Qidalanma və Dieta → Hansı rəngdə olan meyvə və ya tərəvəz daha xeyirlidir?
Hansı rəngdə olan meyvə və ya tərəvəz daha xeyirlidir? Mütəxəssislər bu barədə konkret fikir söyləməyə çətinlik çəkirlər. Rusiya mətbuatının verdiyi məlumata görə, 3 müxtəlif rəngli bibərin hər birinin öz xeyirli tərkibi var; yaşıl bibərdə daha çox K vitamini, sarı bibərdə C vitamini və qırmızı bibərdə A vitamini var.
Həmçinin sarı pomidorda likatipinin miqdarı qırmızıdan daha azdır, amma fol turşusunun miqdarı isə daha çoxdur.
Dietoloqlar isə müxtəlif rəngli tərəvəzlərdən istifadə etməyi insan üçün son dərəcə faydalı hesab edirlər. Ən yaxşı salat sarı bibər, yaşıl xiyar və qırmızı pomidordan ibaraət salat sayılır. Çünki, hər rəngin öz faydalı əlamətləri var.
Qırmızı rəngdə olan bitkilər - pomidor, turp, Ardı »