Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

QidalarKişilər üçün şirələr

Kişilər üçün şirələr

Şirələr əvvəlki kimi zərurət olarsa, zəifləmiş orqanizmi bərpa etmək, onu vitaminlər və mikroelementlərlə təkmillərşdirmək zamanı əvəzedilməz olaraq qalır. Lakin diqqətinizə bir daha çatdırmaq istəyirəm ki, alınma şirələr, əlbəttə istifadə zamanı daha rahatdır, lakin yenə də təzə hazırlanmış şirə içməyi tövsiyə edirəm. Həm də unutmayın ki, hətta şirəni də ehtiyyatla içmək lazımdır. Çünki bəzi xəstəliklərdə, xüsusən də mədə-bağırsaq xəstəlikləri zamanı əks-göstəricilərə malikdir. Buna görə də şirələrlə müailəcədən əvvəl digər xəstəliklərin olmasını nəzərə alıb müalicə həkiminizlə məsləhətləşin.


Qreypfrut şirəsi-yüksək üzgünlük, zəiflik, potensiyanın azalması zamanı məsləhət görülür.

Armud şirəsi-prostatit zamanı xeyirlidir. Ağrıkəsici, iltihab əleyhinə,antibakterial və sidikqovucu təsir göstərir.

Böyürtkən şirəsi-gözəl sakitləşdirici, ümumi möhkəmləndirici vasitədir. Sidik Ardı »

QidalarCənnət xurması meyvəsinin faydaları...

Bu meyvənin ağacı, qışda yarpağını tökən, geniş təpəli seyrək budaqlı bir ağacdır. Gövdənin qabığı lövhələr halında çatlaqdır. Yarpaqlar elliptik bir quruluşda 6-15 sm uzunluğunda, üst üzü parlaq tünd yaşıl və tüksüz, alt üzü tüklüdür. Sarımtıl ağ çiçəkləri iyun ayında açar. Meyvələri payızda yetişər. Portağal rəngindəki meyvələri şəkərli, yumşaq, liflidir. Əsas vətəni Çin və Yaponiyandır.
Cənnət xurması meyvənin faydaları...
1.A vitamini və karbohidrat baxımından çox zəngindir.
2.Ürək-damar sistemi xəstəliklərinin müalicəsində şəfalıdır.
3.Həzm sistemini qüvvətləndirər, həzm sistemi xəstəliklərinə yaxşı gələr.
4.Bununla yanaşı,indiki zamanda çox yayılmış olan xərçəng xəstəliklərindən qorunmaqda əhəmiyyətli bir yer tutmaqdadır.
5.Cənnət xurması yeməyə davam edilsə ishalı kəsər.
6.İştahı açar.
7.Mədəni qüvvətləndirər.
8.Mədə səpgisinin qarşısını alar.
9.Bağırsaq iltihabını Ardı »

QidalarXardalın faydaları və ev şəraitində hazırlanması üsulu

Xardal - kələmçiçəyi kimilər fəsiləsinə aid bitkidir. Tərkibində yüksək keyfiyyətli yağ olduğu üçün xardal toxumundan bitki yağı istehsalında xam mal kimi istifadə olunur. Yağı aldıqdan sonra yerdə qalan hissədən üyüdülmüş xardal tozu əldə edilir.
Bu xardal tozundan süfrə xardalı hazırlanır.

Xardal antiseptik ərzaqdır. Xardaldan istifadə etdikdə ağızda və mədə yoluna qədər olan orqanlardakı mikrobları məhv edir. İstənilən yeməkdə istifadə oluna bilər. Xardal yeyən insanların qanlarında xərçəng daşıyıcısı olan hüceyrələrin sayı azalır.

Toyuq bişirəndə üzərinə xardal çəkib bisirin. Xardal ətin üzərinə nazik qat əmələ gətirirki, buda ətin suyunu özündə saxlamağa, əti öz suyunda bişməyə və sulu olmağa kömək edir.

Yemək bişirdikdə acı olmasını istəyirsinizsə yemək Ardı »

Qidalar"Cin kimi" kokteyllər )

Cin kokteyllər hər zaman fərqli kokteyllər olmuşdur. Bunun sizcə bir səbəbi yoxdurmu? Reseptlər bizdən, bu işin sirrini həll etmək sizdən ...


1600-cü illərdə Hollandiyalı bir həkimin şəfa çıxarmaq məqsədiylə çıxartdığı cin(ingilis arağıdır), indiki vaxtda gündəlik problemləri əritmək üçün istifadə edilir. Bu kefli yay günlərində dərddən və kədərdən uzaq vaxtlarınıza yoldaşlıq edəcək cin kokteyl reseptlərii bu səfər də paylaşmaq istədik ...Gin Fizz-Vəsaitlər

Kvadrat şəklində buzlaşmış buz

3 yemək qaşığı cin(ingilis arağı)

1 limonun yarısının şirəsi

1 çay qaşığı pudra şəkəri

Mineral su

Hazırlanması:

