud uzunsov formalı dolmalar bükün. Qazana sırayla düzün. Üzərinə çıxanadək soyuq su tökün. Suyunu çəkənədək bişirin.

Nuş olsun! Ardı »

DolmalarBalıq dolması resepti

Tərkibi:
Balıq əti – 150q
Soğan - 10q
Üzüm yarpağı – 45q
Keşniş - 20q
Qatıq -50q
İstiot və duz

Hazırlanması:
Balığın (kütüm, suf, ağ balıq) təmizləyib sümükdən ayırırlar. Duz, istiot, xırda doğranmış baş soğan və keşnişlə qarışdırılır, ətçəkən maşından keçirilir. Üzüm yarpaqlarının saplağı kəsilir və qaynar suda pörtülür. Yarpağın hər birinə 25-30 qram qiymə bükülüb qazana yığılır. Üzərinə balığın sümüklərindən hazırlanmış bulyon tökülür və bişirilir. Süfrəyə verdikdə yanına qatıq qoyulur.

Nuş olsun! Ardı »

DolmalarKüncütlü badımcan dolması resepti

Tərkibi:
100 qr toyuq qıyması
12 ədəd kiçik badımcan
2 ədəd təzə soğan
1 xörək qaşığı soya sousu
3 xörək qaşığı duru yağ
1 çay qaşığı istiot
1 çay qaşığı duz

Sous üçün:
4 xörək qaşığı soya sousu
1 paket tərəvəz bulyon

Hazırlanması:
Tavaya toyuq qıyması, doğranmış təzə soğan, soya sousu, duru yağ, istiot və duz əlavə edib, qovurun. Badımcanın sap qisimlərini kəsib yuyun. Hər birinə 4 dənə uzun yarıqlar açın. Toyuqlu içliyi kəsdiyiniz qisimə doldurub küncütə bulayın. Badımcanı bol yağda çevirərək qızardın. Kağız dəsmal üstündə çox yağını alıb sousla birlikdə servis edin.
Sous üçün, kiçik bir qazana 1 çay stəkanı su, tərəvəz bulyonu və soya sousunu əlavə edib, bir müddət qaynadın.

Nuş olsun! Ardı »

DolmalarŞirin bibər dolması resepti

Tərkibi:
1 kilo rəngbərəng xırda bibərlər (qırmızı, sarı və narıncı)

İçi Üçün:
2 baş soğan – xırda-xırda doğrayın (2 stəkan)
Yarım stəkan zeytun yağı
Yarım xörək qaşığı tomat

Yarım xörək qaşığı qırmızı bibər məti (tomat kimi olur, amma bibərdən hazırlanır – turkçə Bibər salçası adlanır)
1 stəkan + bir stəkanın dörtdə biri qədər yumru düyü – yuyub süzün
1 çay qaşığı şəkər tozu
1 xörək qaşığı narın ovulmuş quru nanə
1 çay qaşığı duz

Digər ərzaqlar:
2 stəkan su
Üstü üçün zeytun yağı (zəruri deyil)

Harırlanması:
Əvvəlcə içi hazırlayın. Soğanı bir tavada yağsız öldürün. Zeytun yağını əlavə edin. Yağ qızanda (soğan sadəcə yumuşalmalıdır, qızarmalı deyil) tomatı və bibər mətini əlavə edib, qarışdırın. Düyü və şəkəri də Ardı »

DolmalarKilkə balığından dolma

Ləvazimatlar

1 kiloqram kilkə balığı
1 baş quru soğan
0,5 dəstə incə doğranmış ispanaq
2 diş döyülmüş sarımsaq
Qara bibər
Pul bibər
Duz

Qızartmaq üçün

2 yumurta
2 stəkan qarğıdalı unu və ya adi un
0,5 stəkan günəbaxan, kərə və ya zeytun yağı


Hazırlanma qaydası

Kilkə balıqlarının başlarını və qılçıqlarını ayırın, yuyun, duzlayın və suyunun süzülməsi üçün süzgəcə qoyun. Soğanı incə şəkildə doğrayın, ispanaq, sarımsaq və bibər əlavə edib qarışdırın.

Təmizlənmiş və ortadan ayrılmış kilkənin içinə həmin qarışığından bir çay qaşığı qoyun, sonra balığın açılmş qarnını birləşdirin. Kilkəni əvvəlcə una, sonra da çırpılmış yumurtaya batıraraq qızğın yağda qızardın.
Kilkə dolması süfrəyə verilərkən qırmızı soğan, kiçik duzlu xiyar və ya Ardı »

DolmalarUzunsov yarpaq dolması resepti

Tərkibi:
1 kq tənək yarpağı
1 baş doğranmış soğan
2-3 diş doğranmış sarımsaq
250 qram orta yağlı dana əti
1 stəkan dolmalıq düyü
2 xörək qaşığı əridilmiş kərə yağı
1 xörək qaşığı tomat
1 xörək qaşığı bibər sousu
1/2 dəstə doğranmış cəfəri
Duz
Qara bibər
Reyhan
Quru nanə
Pul bibər

Üstü üçün:
2-3 xörək qaşığı tomat püresi
Kiçik kərə yağı parçası

Hazırlanması:
Tənək yarpaqlarını saplaqlarını kəsin, duzlu suda qaynadın.
Qabın içinə düyünü və bütün inqradientləri tökərək qarışdırın.
Tənək yarpaqları kiçik parçalara ayrılandan sonra hazırlanmış içdən bir çay qaşığı qoyaraq dolma şəklində sarıyın.
Geniş qazana düzərək üzərinə tomat püresi tökün və bişirin.

Nuş olsun! Ardı »