Kardiologiya → Bu qidalar ürəyi infarktdan qoruyur
ABŞ-ın Harvard Universiteti ürəyə faydası olan 9 qidanı açıqlayıb.
Həmin qidalara portağal, badam, sardiniya balığı, mərcimək, nar və bitter şokoladı aid edilib.
Bundan əlavə müxtlif sıyıqlar, yağsızlaşdırılmış süd məhsulları, kefir, kəsmik, meyvə və tərəvəzlərdən hazırlanan qidalar, meyvə şirələri və s. faydalıdır.
Universitetdə fəaliyyət göstərən Sağlamlıq Cəmiyyəti ürək xəstələrində infarkt riskini azaltdığını qeyd edib.
Aparılan tədqiqatlar infarkt riskinin 70 % nisbətində azaltdığını göstərib.
Doktor Walter Willet, ürək dərmanlarının infarkt riskini 25-30% azaltdığını bildirərək düzgün qidalanmanın vacibliyindən danışıb. Ardı »