Diş daşlarını önləmək üçün rəngli rəngli meyvə və tərəvəz istehlak edin.
Meyvələrdən xüsusilə çiyələk və ananas, diş və diş ətlərinə yaxşı gəlməkdədir. İçində olan müxtəlif turşular, mexaniki təmizləmə təmin val meydana gəlməsini azaldır. C vitamini əskikliyi diş ətlərini dirençsizleştirir və periodontal narahatlıq meydana gəlməsinə gətirib çıxarar. Digər meyvələrə nəzərən daha çox C vitamini ehtiva edən kivi istehlak, bu problemi qarşısını almaqda köməkçi olar. Meşə meyvələrinin yanında, portağal, qovun daxil olmaq üzrə bir çox meyvə və qırmızı bibər, brokoli kələmi, ispanaq bənzəri bütün yaşıl və rəngli tərəvəzlər mükəmməl bir C vitamini mənbəyidir.İndiki vaxtda xüsusilə bəslənmə vərdişlərinin dəyişməsiylə birlikdə dişlər möhkəmliyini itirib, daha asan çürüyür. Meyvə və tərəvəz istehlakından çəkinib, şəkərli yemək və içkilərə yönəlmək, qəhvə və siqaret kimi vərdişlərdən imtina etməməniz, ağız sağlamlığını pis təsir etdiyi kimi ürək-damar xəstəliklərinə, böyrək və qaraciyər narahatlıqlarına qədər bir çox zərərə yol aça bilir. Meyvə və tərəvəzlərdə olan vitaminlər diş və diş ətləri üçün çox əhəmiyyətli olduğundan, rəngli meyvə və tərəvəzlərin istehlakını artıraraq, dişlərin təbii yoldan güclənməsi və təmizlənməsi təmin edilə bilər.
Tarix: 22.11.2014 / 15:57 Müəllif: Aziza Baxılıb: 50 Bölmə: Maraqli Melumatlar ve gozellik sirleri