Yaşıl pomidor turşusu
Tərkibi:
4-5 kilo yaşıl pomidor
Duz
1 xörək qaşığı sirkə
İstəyə bağlı kərəviz sapı
2-3 ovuc yaşıl bibər
1-2 baş soyulmuş sarımsaq
Hazırlanması:
Pomidorlar yuyularaq istəyinizə görə 4-ə bölün ya da diş çöpünün köməyi ilə üzərində bir neçə dəlik açın. Əvvəlcə turşunun hamısını alacaq böyüklükdə qab nizamlayın. Qabın içinə 5/4-nü dolduracaq qədər su qoyun. Əvvəlcə 1 su stəkanı duz və 1 su stəkanı sirkə əlavə edin. Duz tamamilə əriyənə qədər qarışdırın. Hazırlanan turşu suyunu başqa bir qaba köçürün və turşu saxlanacaq bidona pomidor, bibər, sarımsaq, şüyüd və kərəviz sapını əlavə edin. Üzərini dolduracaq qədər turşu suyu əlavə edin və ağızını möhkəmcə bağlayın.
Nuş olsun!
Tarix: 24.11.2014 / 11:06 Müəllif: Aziza Baxılıb: 50 Bölmə: Turşular
loading...