beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Vişnəli iki rəngli desert
Vişnəli iki rəngli desert

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa albalı
1 çay stəkanı toz şəkər
2 su stəkanı su
2,5 xörək qaşığı nişasta

Üyüdülmüş Unlu PUDİNQİ ÜÇÜN:

2 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı üyüdülmüş un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 çay stəkanı toz şəkər

İÇİ:

Albalıları kiçik bir qazana qoyuruq. Suyunu tökürük və bişməyə qoyuruq. Albalı bişəndə bir kasaya suyu tökürük, qaşıqla də albalıları əzirik. Bu keçdiyimiz albalı suyunu yenə də kiçik bir qazana tökürük. Şəkər tozunu veririk və bişiririk. Qaynayanda, nişasta suyla əzirik və qazana tökürük. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Silikon muffin qəliblərini isladırıq. Hamısının yarısına qədər albalılı sousu tökürük. Soyumağa qoyuruq. Mümkünsə soyuyanda soyuducusunda da soyuduruq.

Ağ rəngli kremi üçün, südü başqa bir qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, nişasta və vanili tökürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Albalılı sos soyuyanda üzərinə ilk temperaturu çıxmış kremi bölüşdürürük. Bu şəkildə təkrar soyuduruq. Soyuducusunda yaxşıca soyuduruq. Boşqaba desertimizi tərsinə çeviririk. Diqqətli bir şəkildə qəlibindən ayırırıq. Üzərini də nanə yarpağı və albalı dənələri bəzəyirik.


Tarix: 12.06.2015 / 10:47 Müəllif: Nurana Baxılıb: 46 Bölmə: Desertlər