beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Vişnəli üyüdülmüş un keksi
Vişnəli üyüdülmüş un keksi

MATERİAL SİYAHISI:

4 su stəkanı süd
6 xörək qaşığı üyüdülmüş un
2 xörək qaşığı nişasta
1 su stəkanı şəkər

ALBALILI SOSU ÜÇÜN:

500 q albalı
2 su stəkanı su
1 su stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı nişasta

İÇİ:

Albalı sosu üçün, albalı tumlarını çıxarırıq və doğrayıcıdan püre halına gətiririk. Albalı püresini, suyu, şəkər tozu və nişasta bir qazana qoyuruq və çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Ürək şəklindəki qəlibi duru yağla yağlayırıq. Albalı sousunu qəlibə tökürük və soyumağa qoyuruq.

Kremi üçün, südü qazana tökürük. Üyüdülmüş unu, nişasta və şəkər tozu əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa qoyuruq. Krem-imiz bişəndə, qəlib albalı sousun üzərinə tökürük və bu şəkildə soyumağa qoyuruq. Bir az da soyuducusunda ayrılırıq və boşqaba tərsinə çeviririk.


Tarix: 12.06.2015 / 20:53 Müəllif: Nurana Baxılıb: 28 Bölmə: Desertlər