İçkiler → Zəfəran şərbəti
Şəkər - 30q, nar şirəsi – 40q, su - 120q, buz – 20q.
Şəkər qaynadılmış suda əridilir. Nar ayrıca qaba sıxılır, alınmış şirə şərbətə qatılır və soyudulur. Ardı »
Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən
Şəkər - 30q, nar şirəsi – 40q, su - 120q, buz – 20q.
Şəkər qaynadılmış suda əridilir. Nar ayrıca qaba sıxılır, alınmış şirə şərbətə qatılır və soyudulur. Ardı »
Feyxoa
Şəkər
Su
Feyxoanı saplaq və qabığından təmizləyib, soyuq su tökün. Odun üstünə qoyub qaynadın. Sonra şəkər əlavə edin və hazır olanadək bişirin.
Kompot süfrəyə soyuq verilir. Bu çox incə və ətirli içkidir.
Nuş olsun! Ardı »
Tərkibi:
50 ml ağ rom
100 ml ananas şirəsi
50 ml kokos şirəsi
3-4 kubik buz
20 ml qaymaq
Bəzəmək üçün: ananas dilimləri, albalı dənəsi.
Hazırlanması:Əslində ispancadan bu kokteylin adı "Pinya kolada" kimi tələffüz edilir, lakin həm rus, həm türk, həmdə bizim dildə bu kokteylin tələffüzü pinakolada kimi dilimizə bağlanıb.
Tarixi boyu pina kolada təkcə ananas şirəsi kimi tanınmışdır. Sonralar tərkibinə spirtli içki olan rom əlavə edilmişdir. Və XX-ci əsrin ortalarında Puerto Riko barlarının birində, hazırda bildiyimiz "Pina Colada" kokteylin resepti tanınmış və tezliklə böyük populyarlıq qazanmışdır.
Hazırlanması çox sadədir.
Yuxarıda sadalanan inqredientləri və buz parçalarını blender və ya şeykerlə yaxşıca qarışdırıb, bokala tökmək. Sonra bokalı ananas dilimi və albalı Ardı »
Ləvazimatlar
Çiyələk – 250 q
Alma – 2 ədəd
Şəkər tozu – 200 q
Su – 1,5 l
Hazırlanma qaydası
1. Alma lay-lay doğranılır.
2. Çiyələk yuyulur, süzgəcdən süzülüb təmizlənir.
3. Qazanda şirəli su hazırlanır və qaynadılır.
4. Qaynayan şəkərli suya öncə alma dilimləri, 10 dəq. sonra çiyələk əlavə edilir.
5. Hazır kompot süfrəyə soyuq halda verilir. Ardı »
Şəkər – 30q, su – 150q, zəfəran – 0,15q, reyhan və ya nanə toxumu – 0,1q, buz – 20q.
Zəfəran, reyhan və nanə toxumu qaynadılmış suda 3-4 saat saxlanılır və şəkər əlavə edilir. Şərbət süzülür və soyudulur. Süfrəyə verildikdə içərisinə buz tikələri salınır. Ardı »
İÇİ:
Suyu qazana qoyuruq. Üzərinə şəkər, darçını və limon suyunu töküb qaynadırıq. Qaynayanda alçani qazana qoyuruq. 1 dəqiqə qədər gözlədi altini bağlayırıq. Bu şəkildə qazanda sakitləşdiririk.
Yaxşıca rəngi çıxanda suyunu süzürük. Qalan alçanida istəyə görə süzgəcdə əzərək marmelad kimi yeyərik.
DARÇINLI ƏRİK ŞƏRBƏTİ
1 kq alça
2,5 lt. Su
1 su s. Toz şəkər
Qabıqli darçın
1 çay q. Limon duzu Ardı »
Tərkibi:
50 q tərxun
2 laym
şəkər tozu - zövqə görə
1,5 l qazlı mineral su
Hazırlanması:
Tərxunu xırda doğrayın (blenderdə də xırdalaya bilərsiniz).
Laymı nazik dilimlərə doğrayın. Tərxunu və laymı həvəngdəstəyə qoyun, üstünə şəkər tozu səpin (məsələn 4 x.q.), döyün. 15 dəqiqə saxlayın.
0,5 l su töküb 30-40 dəqiqə saxlayın. Sonra süzün, suyun qalanını əlavə edin.
İstəyə görə süfrəyə buz parçaları ilə verə bilərsiniz.
Nuş olsun! Ardı »
Tərkibi:
40 ml portağal şirəsi
40 ml ananas şirəsi
40 ml qreypfrut şirəsi
10 ml nar likörü və ya şirəsi
Buz
Hazırlanması:
Sokların hamısı qarışdırma cihazına qoyulur və qarışdırılır.
Bakallara 2-3 buz parçası qoyulur və kokteyl süzülür.
Nuş olsun! Ardı »