beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Karamelli pudinq
Karamelli pudinq

MATERİAL SİYAHISI:

5 yumurta
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
3 şorba k. Toz badam
5 şorba k. İlə un

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

4 su b. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 su b. Krem

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Köpükləndirilmiş şəndi
1,5 su b. Toz şəkər
1 su b. Su

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Toz badamı, vanili və qabartma tozunu əlavə edirik. 5 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Düzbucaqlı şüşə soba qapını duru yağla yağlayırıq. Keks qarışığını qəlibə tökürük. Əvvəldən isidilmiş 160 dərəcəlik sobada 45 dəqiqə bişiririk.

Şərbəti üçün, südü, şəkər tozu və kremi qazana tökürük, qaynayanda altını bağlayırıq. Şərbəti soyumağa qoyuruq. Karameli üçün, toz şəkəri polad tavaya qoyuruq və yanvarda, zəif odda əriməyə buraxırıq. Şəkər tamamilə çatanda suyunu axıdırıq. Qarışdırırıq və 12 dəqiqə qaynadırıq. Konsistensiya çox koyulaş-madan ocaqdan alırıq. Tort bişirəndə kvadrat kvadrat dilimdir. Üstünə soyumuş şərbəti tökürük. Tamamilə soyumağa qoyuruq. Tamamilə soyuyanda krem şəndi sürürük. Karamel də soyuduqdan sonra ən üstünə tökərək servis edirik.


Tarix: 14.06.2015 / 21:34 Müəllif: Nurana Baxılıb: 109 Bölmə: Desertlər