beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şokalad souslu pudinq
Şokalad souslu pudinq

MATERİAL SİYAHISI:

Yarım paket pişik dili biskvit
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı kakao
8 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 xörək qaşığı nişasta

İSLATMAQ ÜÇÜN:

2 xörək qaşığı şəkər
1 çay stəkanı süd

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şokolad sos

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, nişasta və kakao da əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq.

İslatmaq üçün, südü və şəkər tozu kiçik bir qazana qoyub qızdırırıq. Zəmininə soyuducu poşet-i etdirdiyimiz baton keks qəlibinə üyüdülmüş unlu kakaolu kreminin 3te 1ini tökürük. 6 dənə kedidil-i biskvitləri uzununa düzürük. Biskvit üzərinə qaşıqla şəkərli süd tökərək isladırıq. Üzərində qalan kreminin yarısını tökürük. Biskvitləri südlə isladırıq. Üzərində qalan kremi tökürük. Spatula-la üzərini düzəldirik. Bu şəkildə soyumağa qoyuruq.

Soyuyanda boşqaba tərsinə çeviririk. Üzərinə şokolad sos sıxaraq xidmət edirik.


Tarix: 11.06.2015 / 15:50 Müəllif: Nurana Baxılıb: 65 Bölmə: Desertlər