Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

DolmalarHeyva dolması resepti

Tərkibi:
Qoyun əti – 108 q
Heyva – 400 q
Ərimiş yağ – 25 q
Şabalıd - 25 q
Şüyüd - 12 q
Şəkər – 5 q
Duz

Hazırlanması:
Qoyun ətindən hazırlanmış qiyməyə duz, göyərti və qabıqdan təmizlənmiş şabalıd qatılır.
Heyvanın içi çıxarılıb oraya qiymə doldurulur, üstünə bulyon töküb öz buğunda bişirilir.

Nuş olsun! Ardı »

DolmalarAlma dolması resepti

Tərkibi:
Qoyun əti – 60 q
Ərinmiş yağ – 10 q
Alma – 200 q
Baş soğan – 15 q
Şəkər – 5 q
Şərab sirkəsi 10 q
Zəfəran – 0,1 q
Duz.

Hazırlanması:
Qoyun ətindən qiymə yağda qızardılır, üzərinə şəkər və sirkə əlavə edib hazır vəziyyətə çatdırılır.
Orta ölçülü yumru almaların özəyi çıxarılır. Hazırlanmış almaya qiymə doldurulur və azacıq bulyonda bişirilir.
Süfrəyə verildikdə üstünə yağda qızardılmış soğan qoyulur.

Nuş olsun! Ardı »

DolmalarBalıq dolması resepti

Tərkibi:
Balıq əti – 150q
Soğan - 10q
Üzüm yarpağı – 45q
Keşniş - 20q
Qatıq -50q
İstiot və duz

Hazırlanması:
Balığın (kütüm, suf, ağ balıq) təmizləyib sümükdən ayırırlar. Duz, istiot, xırda doğranmış baş soğan və keşnişlə qarışdırılır, ətçəkən maşından keçirilir. Üzüm yarpaqlarının saplağı kəsilir və qaynar suda pörtülür. Yarpağın hər birinə 25-30 qram qiymə bükülüb qazana yığılır. Üzərinə balığın sümüklərindən hazırlanmış bulyon tökülür və bişirilir. Süfrəyə verdikdə yanına qatıq qoyulur.

Nuş olsun! Ardı »

DolmalarŞirin bibər dolması resepti

Tərkibi:
1 kilo rəngbərəng xırda bibərlər (qırmızı, sarı və narıncı)

İçi Üçün:
2 baş soğan – xırda-xırda doğrayın (2 stəkan)
Yarım stəkan zeytun yağı
Yarım xörək qaşığı tomat

Yarım xörək qaşığı qırmızı bibər məti (tomat kimi olur, amma bibərdən hazırlanır – turkçə Bibər salçası adlanır)
1 stəkan + bir stəkanın dörtdə biri qədər yumru düyü – yuyub süzün
1 çay qaşığı şəkər tozu
1 xörək qaşığı narın ovulmuş quru nanə
1 çay qaşığı duz

Digər ərzaqlar:
2 stəkan su
Üstü üçün zeytun yağı (zəruri deyil)

Harırlanması:
Əvvəlcə içi hazırlayın. Soğanı bir tavada yağsız öldürün. Zeytun yağını əlavə edin. Yağ qızanda (soğan sadəcə yumuşalmalıdır, qızarmalı deyil) tomatı və bibər mətini əlavə edib, qarışdırın. Düyü və şəkəri də Ardı »

DolmalarHeyva dolması

Qoyun əti – 108q,

heyva – 400q,

ərimiş yağ – 25q,

şabalıd - 25q,

şüyüd - 12q,

şəkər – 5q,

duz.


Qoyun ətindən hazırlanmış qiyməyə duz, göyərti və qabıqdan təmizlənmiş şabalıd qatılır. Heyvanın içi çıxarılıb oraya qiymə doldurulur, üstünə bulyon töküb öz buğunda bişirilir. Ardı »

DolmalarZeytun yağlı sarma resepti

Tərkibi:
1 kq üzüm yarpağı
200 q.düyü
2 ədəd soğan
1-2 qaşıq tomat pastası
Cəfəri
Reyhan
Nanə
Kəklikotu
Qara istiot
Duz

Hazırlanması:
Soğanı xırda-xırda doğrayıb zeytun yağında qovururuq.
Düyünü, tomat pastasını və ədviyyatları əlavə edib qovurmağa davam edirik və ocağın üstündən götürürük.
Hazırlanmış içliyi Saville üzüm yarpaqlarına uzunsov şəkildə bükürük .
Qazana düzüb, üzərinə su tökərək bir az da yağ əlavə edirik və az odun üzərində bişməyə qoyuruq.

Nuş olsun! Ardı »

DolmalarBadımcan, Bibər və Pomidor Dolması

[c][color=#fe5e5e][i][b]BADIMCAN, BİBƏR VƏ POMİDOR DOLMASI

4-6 porsiya üçün nəzərdə tutulub

Ərzaqlar

6 ədəd kiçik badımcan (təzminən 12 cm uzunluğu, 4 cm diametri olan)
6 ədəd yaşıl Bolqar bibəri
6 ədəd pomidor
duz
istiot
1-2 xörək qaşığı ərinmiş yağ və ya duru yağ

İçi Üçün:

4 xörək qaşığı ərinmiş yağ və ya duru yağ
700 g çəkilmiş qoyun və ya mal əti (və yaxud ikisinin qarışığı)
2 ədəd baş soğan – soyulub xırda -xırda doğranmış
1 ədəd yaşıl uzun bibər – xırda doğranmış
doğranmış pomidor içi * (reseptə bax)
1 stəkan xırda doğranmış reyhan
½ stəkan bişmiş ləpə (1/4 stəkan quru ləpəni bir az duz qatılmış suda qaynadıb, bişirin)
Ardı »

DolmalarYarpaq dolması resepti

150 gr təzə ya da konservləşmiş üzüm yarpaqı

500 gr qoyun ya da mal qiyməsi (50/50 də olar)

200 gr çıkilmiş baş soğan

Duz

İstiot

Göyərti: keşniş, şüyüd, nanə, tarxun

50 gr noxud, bişirilmiş və yarıya bölünmüş (adətən noxud istifadə olunmur, amma biz noxudlu xoşlayırıq)

50 gr çiy düyü


Göyərtini yuyub doğrayın. Düyünü yuyun, əgər noxud qatmaq istəsəniz, bişirib ikiyə bölün. Qiyməni soğanla qarışdırıb, düyünü, xırdalanmış göyərtini, noxudu, duzu və istiotu əlavə edin. Kütləni yaxşı qarışdırın. Üzüm yarpaqlarını yuyub üstünə qaynar su tökün və 2-3 dəqiqə saxlayın, sonra sudan çıxardın. Qalın dibli qazana azca yağ (bitki yağı da olar) tökün, böyük yarpaqlardan bir neçəsini qazanın dibinə sərin. Bir-bir yarpaqları Ardı »