beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Böyürtkən souslu desert
Böyürtkən souslu desert

MATERİAL SİYAHISI:

7 su stəkanı süd
1,5 su stəkanı toz şəkər
10 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 su stəkanı toz yaşıl fıstıq

SOSU ÜÇÜN:

1 kasa böyürtkən
1 çay stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı su
1 xörək qaşığı nişasta

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda toz yaşıl fıstığı əlavə edirik. Sürətli qarışdırırıq və qızılı bağlayırıq. İstəyə görə üzəri üçün bir az yaşıl fıstıq ayırmaq olar. Ürəyimizi alma şəklindəki qəlibin içinə tökürük və soyumağa qoyuruq.

Sosu üçün, böyürtkeni və şəkər tozu kiçik bir qazana alırıq. Suyunu tökürük və qarışdıraraq bişiririk. Qaynayanda nişastay bir az soyuq su ilə əzərək sos qazana tökürük. Konsistensiya koyulaş-ana bişiririk və ocaqdan götürüb soyumağa qoyuruq. Bir az da soyuducusunda sakitləşdiririk. Boşqaba şirini tərsinə çeviririk. Yağlı kağızdan kornet edirik və sousu içinə doldururuq. Şirininin üzərinə sous sürərək xidmət edirik.


Tarix: 12.06.2015 / 13:47 Müəllif: Nurana Baxılıb: 52 Bölmə: Desertlər