beyaz.az

Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Üyüdülmüş un halvasi
Üyüdülmüş un halvasi

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su b. Üyüdülmüş un
2 şorba k. Dolmalıq fıstıq
2,5 su b. Toz şəkər
2 su b. Süd
1,5 su b. Su
3 şorba k. Kərə yağı
1 çay b. Duru yağ

İÇİ:

Yayvan polad qazana duru yağ tökürük və dolmalıq fıstığı qovururuq, arxasınca üyüdülmüş unu əlavə edib, qovurmaya davam edirik. Kərə yağını əlavə edirik və üyüdülmüş unun rəngi koyulaş-ana qədər, taxta qaşıqla tez-tez qarışdırırıq. Bu zaman ayrı bir qazana südü, su və toz şəkəri qoyuruq. Şərbətini qaynamağa qoyuruq.

Üyüdülmüş un yaxşıca qovrulanda şərbətini diqqətli bir şəkildə tökürük. Qarışdırıb şərbətini çəkəndə altını bağlayırıq. Qapağını da bağlayaraq dincəlməyə qoyuruq. Halva ılıyınca qarışdırırıq və xidmət edirik.


Tarix: 26.03.2015 / 13:28 Müəllif: Nurana Baxılıb: 63 Bölmə: Şirniyyatlar