beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Portağallı puf dilimlər
Portağallı puf dilimlər

MATERİAL SİYAHISI:

2 yumurta
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı su
1 xörək qaşığı kakao
1 paket qabartma tozu

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı düyü unu
1 paket vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 su stəkan portağal suyu
1,5 poşet toz şəndi

BƏZƏMƏK ÜÇÜN:

Portağal

İÇİ:

Keksi üçün, yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edib mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Suyunu qoyub təkrar çalırıq. Kakao, unu və qabartma tozunu əlavə edib ki, son dəfə qarışdırırıq. Düzbucaqlı şüşə soba qapını yağlayırıq və tort xərcini tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Kremi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta, düyü ununu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Keks-imiz bişib də ılıyınca üzərinə tökürük. Üzərini spatula-ya düzəldirik.

Portaka suyla toz şantiyi çalırıq. Şantiyi soyuducusunda dincəlməyə qoyuruq. Bu arada ürəyimiz da tamamilə soyuyur. Krem şantiyi şirininin üzərinə spatula-la yayırıq. Portağalı dilimdir və üzərini bəzəyib, şirini dilim xidmət edirik.


Tarix: 11.06.2015 / 22:53 Müəllif: Nurana Baxılıb: 71 Bölmə: Desertlər