beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Çərxifələk kremli desert
Çərxifələk kremli desert

MATERİAL SİYAHISI:

2 yumurta
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı kakao
2 xörək qaşığı su
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
2 xörək qaşığı un

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Burulğanlaşma (ehtiras meyvəsi)

İÇİ:

Keksi üçün; Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Suyunu qoyub qarışdırırıq. Kakao, vanili, qabartma tozunu və unu qoyuruq. Çırpma teliylə bir daha qarışdırırıq. Girdə şüşə soba qabına həm yağlı kağız etdiririk, həm də yağlı kağız da yağlayırıq. Üstünə keks qarışığını tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Kremi üçün, qazana südü tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremi soyumağa qoyuruq. Soyuyanda içinə 1 poşet köpükləndirilmiş şəndi qoyuruq və mikserlə hamar konsistensiya bir krem əldə edənə qədər çalırıq. Hazırladığımız tortu küp küp doğrayırıq. Kuba stəkanların zəmininə tort parçaları qoyuruq. Üzərinə tökürük. Kreminin üzərinə də ikiyə kəsdiyimiz burulğanlaşma meyvələrindən kaşıkla qoyuruq. Soyuq xidmət edirik.


Tarix: 13.06.2015 / 11:13 Müəllif: Nurana Baxılıb: 52 Bölmə: Desertlər