Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

İçkilerOqranizmi sağlamlaşdıran şirələrin resepti

Payız meyvələrin bol olduğu fəsildir. Fürsətdən istifadə edib orqanizmin vitamin ehtiyatının doldurmaq lazımdır. Qadınlar.biz Tabloid.az-a istinadən sağlamlaşdırıcı şirələrin reseptini təqdim edir:

Kök + alma + zəncəfil şirəsi immun sistemini möhkəmləndirir.

Alma + xiyar + kərəviz şirəsi xərçəng xəstəliyinin inkişafının qarşısını alır, qanda xolesterinin səviyyəsini azaldır, mədə pozğunluğunu və baş ağrılarını azaldır.

Pomidor + kök + alma şirəsi dərinin rəngini yaxşılaşdırır və ağız iyini aradan qaldırır.

Acı bibər + alma + süd şirəsi ağızdan gələn qoxunu azaldır və temperaturu aşağı salır.

Portağal + xiyar + zəncəfil şirəsi dərini nəmləndirir, rəngini yaxşılaşdırır və temperaturu aşağı salır.

Ananas + alma + qarpız şirəsi orqanizmdəki artıq duzları çıxarır, Ardı »

İçkilerOvşala

Şəkər – 30 q, qızıl gül ləçəkləri – 20 q, limon turşusu – 0,1 q, su – 150 q, buz – 20 q.

Qızıl gül ləçəklərinə qaynayan su tökülür, limon turşusu əlavə edilir və 8-10 saat saxlanılır. Bundan sonra süzülür, şəkər əlavə edilir və soyudulur. Bəzən üzərinə gülab tökülür. Ardı »

İçkilerNar limonadı resepti

Tərkibi:
2-3 ədəd nar
4 ədəd alma
1 ədəd limon suyu
1 kiçik parça zəncəfil tozu

Hazırlanması:
Narı ortadan kəsin. Portağal sıxan alətlə suyunu sıxın. Süzgəcdən keçirin. Zəncəfili rəndələyin. Süzgəcdən keçirərək qaşıqla əzin və nar suyuna qarışdırın. Limon suyunu da bura qatın. Ardınca almaların suyunu əlavə edin və hazır olan kimi için.


Nuş olsun! Ardı »

İçkilerOrta şəkərli türk qəhvəsi tərifi

Türk qəhvəsi – yalnız türklər tərəfindən hazırlanan, özünə xas bişirmə və təqdimetmə şəkli olan qəhvə növüdür. Türk qəhvəsi deyəndə ağıla ilk gələn köpük, telvə (türklər qəhvənin dibində qalan çöküntüyə "telvə” deyirlər), qəhvədan və fincandır.

Tarixi:
Türk qəhvəsi Qanuni Sultan Süleyman dövründə, 1543-cü ildə Həbəşistandan İstanbula gətirilib və zamanla Osmanlılardan Avropaya keçib. Avropada qəhvə uzun müddət Türk qəhvəsi adıyla təqdim olunub. Türk mədəniyyətinə xas güğüm yəni səhəng və qəhvədanlarda bişirildiyi üçün yaddaşlara Türk qəhvəsi kimi düşüb. O dövrdə qəhvələr hazırlanan xüsusi məkanlar açılıb və bunun sayəsində bütün dünya türk qəhvəsi ilə tanış olub.

Hazırlanması:
Türk qəhvəsi istəyə görə, sadə, az şəkərli, orta şəkərli və çox şəkərli Ardı »

İçkilerSərin qarağat suyu

[color=#173bd3]Ləvazimatlar

Qarağat (qırmızı, qara) – 400 q

Şəkər tozu – 500 q

Su – 4 l
[/color

Hazırlanma qaydası

1. Qazana su və şəkər tozu əlavə edilib qaynadılır.

2. Qarağat giləmeyvəsi blenderdən keçirilib qaynayan şəkərli suya əlavə edilir.

3. Meyvəli şərbət bir az qaynadıqdan sonra tənzifdən mors üçün xüsusi qaba süzülür. Ardı »

İçkilerÇiyələk limonadı resepti

Tərkibi:
0,5 l hazır şərbət
6 limon
2,5 l su
3 st. çiyələk

Hazırlanması:
Limonları sıxın, şirəsini süzün, sedrasını xırda doğrayın.
Suya limon şirəsi, sedra, zövqə görə şərbət (qaynayan suya qənd atıb əridin - 1:2 nisbətində) əlavə edin, yaxşı qarışdırıb bir qədər saxlayın.
Çiyələyin bir neçəsini bəzək üçün saxlayıb qalanını çəngəllə əzin, hazır qarışığa əlavə edin.
Qarışığı cunadan süzüb soyuducuda bir neçə saat saxlayın.
Stəkanlara süzün, içinə buz parçaları atıb, kənarlarına çiyələk və nanə yarpaqları qoyaraq süfrəyə verin.

Nuş olsun! Ardı »

İçkilerQırmızı alça suyu

Qırmızı alça suyu

Qırmızı alça suyu

1 kq qırmızı alça
1 su s.Toz şəkər
2 lt. Su
1 parça qabıq darçın



İÇİ

Qazana təmizlənmiş alça və suyu qoyuruq. 1 parça qabıq darçın ataraq yanvarda qaynamağa qoyuruq. Alça rəngini suya qoyanda şəkər tozunu əlavə edirik.
10 dəqiqə qaynadırıq və qızılı bağlayırıq. Süzgəcdən keçirərək dolçaya doldururuq və soyumağa qoyuruq. Otaq temperaturuna gəlincə soyuducusunda soyudaraq xidmət edirik. Ardı »

İçkilerZəfəran şərbəti

Şəkər - 30q, nar şirəsi – 40q, su - 120q, buz – 20q.

Şəkər qaynadılmış suda əridilir. Nar ayrıca qaba sıxılır, alınmış şirə şərbətə qatılır və soyudulur. Ardı »