Bir shaker köməyiylə cin, limon suyu, pudra şəkəri və buzu yaxşıca qarışdırın. Qarışığı, əvvəldən soyudulmuş dar və uzun kokteyl stəkanına tökün. Stəkanın qalan qisiminə də soyuq Ardı »

QidalarBitki yağları

Bitkilərin əsasən toxum və meyvələrindən alınan yağlar.Bitkinin hüceyrələrində cüzi miqdarda ,yetişmiş meyvələrin toxumunda isə 2-3%- dən 70%-ə qədər yağ olur.Bitki yağlarının tərkibində əsasən qliseridlər (95-97%), doymamış sərbəst alifatik turşular ,fosfatidlər ,piqmentlər, tokoferol (E vitamini) və s.olur. Bunlar Bitki yagının dadına , iyinə , rənginə və müalicə xassələrinə müəyyən təsir göstərir.

Bitki yağından zeytun yağı ,günə baxan yağı ,qargıdalı yağı ,pambıq yağı ,küncüd yağı ,kətan yağı, soya yağı vəs.geniş yayılmışdır.Tropik qurşağın bəzi bitkilərindən (kakao, palma) alinan yağlardan başqa, bütün Bitki yağı maye haldadır.Bitki yağı presləmə (xammalı yüksək təzyiq altında sıxmaqla)və ekstreksiya yolu ilə (yağı xammaldan həlledicilər vasitəsiylə kənar etməklə)alınır.

Yeyinti məhsulu kimi istifadə olunan Ardı »

QidalarTəzə yumurtanı necə seçmək olar?

Yumurta, ana südündən sonra bilinən ən keyfiyyətli zülaldır. Nümunə zülal olaraq adlandırılar, bunun səbəbi də bədəndə yüzdə yüz istifadə edilməsidir. Başqa sözlə yumurta istehlak etmək demək bədənin ehtiyacı olan zülalı təmin etmək üçün əhəmiyyətlidir.

Yumurta növləri;
1- Toyuq yumurtası: Oval şəkildə olan toyuq yumurtalarının ağırlığı yaşa və irqə bağlı olaraq 50-60 g arasındadır. Rəngləri ağdan sarıya qədər dəyişər.

2- Ördək yumurtası: Küt uclu, bəzən uzunca və oval şəkildədir. Ağırlığı 60-70 g arasında dəyişər. Boyu 57. 7-65 mm. Arasında dəyişər. Ördək yumurtalarının rəngi yaşıa çalari , qəhvərəngi və ya sarımtıl ağ olar. Ördək yumurtalarının qabıqları parlaqdır. Barmaqlar arasında tutulduğunda yağlı hissi verər. Ördək Ardı »

Qidalar6 şəfalı ədviyyat...

Yeməklərə dad versin deyə istifadə edirik, şiriyyatlarımızın üzərini bəzəyirik, zəifləmək üçün istifadə edirik.

Faydası saymaqla bitməyən bu ədviyyatlar həqiqətən daha nələrə xeyirdir ?


Darçın

Gözəl qoxulu darçın qan şəkəri və xolestrolü tənzimləməyə kömək edir.. Soyuq dəyməyə, bağırsaq problemlərinə, əl və ayaq titrəmələrinə qarşı yaxşı təsir edən darçının eyni zamanda cinsi istəyi artırma təsiri də vardır. Darçını səhər içəcəyiniz süd-yulaf qarışığına və ya günortadan sonra yeyəcəyiniz qatığa əlavə edə bilərsiniz.Bu sizin sağlamlığınıza gözəl təsir edəcək.


Bibəriyə(quşdili)

Bibəriyə də faydası saymaqla bitməyəcək ədviyyatlardandır. Bibəriyənin tərkibində olan komponentlər bədən iltihablarının yaxşılaşmasına kömək edir, bir çox xroniki xəstəliyin riskini azaldar. Ürək sağlamlığı üçün də faydalı olan bibəriyə eyni Ardı »

QidalarNə qədər alma yeməliyik?

Alma, hər vaxt ən asan çatıla bilən, sarısı, qırmızısı, yaşılı kimi müxtəlif rəng və dadlarda növləri olan bir meyvədir. Bu qədər bol olmasının bir səbəbi olmalıdır.
Bunun səbəbləri...
Alma, bütün dünyada çox köhnədən bəri bilinən və sevilərək yeyilən bir meyvədir. Yurdumuzda hər növü ən yüksək keyfiyyətdə yetişdirilir. Köhnə Çin tibbində almanın qızdırma salıcı olduğuna inanirdılar. Tarix boyunca hər kəs tərəfindən qəbul edilən və elmi olaraq isbat edilən təsiri isə, bağırsaqları yaxşı işlətdiyidir. Ehtiva etdiyi alma turşusunun zərərli bəzi bağırsaq bakteriyalarının istehsalını dayandırdığı düşünülür. Köhnə Romalılar almanın bağırsaq məşqçi xüsusiyyətini bildiklərindən ötəri qəbizlik vəziyyətində dərman kimi istifadə etmişlər.

Önləmədə faydalı olduğu Ardı »