Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

DesertlərÜyüdülmüş unlu qaşıq şirnisi

Üyüdülmüş unlu qaşıq şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı süd
1 su stəkanı toz şəkər
8 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 paket vanil
2 xörək qaşığı toz şəndi

MANTOLAMAK ÜÇÜN:

Hindistan qozu
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, və vanili qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Krem ılıyınca içinə toz şəndi qoyuruq və qarışdırırıq.

Krem tamamilə soyuyanda iki dənə qaşığı suya batırırıq, kremdən hissələr alıb kaşıkla formalaşdırırıq. Hindistan qozuna batırırıq. Üzərinə bütün yaşıl fıstıq batıraraq xidmət edirik. Ardı »

DesertlərÜyüdülmüş unlu çörəkli şirni

Üyüdülmüş unlu çörəkli şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 pk. Duzsuz qızarmış çörək
1 su b. Toz şəkər
2,5 su b. Su

KREMİ ÜÇÜN:

1 lt. Süd
7 şorba k. Üyüdülmüş un
1 şorba k. Qarğıdalı nişastası
1 pk. Vanil
1 su b. Toz şəkər

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
Karamel sos

İÇİ:

Qızarmış çörəkləri düzbucaq soba qabına düzürük. Toz şəkəri polad tavada, zəif odda əridirik .Yanmamasına
diqqət göstəririk. Taxta qaşıqla qarışdırmaq. Maye hala gəlib qaynayanda isti su tökürük. İlk su verəndə sıx bir qaynama yaranacaqdır, tökərkən diqqətli olmalıyıq. Taxta qaşıqla qarışdırırıq. Karamel tamamilə əriyib qaynayanda çörəklərin üstünə tökürük.

Ardı »

DesertlərPankek

Pankek

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
3 xörək qaşığı kərə yağı
8 xörək qaşığı un

XİDMƏTİ ÜÇÜN:

3 banan
Sürülə şokolad
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Kərə yağını tavada əridirik və soyuduruq. Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. İçinə südü və şəkər tozu tökürük. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Kərə yağını, qabartma tozunu və vanili qoyuruq. Unu əlavə edirik və çırpma teliylə qarışdırırıq.

Xərcimiz, krep xərcindən bir az da tünd olmalıdır. Teflon tava, bir az yağlayırıq. Qaşıqla yavaş-yavaş balaca girdə xərc tökürük. Qaşıqla üstünü düzəldərək yayırıq. Pankeklerin Ardı »

DesertlərSobada vanilli südlü aş

Sobada vanilli südlü aş

MATERİAL SİYAHISI:

2 lt. Süd
2 su b. Toz şəkər
7 şorba k. Düyü
2 pk. Vanil
2 yumurta sarısı
3 şorba k. Nişasta

İÇİ:

Südü və toz şəkəri böyük bir polad qazana tökürük və zəif odda bişiririk. Ara ara çırpma teliylə qarışdırırıq. Düyü dağıdırıq və ayrı bir qazanda qaynadırıq. Şəkəri çatanda südün içinə vanili qoyuruq. Bir daşım qaynayanda, yaxşıca suyunu çəkmiş olan pörtmüş düyü də qoyuruq. Qarışdıraraq qaynamağa qoyuruq. Bir kasaya yumurta sarılarını ayırırıq.

Üzərinə nişasta qoyuruq. Bir az da su əlavə edərək çırpma teliylə qarışdırırıq. Ayran konsistensiya gətiririk. Bu qarışığı yavaş-yavaş qazana tökərkən bir tərəfdən Ardı »

DesertlərBananlı karamelli şirni

Bananlı karamelli şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

FONU ÜÇÜN:

1 paket yulaf biskvit
2 banan

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 paket krem
1 su stəkanı şəkər
1 banan

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkər, nişasta, unu və vanili da əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq kremi bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremi soyumağa qoyuruq. Krem soyuyanda, içinə köpükləndirilmiş şantiyi qoyuruq və mikserlə çalırıq. Kuba qədəhlərimizi zəmininə biskvitlər sındırıb qoyuruq. Bananları dilimdir və bananı da bölüşdürürük.

Üstünə Ardı »

DesertlərÜyüdülmüş unlu gul

Üyüdülmüş unlu gul

MATERİAL SİYAHISI:

6 su stəkanı süd
1,5 su stəkanı toz şəkər
10 xörək qaşığı üyüdülmüş un
1 paket vanil
2 xörək qaşığı toz badam
2 xörək qaşığı nişasta
Qırmızı qida boyası

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, üyüdülmüş unu, vanili, toz badamı və nişasta əlavə edirik. Çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Ocaqa alaraq bişiririk. Bişirəndə də yumaq əmələ gəlməməsi üçün davamlı çırpma teliylə qarışdırırıq. Əmələ gələn konsistensiya koyulaş-ınca ərzaq boyasını tökürük. Sürətli qarışdırırıq. Qaynayanda altını bağlayırıq.

Su içdiyimiz gül şəklində silisium qəlibə şirini tökürük və soyumağa qoyuruq. Otaq temperaturuna gəlincə soyuducuya qoyuruq. Ardı »

DesertlərKeşkül

Keşkül

MATERİAL SİYAHISI:

7,5 su b. Süd
1,5 su b. Toz şəkər
3 şorba k. Düyü unu
2 şorba k. Nişasta
1 su b. Toz badam
1 su b. Hindistan qozu
1 yumurta sarısı
Toz yaşıl fıstıq

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Şəkər tozu, düyü ununu, nişasta əlavə edirik. Yumurta sarısını əlavə edirik. Hind qozundan və toz badam 2 qaşıq qədər qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda servis qabına ya da kasalara dilənçi çanağı tökürük. Soyumağa qoyuruq. Üzərini, yaşıl fıstıq, hindistan qozu və toz badamla bəzəyirik. Ardı »

DesertlərLimonlu pudinq

Limonlu pudinq

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 şorba k. Un
1 şorba k. Düyü unu
1 şorba k. Nişasta
2 limon

İÇİ:

Südü, şəkər tozu, unu, nişasta və düyü ununu qoyuruq. Ocaga alırıq və çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda içinə limon qabığını rəndələyirik. 1 limon suyunu da sıxırıq və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Təkrar qaynayanda xidmət kasalarına bölüşdürürük. Soyuyanda üzərlərinə limon dilimi və nanə yarpağı qoyaraq xidmət edirik. Ardı »